Bladerdeeghapjes gevuld met groenten en gehakt

Dat je 101 hapjes kunt maken met bladerdeeg wist je waarschijnlijk al. Je kunt er zowel de zoete kant mee op als de hartige kant. Dat is dan ook precies waarom ik van dit soort hapjes houd. Snel te maken en bovendien een lekkere side dish. In deze blog deel ik mijn favoriete variatie met je. Namelijk het bladerdeeghapje gevuld met groenten en gehakt. Enjoy!

Bladerdeeg gevuld met groenten en gehakt.

Eigenlijk noem ik een soort ‘gebakken lucht’. Want als je het niet zou vullen met iets, zou ik er ook niet vol van raken. In dit recept leer je hoe een heerlijk hapje op tafel kunt zetten wat niet al te teveel tijd in beslag neemt.

Benodigdheden

2 tl olijfolie
200 g mager rundergehakt
2 kleine uien gesnipperd 
2 teentjes knoflook geperst
zout/peper naar behoefte
4 tl Italiaanse kruiden
100 ml groentebouillon (1 tl bouillonpoeder)
2 tl tomatenpuree
1 rode paprika in blokjes 
1 groene paprika in blokjes
1 kleine prei gesneden 
2 el geraspte parmezaanse kaas
2 tl gehakte basilicum
10 plakjes bladerdeeg (laat alvast ontdooien op aanrecht)
1 ei (om te bestrijken)

Hulpmiddelen

- pan
- kwastje voor eigeel
- bakpapier 
- oven

Zo maak je de bladerdeeghapjes

1. Oven voorverwarmen op 200 graden 
2. Olie in een pan verwarmen en gehakt daarin aanbraden.
3. Uien snipperen en knoflook persen.
4. Ui en knoflook aan het gehakt toevoegen en meebakken tot ui glazig wordt.
5. Paprikablokjes en prei toevoegen 
6. Zout/peper en Italiaanse kruiden toevoegen.
7. Bouillon, tomatenpuree toevoegen 
8. Laat het 20 min bakken
9. Laat 5 minuten verder koken.
10. De mix mag niet te waterig zijn, maar een compacte massa.
11.Gehakte basilicum en eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
12. Haal de pan van het vuur en laat het gehakt-groentenmengsel afkoelen
13. Vul de bladerdeeg met het mengsel en strooi vóór het dichtklappen er nog wat parmezaanse kaas over. Voor het 'dichtplakken' van de bladerdeeg druk je de zijkanten met een vork aan. Denk er aan dat je het mengsel legt aan de kant waar de bladerdeeg 'plakt'. Dus niet aan de 'meelkant'. 
14. Met eigeel het pakketje bestrijken en op de bakplaat leggen.
15. Als je alle pakketjes hebt afgewerkt dan plaats je de bakplaat in de oven en bak je de hapjes in 20-30 min gaar. Als de bovenkant goudbruin is, zijn ze klaar. 

Bak jij ook wel eens met bladerdeeg? Ken je nog een lekker recept? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Giovanna Jansen 6 June 2019 @ 15:22

    Heerlijk zien ze eruit! Dankjewel voor het recept!! 🍽

    • Essma 10 June 2019 @ 19:37

      Graag gedaan meid! Enjoy!😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*