Birthday Wishlist | Wat geef je een zevenjarige?

Birthday Wishlist | Wat geef je een zevenjarige?

De verjaardag van Ophelia duurt niet lang meer en dat betekent dat ze al druk in de weer is met afvinken van de dagen tot aan dé dag! Ze heeft echt genoeg speelgoed.. geloof me, maar er valt altijd wel wat te wensen en daar dacht zij hetzelfde over  😆 . In deze blog post deel ik daarom wat ideeën met je die je een zevenjarige kan geven als je het zelf echt even niet weet. Enjoy!

Birthday wishlist: Sylvanian Families

Omdat deze schattige poppetjes (poezen-, eekhoorn-, egel- en konijnenfamilie) een expansion set zijn, kun je er altijd iets van geven wat het kind nog niet heeft. Sylvanian Families zijn schattige speeldiertjes die gekleed zijn in Victoriaanse klederdrachten en wonen ook in een Victoriaans huis. De stijl alleen al en de gedetailleerde onderdeeltjes zijn zo leuk om mee te spelen dat je er als ouder zijnde ook graag mee wilt spelen. Vooral meisjes vinden dit leuk om te krijgen!

 

Birthday Wishlist | Wat geef je een zesjarige?

De Sylvanian Families koop je bij bol en zijn er in diverse prijsvariaties. Dit hangt af van wat je wilt schenken. De prijs van een poppetje begint bij €7,99

Birthday wishlist: kinder etui

Rondom deze leeftijd beginnen de meeste kinderen met schrijven of kunnen dat al. Ophelia kan behoorlijke zinnen vormen en wil nu ze dat goed beheerst, ook zelf verhaaltjes schrijven. Ze verzint allerlei personages en en verhaallijn. Zo leuk als ze me dan graag wil voorlezen! Een set nieuwe potloden of pennen is dan ook welkom! Ook neemt de orde en structuur toe van je kind en wil het zijn of haar spulletjes graag geordend in een kinderetui zien zodat het gebruik ervan ook optimaal van pas komt. Een leuk cadeau kan daarom een leuke etui zijn. Dit is voor zowel jongens (met ander motief wellicht) en meisjes heel leuk! Zo’n soort etui kun je gevuld of leeg kopen. Als je ’em ongevuld koopt, is het natuurlijk des te leuker om er zelf dingen naar keuze in te doen. De etui’s zijn te koop bij de Duitse Amazon en prijs varieert.

Birthday wishlist: My Little Pony kaartspel

Ook Ophelia is helemaal nog steeds dol op My Little Pony en ik was dat vroeger ook! Ongelooflijk dat het nog steeds zo’n hit is! Alhoewel ik wel mijn vraagtekens heb bij de grootte van de Pony’s. Die zijn vandaag de dag toch echt vele malen kleiner dan in de jaren ’80! De ogen zijn in verhouding met het lijf wel groter geworden…haha. Dit kaartspel is weer eens wat anders dan de echte paardjes, maar denk toch dat het in de smaak zal vallen! Het My Little Pony kaartspel is te koop bij bol en kost €7,99.

Birthday wishlist: horloge

Onze dame begint steeds meer interesse te krijgen in ‘tijd’ en vraagt dan ook vaak naar hoe lang iets nog duurt of verzint zelf een tijd bij het kijken naar de klok. We hebben al eerder hele leuke horloges gezien maar vonden haar daar nog te jong voor en had het destijds ook nog geen betekenis. Nu ze wel probeert om de tijd van een klok af te lezen, komt het daarom goed uit. De meeste kinderen van 7 beginnen ook met het oefenen van ‘tijde aflezen’  dus wat is dan leuker om klokkijken te leren met een leuk horloge om je pols?! Dit exemplaar is typisch iets voor onze dochter omdat ze roze gewoon leuk vindt. Het Colori Kidz -CLK084 horloge bestel je bij bol en kost €25,00 Het is verder regen-en spatwaterdicht.

Birthday wishlist: voorleesboek

Een verhaaltje voor het slapen behoort hier tot het vaste bedritueel van Ophelia. Ze vindt het heerlijk om voorgelezen te worden voor het slapen gaan. Ik heb prentenboeken en kinderboeken altijd heel leuk gevonden dus daar heb ik zelf ook een behoorlijke collectie van staan. Mijn verzameling boeken bevat ook veel verhalende boeken die voorheen nog wat te moeilijk waren voor Ophelia. Tegenwoordig niet meer. Zo leuk om haar nu voor te lezen uit de boeken die ik mijn leerlingen voorlas. Gouden boekjes zijn bijvoorbeeld echt heel leuk voor alle kinderen, dus dat is zeker een aanrader! Er is in deze serie een nieuw boek verschenen van Fiep Westendorp en bevat 187 bladzijden vol aan leuke en grappige verhaaltjes! Het heet Het Gouden Fiep Boek en kun je bestellen bij bol.

Dit waren wat ideeën om aan een zevenjarige te geven, maar sommige van de items kunnen ook prima voor een vijfde of zesde verjaardag geschonken worden. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen!

Vind jij het soms ook lastig om iets te kiezen voor een kind of heb je juist aanvullingen op deze lijst? Ik lees het graag in de comments! 

Liefs, Essma

 

Deze post bevat affiliatielinks. Thanks for your support!

2 Comments, RSS

  1. Eef 31 October 2018 @ 22:51

    Ik las een keer een tip voor een verjaardag, Sint, kerst i.v.m. het geven van cadeau’s. ik vond het handig om te onthouden. Hier komt hij: something they want, something they need, something to wear, something to read. reuze handig.

    • Essma 1 November 2018 @ 09:46

      Dat is een goede om te onthouden!😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*