5x | Waarom ik heel blij ben met een Hema in Frankfurt!

De leukste kindermusea in Frankfurt

Uit de titel van deze post kan je vast opmaken dat ik heel blij ben dat er een Hema wordt geopend in de binnenstad van Frankfurt! Echt, hoe blij kan je zijn met een Hema? Nou in mijn geval heel blij dus! Dat er een Hema in Frankfurt komt, betekent voor mij letterlijk dat ik een stukje dichter bij huis ben. Want wat is er nou Hollandser dan de Hema? Precies! In deze post deel ik graag met je waarom mij dit blij maakt!

1. Gevoel van thuis komt dichterbij

Echt, het is zo. Altijd als we naar Nederland gingen, moest ik in ieder geval even langs de Hema om wat basics voor de kinderen te halen. Ik vind het gewoon een fijne kwaliteit en voor niet al te veel geld heb je iets degelijks in de kast. De Hema ken ik al zo lang en ik weet niet waarom, maar het voelt als een typisch stukje Holland wat vertrouwt voelt en daar hou ik van! Zeker omdat we hier wonen. Super fijn dat ik nu dus gewoon de metro of de auto kan pakken en wat dingen kan halen bij de Hema zonder daar eerst 500 km voor te moeten rijden. Nu is dat nog maar 10 km! Had ik al een keer gezegd dat de Action ook onlangs geopend was in Frankfurt? Het moet niet gekker worden?!  😀

2. Bureau accessoires

Hema volgt de trends en dat is te merken. Op het gebied van kantoorartikelen en stationery hebben ze zulke leuke dingen dat ik er altijd wel in slaag om iets te vinden. Niet te vergeten de knutselspullen voor kinderen! Of dit leuke opbergmandje!?

3. Genieten van een tompouce in Frankfurt

Hier in Frankfurt kan je nergens een tompouce vinden zoals we die in Nederland kennen. Als de Hema die hier nu ook gewoon verkoopt dan kan mijn geluk helemaal niet meer op! Wat is er lekkerder dan gewoon genieten van een heerlijke Hollandse tompouce in een metropool als Frankfurt? Het zou geweldig zijn als hier ook een ‘4-uurtje’ komt zoals in Nederland! Zouden de fototaarten zoals je die vast wel kent hier ook te verkrijgen zijn? Ben heel benieuwd! Ik laat het allemaal weten in een apart artikel. Wij gaan aanstaande zaterdag met z’n vieren zeker even langs!

4. Jip en Janneke two kids came two Frankfurt…

…to join Ophelia en Aiden!  🙂 Deze twee mogen natuurlijk niet ontbreken in het meegeven van ‘Dutch heritage’.  Al helemaal niet doordat de kinderen al zo ver verwijderd zijn van hun roots! Jip en Janneke brengt in ieder geval voor Ophelia associaties met zich mee. Aiden is hier geboren, dus die zal ze nog wel leren kennen.

5. Kleding voor mij

Nu ik aan het afvallen ben hoop ik ergens in het voorjaar mijn streefgewicht te behalen en dan zie ik mezelf wel weer rokken dragen. Bij de Hema zag ik een plissérok en die lijkt me echt wel heel gaaf! Mijn paarse leren jasje erop, leuke top erop, laarsjes eronder en klaar!

Nu je weet je denk ik wel waarom ik zo blij ben dat aanstaande vrijdag de Hema op Zeil 115 wordt geopend hier in Frankfurt?!  Ben jij ook zo fan van de Hema? Waar slaag jij meestal in? 

 

Dit artikel bevat affiliatie links

 

 

8 Comments, RSS

 1. Sheila 9 November 2017 @ 23:05

  Hahaha… ik ben sowieso blij met de Hema. Ik vond het al fantastisch dat er een Hema in onze woonwijk kwam. Dus laat staan in Frankfurt. En dan te bedenken dat het bedrijf ‘te koop’ staat en dat er tot nu toe nog geen interesse is. Ik hoop in ieder geval dat ze lekker Nederlandse producten blijven produceren. Zoals de Hema ooit bedoeld was.

  Anyway, ik snap je helemaal. Vroeger liep ik stage in Londen. Toen mensen vroegen wat ik miste van thuis, zei ik altijd: De Hema 🙂

  • little-origin 10 November 2017 @ 10:29

   Heerlijk he? Ja ik ben echt in mijn nopjes! ?

 2. Eef 9 November 2017 @ 20:06

  Houten speelgoed. Ik heb mer er afgelopen week weer tegoed aan gedaan. Zo leuk ! En die heerlijke, niet vette, geurloze body-oil.

  • little-origin 9 November 2017 @ 20:12

   Hi Eef! Ja houten speelgoed vind ik ook heel leuk en gelukkig hadden ze dat ook hier in het assortiment! Ben nieuwsgierig naar die body-oil! Ga ik even koekeloeren! ?

 3. Lifestyle Mommy's ~ Linda 9 November 2017 @ 15:24

  Dat zijn hele goede redenen, vooral thuis zou voor mij een belangrijke reden zijn. Heb toch al gauw heimwee hahaha

  • little-origin 9 November 2017 @ 15:47

   Ja en dat een Hema daar dan toch een beetje verandering in kan aanbrengen is toch mooi! ?

 4. Stephanie 9 November 2017 @ 14:46

  Ha kan me voorstellen dat je daar héél blij van wordt. Helaas heeft de Hema in Frankrijk geen tompoucen en ook geen kinderkleding. Net die dingen waarvoor ik normaal zo graag bij de hema kom! Hopelijk is die in Frankfurt helemaal compleet 😉 Veel plezier alvast!

  • little-origin 9 November 2017 @ 15:45

   Hi Stephanie! Ik keek net even snel in de stad en zag nergens tompoucen ? daar kwam ik nu ook zo graag voor ?..gelukkig wel kinderkleding hier én ontbijtkoek als je het over favorieten hebt! ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*