10x | Favorieten Frankfurt

Interview met Blog Expat

Sinds we in Frankfurt wonen ben ik de stad meer gaan waarderen, Voordat we er gingen wonen, had ik eerlijk gezegd echt niks met dit stukje Duitsland. Wij wonen hier vanwege mijn mans werk. We weten ook nog niet hoe lang we hier blijven en of we hier wel blijven. Wist je dat Frankfurt am Main (Frankfurt aan de Main) ook wel ‘Mainhattan’ genoemd wordt? Dat is vanwege de  hoeveelheid wolkenkrabbers die deze stad kent en de vele banken die hier gesitueerd zijn. De skyline van de stad heeft wat weg van die van New York. Enerzijds is de stad heel zakelijk en turbulent maar anderzijds heel groen en gezellig en heeft het voor gezinnen met jonge kinderen veel te bieden. Ik heb een favourite top 10 voor je samengesteld. Kijk je mee?

Onze eigen ervaringen

Deze lijst is gebaseerd op onze eigen ervaringen. We hebben deze bezienswaardigheden en activiteiten dus ook echt bezocht met Ophelia en hebben het ‘geprüft’ en ‘sehr gut’ bevonden!  😉

1.Opel Zoo

Deze prachtige dierentuin bevindt zich in Kronberg im Taunus en is heel groot. De dieren hebben er heel veel ruimte in tegenstelling tot de Frankfurt Zoo. De dierentuin is heuvelachtig en dat geeft je soms het gevoel dat je op safari bent of in ieder geval een soort vakantiegevoel. De kinderen kunnen er verschillende dieren voeren en het heeft een grote speeltuin. Ophelia vindt het hier geweldig! Voor meer info klik je hier.

2. Holzhausenpark

Midden in de stad vind je dit prachtige park waar ik in ieder geval echt helemaal weg van ben. Hoe kort we hier ook wonen (2 jaar) betekent dit park veel voor mij. Hier kwam ik als eerst met Ophelia en brachten we de dagdelen door (dat kan echt in dit park!) om zo aan de omgeving te wennen en te ‘ontwennen’ van Nederland. Dit park was ook heel dicht bij het appartement waar we eerst woonden. We liepen dus altijd naar het park. Voor kinderen is er een heus ‘mini-bos’ aangelegd waar ze verstoppertje kunnen spelen en lekker in de natuur kunnen ontdekken en bezig zijn. Verder staan er prachtige bomen, verschillende speelplaatsen en een grote zandbak met daarin een waterbaan en nog wat speeltoestellen.

In het voorjaar en zomer stroomt het hier altijd vol met jonge gezinnen en zelfs baby’s vinden het hier heerlijk. Ik heb hier ook altijd hardgelopen, gepicknickt met Ophelia en ‘s zomers kon ze in de zandbak zandkastelen bouwen en haar emmertje steeds met water van de waterpomp vullen. Alle seizoenen komen zo mooi tot hun recht in dit park. De prachtige herenhuizen uit 1800 (en sommige zelfs uit 1500) en villa’s die er omheen staan maken dit stukje Frankfurt echt idyllisch! Gewoon wauw! Holzhausenpark ligt in de wijk Nordend West. Er is ook een vijver met fontein en daarin staat een schattig barokstijl ‘slotje’. Voor prachtige foto’s van dit park klik je hier.

3. Museum voor communicatie

Klinkt stoffig en saai misschien, maar is het absoluut niet! Op de eerste verdieping van het museum bevindt zich een mini postkantoor van Deutsche Post. Kinderen kunnen hier knutselen, brieven stempelen of schrijven en die naar elkaar verzenden middels een luchtpijp die door het postkantoor loopt. Kind doet de gemaakte brief in een koker, sluit deze en plaatst ’em in de  luchtpijp. Drukt vervolgens op een knop en door de doorzichtige buizen kan het kind ‘de post’ zo ‘verstuurd’ zien worden. Ophelia kreeg geen genoeg van dit museum, of eigenlijk ‘Kinderwerkstatte’ en is hier dus echt best vaak geweest. Klik hier voor meer informatie.

4. Palmengarten

Als je een natuurliefhebber bent, moet je echt hier geweest zijn. Dit is een enorm grote botanische tuin en kent duizenden verschillende soorten planten, bomen, bloemen en struiken. Het heeft twee grote speeltuinen en kinderen kunnen hier uren spelen. Toen Ophelia nog naar Kindergarten ging, ging ze vaak hier heen met de groep. De tuin heeft ook een kindertheater die allemaal leuke voorstellingen verzorgt. Van roodkapje tot Dr.Seuss! Naast natuur bezichtigen vinden hier ook van tijd tot tijd ‘lichtshows’ (in de winter) plaats en gebruiken kunstenaars deze tuin ook als live decor voor hun werken. Mocht je na al het zien en het wandelen trek hebben gekregen, dan is er in Palmengarten restaurant/cafe Siesmayer waar je heerlijk kunt lunchen en super lekkere taartjes kan eten! Klik hier voor meer info.

