5x tips voor een geslaagde Family Lifestyle Shoot

What's on my fall-winter wishlist?

Ken je dat probleem? Dat je van je hele gezin een mooie foto wil, maar er steeds iemand ontbreekt op de foto omdat hij/zij ’em nam? Selfies nemen met je mobiel zijn not done als je een kwalitatief mooie foto wil met een juiste compositie en juist licht. Mocht je daarom een keer van plan zijn een family lifestyle shoot te laten doen met je gezin, dan heb je misschien wat aan deze tips. Gisteren hebben wij de onze gehad en deel mede naar aanleiding daarvan ook deze tips. We deden de shoot in een mooie, grote botanische tuin hier in Frankfurt. Voor jou van mij: 5x tips voor een geslaagde Family Lifestyle Shoot!

1. Licht

Voor een zo natuurlijk mogelijk lichteffect in je foto’s, moet het niet bewolkt zijn maar ook niet te licht. Plan dus je family shoot zoveel mogelijk in de namiddag. Dan is het licht het mooist.

2. Wees op elkaar afgestemd qua kleding

Wij kozen voor pastelkleurige kleding die op elkaar afgestemd was. Vermijd felle kleding of kleding waarop het merk groot te zien is of andere prints.Houd het rustig en simpel. Zodra de foto’s afgedrukt zijn, kijkt dat een stuk prettiger en bovendien vallen die prints en teksten op kleding heel erg op en zullen jij en je gezin juist naar de ‘achtergrond’ verdwijnen terwijl het juist om jullie draait! Mocht je pasteltinten nemen, combineer dan bijvoorbeeld geen gekleurde broek met een gekleurd shirt. Dit is al te druk. Zorg dat één van de kledingstukken neutraal (bijv.wit) is. De kinderen mogen wel een subtiel contrast hebben (maar niet te veel) omdat ze in verhouding met de volwassenen kleiner zijn en valt het kleurverschil dus minder op. Draag alleen dingen waar je je helemaal comfortabel en voor jezelf in voelt.

3. Baby binnen het gezin

We weten allemaal dat kinderen een korte spanningsboog hebben, dus die raken snel verveeld. Mocht je van tevoren nu precies weten welke soort foto je waar genomen wil hebben, dan is het raadzaam dat als eerste te doen. Dan zijn de kinderen nog ‘kneedbaar’ en heb je grootste kans op een geslaagde fotoshoot. Omdat zo’n shoot al snel 1,5 uur kan doen, doe je er ook goed aan de kinderen van tevoren wat te drinken en te eten te geven. Zorg dat je baby niet met een speen op de foto komt. Als je baby in de ‘tandenperiode’ zit, dan stopt het voortdurend de knuistjes in de mond. Op de foto wil je dat liever niet zien. Kies een pose waarbij je de handjes van de baby (als hij al zelf kan zitten of met hulp kan staan) vastpakt. Las zonodig een pauze in. Denk ook aan extra kleding (in dezelfde kleur) als je kind heel veel kwijlt (zoals ons zoontje) of spuugt.

4. Gebruik niet teveel make up

Bij een family lifestyle shoot wil je dat je gezin en jij zo puur en natuurlijk mogelijk worden vastgelegd. Tenminste, dat wilde ik wel. In het dagelijks leven draag ik ook nauwelijks make-up, dus wil ik dat voor een fotoshoot als dit ook niet. Denk van tevoren na over je make-up en eventuele accessoires. De gouden regel is ‘alles met mate’. Je wilt immers ook niet dat je kinderen helemaal onder de rode lipstick zitten, daar er (veel) gekust en geknuffeld wordt tijdens zo’n shoot.

5. Neem iets mee om op te zitten

Daarmee bedoel ik niet een heel picknickkleed  😉 , maar bijvoorbeeld een kniematje (of meerdere) in een natuurlijke kleur (mocht je kiezen voor een buitenreportage). Zo voorkom je dat je kleding vies wordt en neemt het de drempel weg om gewoon overal te gaan zitten waar het je leuk lijkt om die ene perfecte foto te creëren!

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en mocht je zelf ook een tip hebben, aarzel dan niet om die te delen in de comments!

Heb jij wel eens een family lifestyle shoot gehad? Waar zou je die dan het liefst willen en waarom daar? Ik ben erg benieuwd naar je comment! Uiteraard deel ik de foto’s hier zodra ik ze binnen heb. 

 

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Essma 10 June 2017 @ 15:22

    Wellicht is het wat om spontane foto’s te laten nemen waardoor hij niet in de lens hoeft te kijken?

  2. Sylvia 7 June 2017 @ 22:51

    Ah dit lijkt me echt geweldig. Echter moet ik echt mn vriend overhalen om dit te doen. Die haat foto’s haha. Die wil er nooit op. Draait zn hoofd weg of trekt expres gekke bekken. Dus een normale gezinfoto hebben wel niet?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*