Bloghop | Get To Know The Blogger Hop + Winactie!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik meedeed aan een bloghop en vind het een hele leuke manier om nieuwe bloggers te leren kennen en diegenen te verwelkomen die mij als blogger nog niet kennen! Mocht dit daarom je eerste keer zijn dat je hier bent dan heet ik je alvast van harte welkom! In deze post zal ik mezelf ook kort aan je voorstellen. Leuk dat je meedoet en veel plezier met de hop!

Bloghop

Mocht je helemaal nieuw zijn en je weet niet wat een bloghop is, dan leg ik het je even kort uit. Een bloghop is een soort online ‘ketting’ waar deelnemende bloggers aan gelinkt zijn. Je kunt dan van de ene blog naar de andere hoppen. Vandaar de naam ‘bloghop’. De deelnemende bloggers worden aan elkaar gelinkt zodat je precies weet naar wie je verder kunt hoppen aan het eind van dit artikel bijvoorbeeld. Zo’n bloghop wordt soms ook wel een ‘link party’ genoemd. Meestal is er een host (Maaike kwam met dit leuke idee), maar omdat dit een gezamenlijk initiatief is, zijn we allemaal een beetje ‘co-host’. Als je iedereen bent afgegaan, dan kom je als het goed is weer bij mij terecht. Indien je uiteraard hier begonnen bent met hoppen. Als je weer bij mij bent, dan is het feestje dus ‘rond’ en klaar. Uiteraard valt er met een bloghop meestal witte winnen en dus ook met deze hop! Lees snel verder om erachter te komen waar jij kans op kan maken!

Nice to meet you!

Zoals ik al noemde, zal ik me even voorstellen aan diegenen die mij nog helemaal niet kennen. Ik ben Essma, mama van Ophelia (bijna 6) en Aiden (1) en vrouw van Chris. Samen wonen we in Frankfurt Duitsland waar we in een grote, internationale stad ons leven zo leuk mogelijk proberen te maken. Ik ben de oprichtster van deze blog en schrijf met met veel plezier over ‘momlife abroad’. In mijn leven als mama probeer ik van ons soms wat eenzame leventje zonder familie en vrienden in de buurt het beste eruit te halen wat Frankfurt ons te bieden heeft. Dit kunnen ervaringen zijn, verhalen van andere mama’s, reviews, verschillen of overeenkomsten met het leven in Nederland en meer. Tegenwoordig train ik mezelf voor de halve marathon die volgend jaar in Berlijn zal plaatsvinden. Tot die periode hoop ik zodanig fit te zijn dat ik die marathon ook kan uitrennen. In de tussentijd probeer ik met Weight Watchers op mijn streefgewicht te komen. Je leest het, stilzitten is niks voor mij!  😉

Door wie ben je naar mij gelinkt en naar wie hop je verder?

Als het goed is, ben je via Maaike van Maaikeschrijftop naar mij gehopt. Gezellig! Maaike is net als ik een juf in het basisonderwijs. Wat mij eigenlijk nog meer boeit aan Maaike is dat ze kankerpatiënt is geweest en nu helemaal schoon is. De wijze waarop ze vorm en kleur geeft aan haar leven doordat ze dat allemaal heeft moeten doorstaan, vind ik bewonderenswaardig. Op haar blog lees je o.a. over haar leven als mama van twee zoons. Maaike is ook genomineerd voor de Liebster Award! Kennen jullie Minke al? Minke blogt op haar blog over geloof, kinderen en liefde. Minke publiceert iedere week een overzicht genaamd ‘Happy Moments’ waarin ze de week in foto’s voorbij laat komen. Erg leuk en het kijken waard!

Winnen doe je bij… 😆

Natuurlijk doe je mee met deze hop om iets te winnen, toch? Ik vertel je hier wat je kunt winnen! Vroeger had ik een webwinkel in organic merino wollen baby-en kinderkleding. Na de verhuizing naar Frankfurt voelde ik er niets meer voor om door te gaan met de winkel omdat ik op dat momenten andere prioriteiten had. Wel ben ik onder dezelfde domeinnaam gaan bloggen. Ik heb ook nog wat items over uit de winkel en een setje kan voor jou zijn! Ik geef een grijs gestreepte unisex maillot van 100% zuiver merino wol weg. Daarbij een bijpassend mutsje wat met de aankomende kou goed van pas zal komen. Zowel de maillot als het mutsje hebben internationale maten, namelijk maat ‘2-3 years’. Merino wol staat bekend om een zachte wolsoort die niet prikt of jeukt. Het is daarom zeer geschikt voor kindjes met eczeem of een gevoelige huid. Mijn kinderen dragen nog steeds bepaalde items die ik op voorraad had en ze blijven mooi en tijdloos!

