Better version of me | Wat zit je haar leuk!

Better version of me | Wat zit je haar leuk!

Ik liep langs een nieuwe kapsalon in het winkelcentrum bij ons in de buurt. Op de winkelruit zag ik de prijzen staan en alle behandelingen die ze doen om je zogezegd te laten ‘stralen’. Mijn oog viel direct op de ‘keratine behandeling’. Een haarbehandeling waarbij je haar permanent glad gemaakt wordt (stijl dus). Ik dacht nog ‘yesss…’, want overwoog al langer om zoiets te laten doen. Ik stapte naar binnen en kwam weer naar buiten met een heel ander plan.

Better version of me | Wat zit je haar leuk!

Een kapster liep vrijwel snel op me af en stond me te woord. Ik vertelde haar dat ik geïnteresseerd was in de keratine behandeling en of ik daar een afspraak voor kon maken. Ze vroeg me plaats te nemen in de stoel en mijn knotje even los wilde maken zodat ze mijn haar beter kon bekijken. Terwijl ze dat deed zag ik via de spiegel de twijfel in haar gezicht. Ergens was ik ook wel ‘opgelucht’ want de prijs voor zo’n behandeling is niet goedkoop. Maar ja, ik was ook niet gelukkig met mijn huidige ‘coupe’ dus dacht ik op dat moment dat permanent stijlen de enige oplossing was. Ook gaf ze me de ruimte om mijn verhaal te doen en uit te leggen waarom ik er niet blij mee ben. Echt, dit verhaal gaat terug tot ver op de basisschool.

Mijn haar is voor mij altijd een issue geweest en was hier ook open over. Heel eerlijk, deze lieve kapster gaf me die ruimte ook. Dat heb ik in de 18 jaar dat ik kappers bezocht niet eerder ervaren. Ik kreeg vooral te horen ‘je hebt heel veel haar, dus we zijn wel even een paar uur bezig’. Op een gegeven moment was ik dat zo gewend dat ik er bij het maken van iedere afspraak al een aantal uur voor reserveerde. Moeilijk haar kost veel tijd, leerde ik mezelf inmiddels aan. Nadat ik klaar was met het uiten van mijn gevoelens over mijn ‘coupe terrible’, pinkte ze een traantje weg! Het was totaal niet mijn bedoeling geweest om een kapster overstuur te gaan maken die dag bij het opstaan, maar blijkbaar ontroerende haar mijn ‘haarissue’. Toegegeven, ik moest dit keer zelf ook een paar keer slikken op momenten dat zẻ vroeg waarom ik het nooit los doe. Maar ik besloot dit jaar te beginnen met een eigen project om het beste uit mezelf te halen en ‘het haar’ stond ook op het lijstje dus moest er iets veranderen.

 

“Als je mij toestaat, wil ik er alles aan doen om je weer van je haar te laten houden.”

 

Na wat inspecteerwerk vertelde de kapster me dat ze mijn haar eigenlijk helemaal niet wilde stijlen. Ze legde me haar redenen uit en ineens vond ik het allemaal heel logisch klinken. Omdat ik zoveel krullen heb, zou het een heel raar gezicht worden bij de uitgroei. De rest van mijn haar zou stijl zijn en de uitgroei maar een rare slag krijgen. Dat hoefde van mij ook weer niet. Dan geef ik het op, dacht ik daarna. Ze probeerde wat modellen uit en vroeg me of ik het wilde laten knippen. “Niet veel, hooguit 2 cm zei ze”. Dat was geen enkel probleem. Mijn haar kwam immers al tot halverwege mijn rug. Dat zie je alleen nooit, want het krult gigantisch op! Na wat uitgeprobeerd te hebben en zij mij heeft overtuigd dat mijn haar permanent stijlen met een methode als dat voor mij funest zou zijn, maakte ik een afspraak. Ze gaf me een knuffel en zei dat ze er zo’n zin in had! Ik voelde me voor het eerst echt heel fijn bij het verlaten van een salon. Vertrouwde erop dat het goed zou komen, alleen moest ik er zelf nog in geloven en die stap wagen. Je vraagt je misschien af waarom dit zo’n big deal voor me is? Ik kan daar zelf ook niet helemaal een antwoord op geven. Het is meer een gevoel. Net zoals iedereen wel heeft over zichzelf.

Uit de comfortzone

Op een (blauwe) maandag besloot ik me over te geven aan de handen van de kapster en hier zie je het resultaat:

Het gekke is eigenlijk dat dit mij eigen haar is. Ik heb het alleen nooit zo gehad! Op de foto links droeg ik zeker wel de laatste 21 jaar 🙈. Zie je hoe gekruld het is als ik het niet strak naar achteren trek? Het verandert mijn gezicht ook wel in zekere zin. Ik lijk minder streng ofzo hahaha…

Deze wondermiddelen gebruikte ze voor het haar en vind ze zelf zo fijn dat ik ze meteen heb aangeschaft. Nu maar minstens een half jaar proberen voordat ik weer op iets anders stap.

Toen ik een andere foto van mijn nieuwe haar op Instagram postte, kreeg ik ook zulke lieve reacties! Ook dat doet wat met je kan ik zeggen! Ook moeders bij het hek van school geven me complimenten over mijn nieuwe hair do en Julie vindt zelfs dat ik het nooit meer vast mag doen. 😄 Ik hoop voor nu dat het me lukt om dit zo te laten totdat ik er aan gewend raak. Het vergt wat lef, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb! Al was het alleen maar om te horen dat ik er veel jonger uitzie 😄😉.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Essma | little-origin.nl (@essmavanlittleorigin) op

Denk jij er soms ook over om iets totaal anders met je haar te doen? Ik lees er graag over in de comments.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*