Frankfurt | Waarom je fijn shopt bij de DM

Waarom je fijn bij de DM shopt

Lopend langs de schappen van de Action op zoek naar niks herken je misschien wel? Nou, ik moet zeggen dat ik me regelmatig schuldig maak aan dit zogenaamde ‘ik-heb-een-vaatdoek-nodig-maar-eigenlijk-ook-4 mokken-douchegel-wattenschijfjes-nootjes-en-een-muffinblik’ probleem. Waarom lukt het me niet goed om ook daadwerkelijk met één vaatdoek naar buiten te komen? Dit probleem heb ik vaak ook met de Duitse DM. Ongelofelijk. In deze post deel ik met je waarom de DM juist veel meer is dan een seductie voor mijn ‘hebberigheid’.

Wat is de DM eigenlijk?

Voor diegenen die zich afvragen wat ik met de DM bedoel, zal ik dat hier kort uitleggen. Het is een Duitse drogisterij keten. Net zoiets als de Etos of Kruidvat, alleen met een veel ruimer assortiment en bovendien veel goedkoper. Laat dat ruime assortiment nou net de aantrekking zijn voor veel mensen. We willen op het gebied van drogisterijproducten wat te kiezen en vergelijken hebben en dat vind je allemaal bij de DM. Niet alleen voor een degelijke gezichtscrème kan je hier terecht, maar ook voor biologische (baby)voeding, schoonmaakmiddelen, keukenaccessoires, luiers, mineraalwater, verschillende merken shampoo, haaraccesoires, nagellak, huisdiervoeding en noem maar op. En dit alles voor een hele vriendelijke prijs. Ook voor schoonmaakmiddelen ga ik niet meer naar de supermarkt omdat deze bij DM juist stukken goedkoper zijn.

Babyproducten

Dit is echt waar mama’s. De DM (mocht je vlakbij de grens wonen) is een ware investering voor al je babyspullen. Van uitzet t/m babyvoeding. Van haarverf tot de meest exclusieve shampoo, zelfs brokken voor je huisdier, schoonmaakmiddelen van A merken…en zo kan ik nog wel even doorgaan. De luiers en met name het bekende merk zijn hier trouwens ook goedkoper.  Om je een voorbeeld te geven. Pampers maat 5+ kosten voor een pak van 28 stuks bij de DM €7,95 en bij kruidvat voor hetzelfde merk en dezelfde maat voor zelfs maar 25 stuks €9,99. (bron) Een ander voorbeeld van een babyproduct is de Burt’s Bees 2 in 1 diapercream. Bij de DM betaal je voor een tube van 113 gram €7,95 en bij de Etos kost dezelfde tube je €11,99. Dit aanzienlijke prijsverschil zit ook in verzorgingsproducten voor jonge kinderen en volwassenen.

Frankfurt | Waarom je fijn shopt bij de DMNog zo’n reden waarom de DM zo’n fijne drogist is: kijk eens even naar dit verschoonstation! Van alle gemakken voorzien en helemaal gratis in gebruik.

Mam’s producten

Uiteraard verzorgt mama zich ook en het liefst met een zo heerlijk mogelijk product. Zonder al te veel geld kwijt te zijn, kies ik ook wederom voor de DM. Shampoos, conditioners, bodylotions, douchegels en noem maar op koop ik ook het liefst hier. Een voorbeeld van een lievelingsproduct van mij is de gezichtsreiniging van Garnier (micellaire reinigingsgel). Bij de DM is deze 3,95 en het Kruidvat betaal je 5,55. Kijk, het is echt niet zo dat ik hele dagen prijzen aan het vergelijken ben. Eerlijk gezegd stond ik er niet zo bij stil totdat er meestal bezoek bij ons komt vanuit Nederland. Mijn nichtjes zijn bijvoorbeeld dol op make-up merk NYX Professional. De DM heeft hier een grote stand van en dan zijn zij altijd even zoet in dat hoekje. Zij zien die prijsverschillen wel en dat is soms wel belachelijk hoeveel verschil er in prijs zit voor een zelfde product.

Pap’s producten

Niet alleen vrouwen kunnen hier hun slaag slaan, maar voor mannen heb je ook hele leuke hippe merken de laatste tijd. Een verzorgingslijn voor de man is bijvoorbeeld Brooklyn Soap Company. Het is een vegan lijn met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en ruikt heerlijk! De verpakking ziet er ook heel leuk uit. Mijn man is erg te spreken over The Cream (daily face cream). Misschien als je eens een keer in de DM bent, kan je dat in je achterhoofd houden.

Eigen merken

Hierboven heb ik het vooral over specifieke merken gehad, maar de DM heeft ook een huismerk en dat is Balea. Dit is zo goedkoop dat je hier gewoon van blijft kopen. Handzeep (500 ml) uit een pompje voor 0,55 cent en ook nog eens heerlijk ruikt? Ja, hier verkrijgbaar. Ik snap wel dat bepaalde beautybloggers een heel youtube kanaal vol kunnen kletsen over spullen van de DM ja 😄. In producten va Balea zitten vrijwel geen allergene stoffen of siliconen en dat maakt de keuze voor deze producten best logisch.

Mocht je dus een keer in de buurt zijn, neem een karretje (ja, je hebt hier een boodschappenkar) en geef je ogen goed de kost. Producten die je regelmatig gebruikt en goedkoper op de kop kan tikken zijn mooi meegenomen toch? Ik heb zin in thee en ga maar eens een pot zetten. Had ik de thee al genoemd? Daar heb je hier ook een heel pad van…Nee, ik word niet gesponsord, maar deel dit omdat ik het echt de moeite vind! Enjoy!< em>Koop jij wel eens wat bij de DM? Zo ja wat? Ik lees er graag over in de comments! <<<<<<<

Uitgelichte afbeelding: shutterstock

Liefs, Essma

8 Comments, RSS

 1. Sylvia - alovelyadventure 13 januari 2018 @ 12:36

  Ik ben er nog nooit geweest en ben echt zo benieuwd! Ik ben vooral benieuwd naar de verzorging artikelen. Want hoor er altijd erg goede verhalen over

  • little-origin 13 januari 2018 @ 16:32

   Ja is heel goedkoop en goed allemaal! Hoeft allemaal niet zo duur te zijn

 2. Joke 12 januari 2018 @ 11:15

  Oh ja, als wij een weekendje weg zijn richting Duitsland, dan springen we altijd een DM binnen! Onze handzeepjes zijn hier al jaren van de DM 🙂 En als we niet bij de DM geraken, dan slaan we onze slag bij de Kaufland! Zo belachelijk voordelig!

  • little-origin 12 januari 2018 @ 13:57

   Hoi Joke! Fijn is dat hè minder uit te hoeven geven! Kaufland ken ik ook en is inderdaad een geweldig concept! Deze week hebben ze een aanbieding naar Gardameer, Italië: 5 nachten obv halfpension vanaf €169! 😳

 3. Sheila 11 januari 2018 @ 16:25

  Jajajaja, ik ga áltijd naar de DM zodra ik in Duitsland ben. En ik woon relatief vlak bij, dus ben er regelmatig. Ik sla dan meteen in. Make-up, shampoo, Kneipp (zo goedkoop vergeleken met hier), baby producten (met name MAM), gezichtsdoekjes voor de kleine, etc. Een hele fijne drogisterij.

  • little-origin 11 januari 2018 @ 18:05

   Hi Sheila! Fijn hè het merk MAM? Mijn zoontje wil alleen speen van mam 🤷🏻‍♀️😄…Kneipp is heerlijk en veel meer keuze ook. Sommige filialen hebben ook een hoekje met baby- en kinderkleding…allemaal organic enzo 💫

 4. zebrazonderstrepen 11 januari 2018 @ 14:02

  ik heb hem eens bezocht en idd zalige winkel!

  • little-origin 11 januari 2018 @ 14:59

   Ja fijn hè dat het gewoon goedkoper kan allemaal zonder er qua kwaliteit op achteruit te moeten gaan 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: