9 tips om in de lente te doen

Little Origin Photo Diary #90

De dagen worden langer, het gekwetter van vogels klinkt je als muziek in de oren en je krijgt langzaamaan weer meer energie. Voor mij zijn dit typische signalen dat de lente in aantocht is en o wat hou ik er van! Meer leven buiten en alles is weer in de ‘rebirth-mode’. Een heerlijk seizoen om nieuwe dingen uit te proberen. In deze post volop inspiratie van dingen die je komende lente kunt doen. Enjoy! 

1. Gewoon heerlijk wandelen

Van de warmere zonnestralen genieten die dan nog niet zo schadelijk zijn en bewust waarnemen wat je ziet, hoort en ruikt. Met kinderen is dit zeker een aanrader! Of je nu een ‘berg’ wil beklimmen, naar een botanische tuin wilt, een natuurreservaat of het park bij jou om de hoek…allemaal fijne bezigheden.

2. Keukenhof bezoeken

Als je ergens moet zijn om de spring vibes te beleven, dan moet je absoluut rondlopen in de bloemenvelden van dit lentepark. Narcissen, tulpen en vele andere bloemensoorten zijn hier te bewonderen. De Keukenhof is open van 22 maart tot en met 13 mei 2018. Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan de website. Misschien kun je er ook een familie fotoshoot doen?

3. Vlindertuintje aanleggen

Wil je vlinders aantrekken komend voorjaar? Plant dan (met de kids) typische bloemsoorten in de tuin of in een plantenbak. Typische bloemen waar vlinders op afkomen zijn papaver, lavendel, leeuwenbek, goudsbloem en zonnebloemen. Denk vooral aan bonte kleuren! Echter, trekken zulke bloemen ook bijen aan dus als die niet helemaal welkom zijn kun je daar een insectenhotel voor maken of kopen. Zet of hang zo’n insectenhotel dan niet te dicht bij je terras.

4. Buiten bewegen

Er is niets lekkerder dan in de buitenlucht aan sport doen. Je hoeft daar niet eens al te ver de deur voor uit, maar je achtertuin volstaat ook perfect! Heb je geen tuin, neem dan je sporttas mee naar het park. Download oefeningen die je leuk lijken, yoga matje mee, wat drinken en misschien eten en los geht’s!

Little Origin Photo Diary #91

5. Buiten voorlezen

Vaak lezen we onze kinderen binnen voor terwijl wij (als ouders) het vaak ook heerlijk vinden om buiten een boek of blad te lezen. Heerlijk languit in het gras op een kleed met je kind(eren) ernaast en zo’n verhaal krijgt dan meteen een heel andere dimensie!

6. Knap je tuin of balkon op

Een opgeruimde, lenteklare tuin nodigt uit om er vooral vaak tijd door te brengen. Even de tuinmeubels afstoffen, je terras aanvegen en het onkruid wieden geven je tuin meteen al een nieuwe en frisse look. Als je dan toch bezig bent, geef je je kind ook een sopje en kan hij of zij tenminste alvast haar buitenspeelgoed schoonmaken  😉 .

7. Was buiten drogen

Dit klinkt voor velen misschien als iets heel logisch maar is het niet altijd. Als je je was buiten te drogen hangt, blijft die frisse voorjaarswind nog even lekker in de kleding of lakens hangen. Fijn voor die extra lentebeleving en geeft mij in ieder geval altijd nieuwe energie!

8. Knutselen

Je kunt van kosteloos materiaal uit de natuur mooie dingen maken die je in je tuin of balkon kunt ophangen. Pinterest staat vol met inspiratie! Een van mijn favorieten is deze:

9. Dagje weg

Waar je ook woont, er zijn overal mooie plekken waar je heen kunt gaan met je gezin om extra van elkaar te genieten. Dit hoeft niet altijd geld te kosten, maar kan wel als je dat wilt. Google er eens op los!

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar? Doe jij wel eens een van bovengenoemde activiteiten? Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*