De man in het pak…wie is dat eigenlijk?

Wie is jouw man eigenlijk? En wat voor werk doet hij? Deze en meer vragen krijg ik wel eens over mijn wederhelft. Het klopt dat mijn man niet een heel grote rol speelt hier op mijn blog en dat is een geheel bewuste keus. Hij is niet zo’n prater, zeg maar ?. Om mijn man toch wat beter te leren kennen, wijd ik deze blogpost aan hem. Je kunt hem niet het hemd van het lijf vragen, maar hij was wel bereid om zijn dagelijkse kledingstijl te showen. Enjoy!

De man in het pak…wie is dat eigenlijk?

Al sinds ik mijn man ken, vind ik hem altijd netjes en stijlvol voor de dag komen. Er verzorgd en goed bij lopen is iets waar hij waarde aan hecht en zal dus niet zomaar iets kopen in een winkel. Gelukkig kost die stijlsessie niet veel tijd want anders had ik daar wel problemen mee gehad denk ik. In mijn ogen hoort een man niet lang bezig te zijn met zijn kleding, haar, gezicht of wat dan ook. Dat is meer een rol voor de vrouw…toch?? Voor zijn werk draagt mijn man dagelijks overhemden en pakken. Soms op een casual friday, wanneer er geen meetings op de agenda staan, draagt hij dan ook een simpele broek en een passende trui of shirt erboven.

 

Strijken, strijken en nog eens strijken

Omdat er door de dagelijkse kledingstijl van Chis veel overhemden doorheen gaan, vraagt dit automatisch ook om veel strijkwerk. Daar bovenop komen ook soms kledingstukken van mij en de kinderen die een strijkbeurt nodig hebben. Alhoewel mijn man gelukkig ook goed kan strijken, komt dit klusje meestal op mijn schouders terecht. Het is niet dat ik er een hekel aan heb, maar is zeker ook niet mijn favoriete bezigheid. Het hoort nu eenmaal bij onze leefstijl, dus kunnen we ook niet veel anders dan dat strijkijzer maar gewoon te vriend houden. Onlangs kwam er een lichtpuntje met de post mee. Er werd door een webwinkel voor mannen een strijkvrij overhemd bezorgd om te testen en ik was echt aangenaam verrast. Hoe dan? Na mijn terugkomst van vakantie liep ik naar het washok om de vuile was te sorteren en zag een prachtig overhemd hangen aan het wasrek. ‘Mooi, die is al gestreken’, dacht ik nog toen mijn oog er op viel. Maar in vergelijking tot een ander overhemd wat ook hing te drogen zag ik duidelijk verschil dat die niet gestreken was. Met wat tegenzin vroeg ik Chris wat er met de overhemden moest gebeuren. ‘Zijn nog niet gestreken…’ was het antwoord. Echt, zo kreukvrij heb ik een overhemd niet eerder uit de was zien komen! Geweldig! Er is dus nog hoop en zal die to do list vanzelf gaan slinken. ? Voor ons drukke gezinsleven is een strijkvrij overhemd echt een welkome bijkomstigheid!

De man in het pak...wie is dat eigenlijk?

 

Stijlvol hoeft niet duur te zijn

Dat is zeker het geval bij een overhemd als wat Chris hier aan heeft. Het overhemd van Olymp wat hij draagt op de foto is tevens het hemd wat hij toegestuurd heeft gekregen. Hij draagt al jarenlang een bepaald merk waar hij altijd dik tevreden over was, maar toen hij dit in handen kreeg was hij ook aangenaam verrast. Hij merkte direct op dat de pasvorm perfect zat en vond de details erg mooi en passend bij zijn smaak. Bovendien is het goed te combineren met de rest van zijn pakken en stropdassen. Ondanks dat hij bij effen overhemden vaak een stropdas draagt, wil hij dat bij een overhemd van dit model juist niet. De mooie details vallen dan weg en die maken het hemd juist zo mooi en stijlvol.

Het bloemetjes motief aan de binnenzijde van de boord en de manchetten maken dit overhemd net wat anders. Ander groot voordeel volgens Chris is dat er in plaats van boord verstevigers (van die plastic dingen die in de punten worden gedaan) gewoon knoopjes zitten om de kraag op de plek te houden. Geen gedoe met zoekgeraakte boord verstevigers dus!

Nu kun je aan de hand van de kledingstijl toch een beetje zien wie mijn man is en hoe hij gekleed is.

Draagt jouw man of vriend ook vaak pakken? En strijk jij ze dan of verdelen jullie dit taakje? Ik lees er graag over in de comments.

Liefs, Essma

 

Dit artikel kwam tot stand middels een samenwerking met hemdvoorhem.nl

3 Comments, RSS

 1. Maaike 5 July 2018 @ 20:25

  Grappig mijn man draagt zelden Pakken, maar dit overhemd staat ook erg mooi met een donkere Spijkerbroek heb ik inmiddels ontdekt. Pakken zijn met zijn werk waarin hij weliswaar op kantoor werkt maar ook vaak productie (van Voeding) in moet voor controle en dergelijke gewoon niet handig, netjes er uit zien blijft belangrijk wel.

  • little-origin 5 July 2018 @ 22:22

   Zeker! Fijn hemd hè? Met een andere (casual) broek is het absoluut ook mooi te combineren. Leuk dat jouw man ook dezelfde heeft! ???

 2. Lifestyle Mommy's ~ Linda 2 July 2018 @ 21:21

  Wat leuk om eens wat meer te lezen over JOUW partner! Mijn man draagt zelden overhemden, wel op onze BRUILOFT en dat zag er prachtig uit! Ik hoef dus niet veel overhemden te strijken hihi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*