De grootste events uit 2016

Het jaar is bijna om en wederom stond ook dit jaar vol nieuwe kansen en nieuwe ronden. Afgelopen jaar had ik niet echt een doel, maar ik wist wel dat Ophelia dit jaar voor het laatst bij Kindergarten zou zijn. Ik wilde dus extra vel q-time met haar voordat ze overgeleverd werd aan de strikte schooltijden. En 2016 stond in het teken van mijn zwangerschap en de geboorte van ons zoontje. In dit artikel deel ik de grootste events uit het jaar 2016! Lees je mee?

1. Start van deze blog

Ik startte deze blog dit jaar en dat behoort ook zeker in dit rijtje thuis! Ik ben deze blog gestart met het idee om van me af te schrijven. Dat klinkt wel heel dramatisch, maar dat bedoel ik er niet mee. Hier in Frankfurt kan het soms behoorlijk eenzaam zijn en vind het daarom fijn om de dingen die we hier beleven op te schrijven en te delen met het thuisfront en daarnaast vind ik het heel leuk om anderen te inspireren en mee te laten kijken met hoe het hier gaat. Wellicht sta jij ook voor een keuze om naar het buitenland te verhuizen? Schroom niet om mij om tips te vragen!  🙂

2. Disneyland Parijs

We gingen voor het eerst met z’n drieën (toen nog) naar Disneyland en voor Ophelia was dit een soort droom die werkelijkheid werd. Ze heeft er haar heldinnen ontmoet, geluncht met Belle en liep er rond met haar Elsa-jurk en keek wegdromend naar de parade. Prachtig om te zien!

3. Samen naar Ibiza

Ophelia en ik gingen met mijn zussen en haar nichtje en neefje naar Ibiza. We reisden eerst samen met de ICE trein van Frankfurt naar Utrecht. We bleven een paar dagen in Berkel en Rodenrijs bij onze familie en daarna vertrokken we met z’n allen vanuit Amsterdam naar Ibiza! Wat dit tripje bijzonder maakt is dat ik toentertijd 7 maanden zwanger was!

4. Verhuizing

Ja, je leest het goed! Hoogzwanger en verhuizen.  Achteraf gezien leek ik inderdaad niet goed snik om met 8 maanden zwangerschap nog een hele verhuizing door te maken! Het was alleen echt nodig, want in ons vorige appartement hadden we geen lift en met de naderende bevalling en mijn zwaarder wordend lijf vond ik het niet meer zo fijn om iedere dag een paar keer naar de derde verdieping te klimmen. Het zou bovendien alleen erger worden, want waar moesten we de kinderwagen laten? De onderbuurvrouw had immers het laatste beetje plek in de hal al ‘ingepikt’ voor haar kinderwagen. En de baby moest ook gedragen worden en hij zou ook groter en dus zwaarder worden. Het werd voor ons dus steeds meer een logica om te verhuizen dan een uitdaging. Zie hier van waar naar waar we verhuisd zijn.

5. Geboorte Aiden

Met de komst van Aiden is ons gezin verrijkt met nog een engel! Het was uiteindelijk niet de geboorte geworden die ik me van tevoren had voorgesteld. In een apart artikel heb ik erover geschreven. Aiden is inmiddels 5 maanden en de tijd vliegt gewoon voorbij. Het leek alsof ik vorige week nog met hem in mijn buik rond waggelde.

6. Afscheid Kindergarten

Wat was dit een emotioneel moment zeg! Dat zal me altijd bij blijven. Er kwam een einde aan dit gezellige, fijne ‘nest’ waar Ophelia heerlijk kon spelen en nog volop de aandacht kreeg. Na de zomervakantie zou ze haar entree maken op de grote school. Ik zag er steeds meer tegenop! Gelukkig heeft ze de overgang behoorlijk goed doorgemaakt en ik ook  😉 . Ik heb haar beloofd om vandaag, omdat ze vroeger uit school komt dan normaal, even langs te gaan bij kindergarten en de leidsters iets lekkers te brengen en ze alvast een fijne dagen toe te wensen. Dat vindt ze natuurlijk helemaal super!

7. Voor het eerst naar school

Deze mijlpaal is een van de meest bijzondere! Ze heeft het gelukkig naar haar zin op school en dat maakt het voor ons allemaal ‘lichter’ om te accepteren dat ze niet meer ons ‘kleintje’ is. Wij zijn niet meer de enigen die ‘in control’ zijn in haar leven, maar ook de school. Soms voelt dat een beetje vreemd, maar dat hoort bij het groter worden.

8.  Ophelia’s 5de verjaardag

Dit is van dit rijtje samen met de geboorte van Aiden, de enige events die jaarlijks terugkeren. Toch sta ik hier bij stil, want wil zeggen dat ik me enorm gezegend voel met haar in mijn leven en dat ik zo ongelofelijk trots ben op d’r. Ze heeft in haar jonge leventje al zoveel verhuizingen en andere veranderingen doorstaan en heeft haar familie van tijd tot tijd zo moeten missen! Ik hoop dat ze opgroeit tot een wijze, lieve en sterke jonge vrouw die op een gegeven moment flexibeler met veranderingen in het leven kan omgaan. Dat hoop ik van harte.

Dit waren voorlopig de grootste events uit het jaar 2016. Ik hoop dat 2017 wat rustiger wordt en daardoor nog meer kunnen genieten van elkaar!

 

Wat zijn jouw belangrijkste events geweest van dit jaar? Lijkt me leuk om die te lezen!

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*