Recept | Healthy Vanilla-Banana Muffin

Omdat we altijd nog met een been in de herfst staan en het andere in de zomer dacht ik ‘daar hoort een minstens net zo bijzondere muffin bij’! 😉Voor je lijn hoef je het niet te laten, want deze muffins zijn best verantwoord.  Mijn vorige recept voor de appel-havermout muffin ligt ook in het straatje van ‘verantwoorde snacks’ en deze sluiten daar dus mooi bij aan. Probeer het uit en smullen maar!

Variatie volop

Voor dit recept heb je banaan nodig, maar je kunt heel makkelijk variëren met ander soort fruit. Een schijfje perzik of abrikoos is ook heerlijk! Laat je fantasie de vrije loop, zou ik zeggen. Met een heerlijke kop koffie of thee is dit een absolute aanrader om eens een keer in het weekend uit te proberen!

Dit heb je nodig:

150 g Volkorenmeel
125 g Magere yoghurt
6 TL Magere kwark (0,1%)
1 Banaan
2 TL Bakpoeder
1 Ei
2 EL Agavensiroop
1 Vanillestokje

Hulpmiddelen:

* Muffin bakblik (12 stuks) *Bakvormpjes

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Kluts het ei in een kom. Voeg meel, de yoghurt, het vanillemerg uit het stokje, de kwark, het bakpoeder en de agavensiroop toe. Roer alles goed door elkaar met een garde totdat er een glad deeg ontstaat.
3. Schil de banaan en snij deze in 12 gelijke plakjes.
4. Doe de bakvormpjes in het bakblik en schep 1 EL deeg in elk vormpje en leg daar dan 1 schijfje banaan op. Op het schijfje banaan schep je weer een EL deeg zodat het schijfje bedekt is.
5. Zet het gevulde bakblik in het midden van de oven en bak de muffins in 15 minuten gaar.
6. Klaar is kees en smullen maar! Wel even laten afkoelen natuurlijk! De banaan kan nog heet zijn! Dat geldt voor ieder soort fruit wat uit de oven komt!

Uitgelichte afbeelding afkomstig van:iStockphoto/Getty Images

Niet alleen voor je lijn kan dit geen kwaad, maar ook je kind mag hiermee verantwoord snoepen. Hier in Frankfurt is agavesiroop een soort suikervervanger geworden (wat ik helemaal niet erg vind) en zal eens kijken of ik een ander lekker recept kan vinden met agavesiroop. Wat is jouw favoriete muffin recept? Ik ben erg benieuwd! Deel je het met me in de comments?

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*