Het gaat om de maillot en het mutsje die hier afgebeeld zijn. Het mutsje in de kleur antraciet zoals de maillot. 

Wat moet je doen om dit te winnen?

Je zal me enorm helpen als je mijn Facebook pagina liket. Laat onder in de comments weten waarom dit pakketje jouw kant moet opkomen en is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd als je me ook volgt op InstagramJe kunt meedoen tot en met 17 november 2017. Op 18 november a.s. wordt de winnaar getrokken! De winnaar wordt via email op de hoogte gebracht en die zal ik zowel op Facebook als op Instagram Stories bekend maken. Heel veel succes met de winacties en veel plezier bij het ontdekken van nieuwe blogs!

Kende je mijn blog al eerder van naam? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten? 

 Liefs, Essma

44 Comments, RSS

 1. Iris 16 November 2017 @ 10:21

  Ik kende je blog wel, maar eerlijk gezegd was ik hem een beetje uit het oog verloren *shame*
  Ik doe graag mee voor het mutsje en de maillot, die komen echt heel goed van pas bij onze dreumes. En wat een onwijs schattige foto!

 2. Joyce vdv 15 November 2017 @ 23:16

  Leuk hoor! ik volg je op Facebook en zou het geven aan een vriendin met haar kindje die alleen is! kan dit soort dingen goed gebruiken en heerlijk materiaal lijkt mij!

  • little-origin 16 November 2017 @ 10:04

   Hi Joyce! Lief van je dat je dat voor je vriendin doet! Veel plezier met de winacties! ?

 3. Lieke van Veen 15 November 2017 @ 15:42

  Ik kende je blog nog niet, maar ik vind het wel leuk om kennis te maken met nieuwe mensen. Wat leuk dat je in Frankfurt woont. Hoe ben je daar terecht gekomen?
  Veel succes met je voorbereidingen voor de marathon in Berlijn!

  • little-origin 15 November 2017 @ 17:46

   Hi Lieke! Dank je wel! We zijn drie jaar geleden uit NL verhuisd omdat mijn man hier een (betere) baan kreeg. Wellicht komen we ooit terug! ?

 4. Els 15 November 2017 @ 14:14

  Super leuke bloghop, ik leer allemaal nieuwe blogs kennen! Ik doe heel graag mee aan deze actie voor een lief meisje genaamd Eva

  • little-origin 15 November 2017 @ 17:44

   Hi Els! Dank je wel en welkom op mijn blog! Veel plezier met de andere winacties! ?

 5. Liesbeth 13 November 2017 @ 22:19

  Wat leuk om jouw blog te leren kennen!
  Ik doe graag mee voor ons kleintje. Straks komen de koude dagen en we gaan ook nog even de sneeuw opzoeken, dus dit komt goed van pas

  • little-origin 14 November 2017 @ 11:04

   Hallo Liesbeth! Welkom op mijn blog en leuk dat jullie ook op wintersport gaan! Veel plezier met de andere winacties!?

 6. emmy 13 November 2017 @ 20:49

  Hoppen om te winnen? Nee hoor, om al die leuke blogs te leren kennen 🙂
  Ik zie mijn zoontje niet meteen in een maillot lopen, maar wel een toffe actie!

  • little-origin 13 November 2017 @ 21:24

   Hi Emmy! Welkom op mijn blog! Maillot blijken voor mijn zoontje perfect want hij trekt steeds z’n sokken uit en eindigde op een gegeven moment met sokken waar ik er maar steeds 1 van had ?..ik kom snel ook eens even op jouw blog kijken! ?

 7. Linda 13 November 2017 @ 13:41

  Hoi hoi,

  Ik kende je nog niet! Super leuk om zo nieuwe blogs te leren kennen! En gelijk kans op een leuke prijs, super! Ik doe graag mee voor mijn dochter Fenna, ideaal voor deze koude dagen! En het ziet er ook nog eens leuk uit. Je hebt er een volger bij 🙂

  • little-origin 13 November 2017 @ 14:09

   Hoi Linda! Welkom op mijn blog! ?Veel succes en plezier bij de andere winacties!

 8. Andy E 13 November 2017 @ 11:01

  Wij zijn erg grote wolfans. Dit setje zou ideaal zijn voor mijn dochtertje, ik merk dat wol haar in de winter goed warm houdt, maar ook lijkt het haar wat te helpen ontprikkelen. Ze zou erg blij zijn met dit setje.

  • little-origin 13 November 2017 @ 14:07

   Hallo Andy! Wat leuk dat je meedoet! Ik hou ook echt van wol! Next best thing als je het mij vraagt! Succes en veel plezier!

 9. Janine tuinstra 12 November 2017 @ 19:45

  Ik zou graag winnen voor onze dochter. Leuk als zij een x wat nieuws krijgt. Ze is nummer 3… dus tja dan weet je hoe het gaat als je geen groot budget hebt… 😀 Zou dus leuk zijn!

  • little-origin 13 November 2017 @ 10:39

   Hallo Janine! Leuk dat je meedoet! Succes en plezier gewenst bij de andere blogs! ?

 10. sam 12 November 2017 @ 17:17

  Aangezien mijn dochter enorm veel last heeft van eczeem voel ik mij verplicht om mee te doen???. met het koude weer is dit ideaal. ik volg je al lang op social media. toffe blog en leuke feed op ig?

  • little-origin 12 November 2017 @ 19:06

   Hi Sam! O balen dat je dochter zo’n last heeft van eczeem! Men zegt dat ze er overheen groeien en hoop daarom dat dat ook voor jouw uk geldt! Leuk dat je meedoet en thanks voor de complimenten! ?⭐️

 11. Michael Noo 12 November 2017 @ 02:05

  Wat een super leuk setje voor mijn dochtertje Abbygail van 1! Zal haar super leuk staan

 12. Daan 11 November 2017 @ 21:38

  Ach wat een lieve en mooie foto! Ik ben heel benieuwd naar de producten, klinken als erg fijn om te dragen voor de kleine.

 13. Judith 11 November 2017 @ 21:12

  ooh leukkkk voor mijn toekomstige nichtje (weet net 1 dag dat het een meisje wordt!)

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:36

   Hi Judith! Super leuk dat je meedoet! Welkom!

 14. Kimberly De Groof 11 November 2017 @ 20:52

  Ik doe heel graag mee voor mijn prinsesje.

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:36

   Hi Kimberley! Wat leuk dat je meedoet! Welkom!

 15. Xenia 11 November 2017 @ 20:39

  Leuk om samen te hoppen! Wat een mooie materialen, lijken me als kindje heerlijk zitten..

 16. Lyn 11 November 2017 @ 19:06

  Wat een leuke winactie! Ik heb helaas geen facebook of instagram. Ben wel eens eerder op je blog geweest, maar kijk er niet meer standaard op. Ga ik zeker weer vaker doen! 🙂

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:35

   Hi Lyn! Leuk dat je meedoet en wat fijn dat je weer gezellig voorbij komt ?

 17. Marian B 11 November 2017 @ 15:32

  Ik kom hier voor het eerst, leuk! Doe ook graag mee voor mijn dochtertje.

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:30

   Hoi Marian! Welkom! Veel plezier!

 18. Claudia Diependaal 11 November 2017 @ 12:07

  Ik doe mee voor onze kleindochter Cailey!

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:34

   Wat een leuke naam Cailey! Veel plezier!

   • Claudia Diependaal 12 November 2017 @ 16:56

    Dank je wel!

 19. Marieke 11 November 2017 @ 09:56

  Prachtig zeg! Die kleertjes! Heel leuk om iets meer over jou te weten te komen! Ik denk dat je veel mama’s blij kunt maken nu de winter eraan komt!

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:33

   ?

 20. Linda Raaijmakers 11 November 2017 @ 09:44

  Ik zou hier graag mijn zwangere zus chantal blij mee maken omdat ik weet dat zij dit geweldig vindt 😀

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:31

   Hoi Linda! Welkom op mijn blog! Leuk dat je meedoet!

 21. Stephanie 11 November 2017 @ 08:46

  Wat een ontzettend fijn materiaal en mooie items! De winters hier zijn behoorlijk koud, dus ik doe graag mee!

 22. Kristel 11 November 2017 @ 08:15

  Leuk eem nieuwe blog om te volgen mzsr dexe winactie sla ik over. Succes 🙂

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:33

   Hoi Kristel! Dank je wel en veel hopplezier!

 23. Anna 11 November 2017 @ 08:00

  Heel leuk! Ik doe graag mee voor de kleine van een vriendin..!

  Facebook : An Na

  • little-origin 11 November 2017 @ 21:32

   Hi Anna! Welkom en lief dat je dat voor je vriendin doet!

 24. Maaike 11 November 2017 @ 07:11

  Ja dit lijkt me echt fijn, dus bij jou loot ik graag mee voor de prijs!

 25. MamaMinke 11 November 2017 @ 06:16

  Leuke winactie. Leuk dat je mee doet met de hop. Succes voor alle deelnemers!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*