5. Senckenberg museum

Dit natuurmuseum is waarschijnlijk wel een van de leukste van Frankfurt! Er is een grote collectie aan   (opgezette) diersoorten, fossielen, info over verschillende planten en boomsoorten en nog veel meer! Er is ook een wisselende tentoonstelling voor zowel jong als oud! In het begin kwamen we hier vrij vaak omdat we een abonnement hadden op zowel Senckenberg Museum, Frankfurt Zoo en Palmengarten. Met een jaarabonnement konden we hier onbeperkt heen gaan. Ophelia vond de trappen in het museum het leukste!  😀 Ze was toen 3. Nu raakt ze nieuwsgieriger naar de rest van het museum. Sommige dieren die opgezet of nagemaakt zijn, kunnen voor de allerkleinsten wel wat overweldigend zijn. Op de benedenverdieping kunnen de kleintjes o.a. een dino ‘puzzelen’ middels zo’n draaiding aan de muur. Boven is er een cafe die heerlijke koffie serveert met wat lekkers! Klik hier voor meer info.

6. Dippemess (oftewel een nostalgische kermis)

Het is dat Ophelia draaimolens zo leuk vindt (welk kind niet?), anders zou ik hier niet ieder jaar heen hoeven wat mij betreft. Het reuzenrad is voor kinderen natuurlijk heel leuk en spannend! Naast kermisachtige attracties kun je er ook kraampjes afstruinen waar verschillende (handgemaakte) waren verkocht worden. De bekende lebküchen vind je hier in allerlei soorten en maten.

7. Lego Store

Niet echt een bezienswaardigheid (tenzij je daar window-shopt?), maar wel de moeite waard om te delen! Kinderen en lego zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gekleurde bouwsteentjes en de oneindige fantasie van kinderen maken dat het in deze winkel vaak vol staat met kinderen. Er mag gespeeld, gebouwd en geëxperimenteerd worden! Ophelia weet ons helaas vaak te strikken met haar uiteengezette theorieën over haar lego-verzameling. ‘Maar papa en mama, de prinses moet ook ergens boodschappen doen, dus moet er een winkel bij!’ Wat ooit begon als een klein cadeautje van duplo is nu uitgegroeid tot een 2nd Lego Store in haar kamer. Zolang ze maar lekker speelt, denken we maar. Hopelijk neemt Aiden het niet zo nauw met ‘roze’ en ‘prinsessen’..

8. Weihnachtsmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt is voor groot en klein gezellig om heen te gaan. Ook hier ging Ophelia 2x heen met Kindergarten. De kinderen mochten dan in de Kerststal kijken en aten crêpes of andere typische Duitse lekkernijen die bij die tijd van het jaar horen. De enorm grote kerstboom in het midden van het plein en daaromheen liggende kraampjes en draaimolens zullen je doen denken aan een tafereeltje van Anton Pieck.

9. Noedels eten

Een beetje een rare misschien op deze lijst, maar geloof me! Nergens kan je zo lekker en best gezond Aziatisch eten als hier! Ophelia heeft haar favoriete restaurant en dat is geen grap. Restaurant Suvadee serveert allerlei heerlijke Thaise gerechten waar altijd wel iets op de kaart staat wat een kind lust. Ik noem dit stukje ook ‘noedels eten’ omdat ze dat zo altijd zegt als ze Thais wil eten. Ze hebben natuurlijk ook andere gerechten  🙂 .

10. Experiminta

Last but not least is er dan dit gave museum. Kinderen kunnen hier oneindig experimenteren met techniek. Echt heel leuk! Ook hier is Ophelia zowel met Kindergarten een keer heen geweest als met papa. Ik heb in een eerder artikel geschreven hoe ze dat vond en daar vind je wat meer foto’s.

Ben jij wel eens in Frankfurt geweest? Ik ben benieuwd en lees graag over je ervaringen in de comments!

Liefs, Essma

 

Uitgelichte afbeelding: iStockphoto/Getty Images

 

2 Comments, RSS

  1. Sylvia 14 July 2017 @ 09:42

    Ik ben nog nooit in Frankfurt geweest dus moet zeker een keertje een kijkje gaan nemen als ik je lijstje zo zie! Ik ga het zeker even opslaan?

    • little-origin 16 July 2017 @ 11:46

      Ja moet je doen Sylvia! Als dat binnenkort is, mag je in ieder geval gerust bij ons slapen hahaha! Kunnen we elkaar eens in het echt zien! 😉 You’re welcome !

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*