Cadeautip | Playtive schrijfbord voor je kind!

Cadeautip | Playtive schrijfbord voor je kind!

Ophelia zit volop in de fase van aanvankelijk schrijven en merk aan haar dat ze de wereld van geschreven taal zo fascinerend vindt. Alles krijgt een naam en moet dus ook meteen opgeschreven worden. Lijstjes, zinnen en memo’s met de liefste woordjes schrijft ze op voor mij of anderen. Deze honger naar letters en cijfers beloonden we met een dubbelzijdig Playtive schrijfbord van de Lidl. In deze post schrijf ik wat ik er zo bijzonder aan vind. Wellicht put je er wat inspiratie uit voor een cadeau? Enjoy!

Playtive schrijfbord

Behalve alleen op papier schrijven is het voor zowel de grove als de fijne motoriek van een kind ook goed om af te wisselen. Af en toe schrijven of tekenen met een krijtje of op een whiteboard geeft ook plezier. Het schrijfbord bevat een gelinieerd gedeelte waarop je alleen met krijtjes kunt schrijven en aan de andere zijde is een whiteboard. Er zit een setje krijtjes bij, een handleiding voor het opbouwen, een sponsje, een uitrolbare rol teken/schrijfpapier en een zakje met 29 magneetletters 10 cijfers en 14 rekensymbolen. Het schrijfbord kost €19,99 bij Lidl en vind ik dus niet duur als je dat vergelijkt met andere scrhijfborden voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7d61
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7d64
Mogelijkheden met het schrijfbord

Zoals je kunt zien op de foto’s boven zijn er genoeg mogelijkheden. Je kind kan met behulp van een telraam met 15 kralen sommetjes maken en klokkijken. Er kan getekend worden op papier, whiteboard en op krijtbord. Ook wordt er een sponsje bijgeleverd om alles weer uit te wissen. Onderin is een plankje bevestigd met opbergruimte. Aiden vindt dat ook wel lekker zitten eigenlijk..hahaha. Met behulp van magneetcijfers en letters kan je kind woorden maken en sommetjes. Naast het klokje op het schrijfbord staan ook alle letters van het alfabet.

De tekenrol zit hier aan de bovenzijde en als je het schijfbord omdraait (naar de whiteboard kant) dan zit de rol aan de onderkant.

 Materiaal bij het Playtive schrijfbord

Het schrijfbord is eenvoudig in elkaar te zetten en is gemaakt van gecertificeerd FSC hout. De hoeken en randen van het bord zijn netjes afgewerkt en er zijn geen uitstekende dingen waaraan een kind zich eventueel kan bezeren.

Om het bord te stabileren, zit er een houten pin bij die je door een gat steekt zodat het stabiel blijft. De pin hangt aan een touwtje welke aan het bord bevestigd is.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar zoiets, dan kan ik je dit zeker aanbevelen! Hopelijk heb je er iets aan gehad en vind het altijd fijn als je het laat weten in de comments.

Vindt jouw kind het ook zo leuk om te schrijven en helemaal op te gaan in de rol van juf/meester?

Liefs, Essma

5 Comments, RSS

 1. Kreanimo 6 december 2017 @ 18:49

  Super tof!
  Wij hebben onze toilet deur aan de binnenzijde met krijtbordverf geschilderd! Ook tof.

  Zeg als je zin hebt om mee te pinnen op het speelgoedtips bord op Pinterest ben je zeker welkom.
  Je mag ook mensen uitnodigen die je kent die ook bloggen over speelgoed.
  Hoe meer mensen meedoen, hoe beter! Ik kwam toevallig via een andere blog hier terecht en meteen op een speelgoedtip! 😉

  https://www.pinterest.com/Kreanimo/speelgoedtips/

  • little-origin 6 december 2017 @ 19:01

   Hi Ilse! Wat leuk! Ook dat idee van jou op je deur. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo actief op Pinterest 🙈, maar waar ik kan helpen aan inspiratie zal ik zeker dit bord delen 😄

 2. Lifestyle Mommy's ~ Linda 4 december 2017 @ 11:20

  Dat is echt een leuke cadeautip 😃

  • little-origin 4 december 2017 @ 19:37

   Ja ik dacht ik deel ‘em! Ben benieuwd of die ookbij de Lidl in NL is!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: