5x | De lekkerste theesmaken om de winter door te komen

5x | De lekkerste theesmaken om de winter door te komen

Sinds ik in Frankfurt woon, heb ik aardig wat theesoorten leren kennen en mogen proeven. Er is echt een ware theehemel voor me opengegaan  😆 . Altijd had ik al een fascinatie voor een lekker kopje thee. Vorige week deelde ik mijn koffie tag en in deze post deel ik de lekkerste theesoorten die ik zelf heb geprobeerd en daarom het delen waard vind! Met de koude dagen in aantocht is je lekker opwarmen met een heerlijke kop thee een goed idee. Toch? Enjoy! 

Toen ik nog in Nederland woonde, kocht ik mijn thee ook meestal bij Simon Lévelt of bij een natuurwinkel. Dit omdat ik mij eigen thee dan kon samenstellen. Uiteraard had ik ook gewone thee hoor uit de supermarkt, maar omdat ik verder geen wijn of andere alcoholische dranken drink, verwen ik onszelf dus met de lekkerste koffie en/of theesoorten.  😉 Er zijn gewoon zoveel soorten thee…zonde om niet te proberen, denk ik dan maar.

1. Theemerk: Kusmi Paris

Deze theesoort staat echt met stip op nummer 1 want hij is zoooo lekker! In het bijzonder de ‘Prince Wladimir’! Dit is een Russische zwarte theesoort uit China met citrusvruchten, vanille en heerlijke kruiden. Sinds ik deze heb geproefd, valt elke andere kruidige thee een beetje tegen. Dat je er dol op wordt, is het enige risico dat je loopt…haha. Hij is wel aan de prijzige kant want een blikje van 125 gram kost 14,60.

5x | De lekkerste theeën om de winter door te komen

2. Theemerk: Løv Organic Thee

Deze theesoort van Løv die Almond Rooibos heet zit ook in een te leuk blikje (ik heb echt iets met blikjes!) en kun je weer navullen. Vind het altijd zo leuk staan op het aanrecht en maakt voor mij het theezetten altijd een extra genot. In de avond na het eten is deze theesoort echt heerlijk. Zeker met de koude dagen en rondom kerst. Het is een mix van rooibos en echte amandelaroma en zooo heerlijk! Dit theemerk komt uit Zweden en is 100% biologisch. De prijs is ook niet aan de lage kant, maar voor deze heerlijke kwaliteitsthee heb ik het wel over. Je betaalt 13,60 voor 100 gram.

5x | De lekkerste theeën om de winter door te komen
5x | De lekkerste theeën om de winter door te komen
3. Theemerk: Celestial Seasoning

De heerlijkste thee voor het slapen gaan is voor mij echt Sleepytime van Celestial Seasoning! Heerlijk gewoon. Het is een groene infusion thee zonder cafeïne en ik kom er echt door tot rust. Deze is gewoon bij Albert Heijn te koop. De verpakking vond ik altijd al zo schattig en trok mijn aandacht door het beertje. Ik denk dat ik deze thee al een jaar of 8 drink. Een doosje bevat 20 zakjes en kost 2,45.

4. Theemerk: Dallmayr & Pickwick Mango

Echt, als je perziken lekker vindt dan moet je deze thee geprobeerd hebben! Ik neem ‘em altijd mee voor het thuisfront als we weer naar Nederland gaan en iedereen is er gek op! Het is een losse theemix dus dat betekent dat je het in een zakje moet doen of in een thee-ei. Dallmayr kost €3,80 Ook te bestellen in Nederland! Naast deze soort is mangothee van Pickwick mijn grote favoriet uit Nederland en die neem ik altijd mee naar Frankfurt! Deze thee maakte onze moeder altijd voor ons bij het ontbijt. Dan zaten we met z’n allen brood met Bona te eten en mangothee van Pickwick te drinken. Oooo die herinnering is voor mij zo belangrijk en mooi. Als ik die thee zet, voert het me altijd even terug naar die fijne momenten samen aan tafel. Hoe moeder altijd probeerde ons een zorgeloze jeugd te geven met alles wat ze had. Dat was niet veel namelijk. Een boterham met Bona en het kopje mangothee is echt mijn jeugdherinnering en zo ‘mama’.

5. Theemerk: Yogi Tea

Dit is gewoon perfect voor de winter. Het heeft een hele lekkere zoethout noot en bevat gember, thijm en meer goeds voor je keel. In Nederland wordt deze thee ‘Throat Comfort’ genoemd. Bij keelpijn zweer ik bij deze thee!

 Aangezien het nog even koud blijft, heb ik nog genoeg tijd om sowieso te genieten van de theetjes die hier thuis staan maar heb ik ook lekker zin om nieuwe smaken te ontdekken. Hoe doe jij dat in de winter? Verwen je jezelf extra met nieuwe smaken of kan je net zo goed genieten van een ‘normaal’ kopje thee zoals in die reclame van Nicolette van Dam?  😉 Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

uitgelichte afbeelding: iStockphoto/Getty Images

4 Comments, RSS

 1. Sheila 6 december 2017 @ 00:02

  Weet je wat het is.. ik ben gek op thee. Maar ik vind de thee in Nederland het lekkerste. En dat ligt aan het water. Ik kan mijn favoriete thee meenemen naar het buitenland (wat ik doe als ik lang ga reizen). Maar het smaakt gewoon anders. Ons water is zacht (met name in Gelderland) en je proeft niet die kalk die vaak zo sterk aanwezig is. Dus thee in het buitenland valt me eigenlijk altijd tegen.

  • little-origin 6 december 2017 @ 09:48

   Hi Sheila! Ik snap dat wel met die hardheid van het water. Hier in Frankfurt is het water namelijk vrij hard in vergelijk tot omliggende provincies. In het begin vond ik het vreselijk. Zo vies dat ik we alleen maar mineraalwater kochten en inderdaad, ik miste het zachter water uit NL 😄. Nu ben ik het gewend en drinken we alleen maar water uit de kraan. We gebruiken een Brita filter en dat helpt enorm. Maar het beïnvloed mijn thee in ieder geval niet meer zo😉

 2. Sylvia - alovelyadventure 5 december 2017 @ 09:16

  Ik vind alleen zoete thee heel lekker. Ik wil heel graag de thee van celestial proberen maar die is hier op Lanzarote niet te koop.

  • little-origin 5 december 2017 @ 10:07

   Dan kan ik die naar je opsturen! 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: