3x TED TALKS die je gezien moet hebben!

Ik denk dat je ongetwijfeld een keer naar een TED Talk geluisterd hebt. TED Talk is een organisatie die podium geeft aan mensen die iets mede te delen hebben aan de wereld. Het kan gaan om een mooi idee, een verhaal, een motivatie of gewoon een boodschap. In deze post deel ik mijn drie favoriete Talks met je die bij mij altijd zijn blijven hangen en in sommige opzichten zelfs mijn handelen en denkwijze beïnvloed hebben. 

Onderwijs

Ik kom uit het onderwijs om het zo maar uit te drukken. Onderwijzen vind ik leuk, geeft voldoening en op een bepaalde manier ook energie! Nu geef ik geen les meer aan kinderen, maar aan volwassenen. Ik zal dit vak altijd bijzonder blijven vinden! Ik zag ooit een spreekster op TED die iets zo waanzinnigs moois deelde, dat het me diep raakte. Dit vind ik daarom het delen waard. Every kid needs a champion! Zeker…mooier kan ik het niet verwoorden.

Schoonheid

Meaghan Ramsey heeft wat mij betreft zo mooi gesproken over hoe perfectie vanuit de samenleving zo op onze schouders rust en ons negatief beïnvloed, dat sommige mensen zodanig beschadigen dat ze er gezondheidsproblemen door krijgen. Triest, maar waar. Ik raad je echt aan om deze video te zien! Het kan ons helpen om even stil te staan bij wat voor uniek en mooi mens je zelf bent. Ik geloof dat ieder mens een kwetsbare, wonderschone kant heeft van zichzelf die niet altijd opvalt.

Baby’s leren al voor de geboorte van mama

Er zijn zoveel studies die het gedrag van ongeboren baby’s hebben bestudeerd. Van smaak tot en met de karakteristieke eigenschappen van het kleine persoontje. Dit alles wordt bepaald door mama. Ze leren al meer vóór de geboorte dan we denken. Wat de Hongerwinter in Nederland hiermee te maken heeft, legt Annie Murphy Paul je uit in deze Talk. Heel interessant!

Uitgelichte afbeelding: Bron

Heb jij een favoriete TED Talker? Ik lees het graag terug in de comments! Enne…vergeet je niet mee te doen met de winactie?  😀 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. DaddyCool1979 10 mei 2017 @ 08:50

    “Secrets can take many forms — they can be shocking, or silly, or soulful.” Frank Warren shares some of the half-million secrets that strangers have mailed him on postcards. Both funny and touching.

    https://www.ted.com/talks/frank_warren_half_a_million_secrets

    • little-origin 10 mei 2017 @ 09:40

      Thank you for your comment! That sounds interesting ;-)…My curiosity is piqued!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: