Mijn foto van de week #4

Het Amerika anno nu versus het Amerika anno 11 september 2001. Ik heb New York 3x bezocht; twee maal in 2006 en één maal in 2012. In 2006 hebben mijn zus en ik de bouw zien vorderen van de Freedom Tower. Tussen de hekken loerend, zagen we vooral een grote bouwput. In 2012, toen inmiddels de bouw helemaal voltooid was, was dit mijn uitzicht. Het water wat zo sereen lijkt op de oppervlakte met de Freedom Tower in de weerspiegeling, keldert naar beneden. Daar geland, lijkt het weer de kalmte te hebben gevonden. Weliswaar met wat meer dynamiek om vervolgens in een zwart, donker gat te verdwijnen. Met Trump nu aan het roer hoop ik dat Amerika’s sereniteit aan de oppervlakte blijft. Dat hoop ik echt.

9/11 memorial

Amerika is altijd het ‘land van’ geweest. Het land van enorme verschillen, maar waar mensen elkaar op een bepaald moment toch kunnen waarderen. Het geluid van de fontein geeft zo’n rustgevend gevoel. Je hoort het door alles waar New York voor staat; verkeer, sirenes, straatmuzikanten, mensen en meer. Prachtig.

 

 

Ben jij weleens in NY geweest? Wat was jouw gevoel bij de memorial? Ik ben benieuwd naar je reactie in de comments!

One Comment, RSS

  1. Vlijtig Liesje 22 February 2017 @ 09:23

    Ik vind het erg mooi! En wat een mooie symboliek met dat water.

    Zelf ben ik nog nooit in de VS geweest.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*