Help, mijn baby wordt bijna een peuter!

Over tweeënhalve maand is mijn baby alweer 1 jaar! Bijna een jaar geleden geleden dat hij het levenslicht zag en dat gaat allemaal harder dan ik hebben kan. Echt, niet normaal hoe snel de tijd gaat! Als je in een lastige fase zit, wil je dat die fase zo snel mogelijk voorbij gaat, maar als je dan stilstaat en je bedenkt hoe kort  zo’n kleintje eigenlijk een baby is, is dat best even schrikken. Vooral het besef dat je weet dat die tijd met je baby nooit meer terugkomt. Iedere dag die voorbij gaat, is een dag dichter bij het groter worden. Die wisselwerking zorgt bij mij soms voor wat emotie. De post gaat over de mijlpalen die Aiden tot nu toe gehad heeft.

Regeldagen

Niet echt een mijlpaal, maar noem ’em toch. Het is maar net hoe je het bekijkt. Deze dagen zijn vaak het eerste waaraan je merkt dat je baby aan het groeien is en dus meer voeding nodig heeft. Als je borstvoeding geeft, gaat dat allemaal vanzelf doordat je baby vaker aan de borst wil. Met flesvoeding is het wat meer passen en meten. Bij Aiden waren deze regeldagen goed merkbaar!

Lichamelijke ontwikkeling

Van het eerst grijpen naar speelgoed tot en met voor het eerst omrollen. Van fijne motoriek naar grove. Bij Aiden hadden we al snel door dat hij een sterke baby was. Hij kon al vrij snel zijn hoofdje stevig rechtop houden en ook omhoog houden als we met hem in buikligging aan het oefenen waren.

Eerste tandjes

Ook met dit is Aiden sneller dan Ophelia. Dat doe je toch wel hè? Je kinderen met elkaar vergelijken. Ik weet dat het niet helemaal juist is, maar wel vrij logisch. Want met wie moet je dan vergelijken? En die houvast hebben we soms toch nodig in deze ‘achtbaan’ wat ouderschap heet. Toch? Aiden heeft heel veel last gehad van het doorkomen van tandjes. Met vijf maanden begon dit al. Zijn wangetjes werden rood, hij sabbelde overal op en stak van alles in zijn mond. Als een tand dan door was, verdwenen de symptomen ook weer….om bij een nieuwe tand vervolgens weer van voor af aan te beginnen. Nu komen de voorste snijtanden door en die zorgen voor heel wat tranen en slapeloze nachten!  😳

Tijgeren, kruipen, mama zeggen en zitten

Het eerste doet Aiden heel snel tegenwoordig. Hij gaat in rap tempo op zijn doel af en wordt hier ook met de dag behendiger in! Het echte kruipen op knietjes en handjes doet hij af en toe als het een korte afstand is…luilakje  😀 . Aiden zit al heel goed rechtop en kan zich adequaat opvangen als hij naar rechts of links valt. Hij is nu bijna 10 maanden en trekt zich ook op aan de salontafel en de balustrade. We kunnen hem echt niet alleen laten, want hij is razendsnel in het vooruit komen. Als je baby ‘mama’ zegt en jou aankijkt, stroomt mijn hart echt over! Er is niets mooiers…

Genieten

Juist omdat elke fase zijn mooie en minder mooie kanten heeft, proberen we toch te genieten van alles. Het is een cliché, maar niet minder waar! Voor we het weten rennen ze rond en willen ze niet meer geknuffeld worden. Ik kan er niks aan doen, maar soms als ik dat nummer van Ali B hoor (terwijl jullie nog bij me zijn), rolt er toch wel een traan over m’n wang. Ondanks alle clichés, slapeloze nachten en tranen, extra genieten maar!  🙁

Hoe beleef jij het groter worden van je kinderen? Ik lees er graag over in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Sheila 5 May 2017 @ 14:08

    Ik moet zeggen dat ik van elke fase geniet. Mijn zoontje is nu 2,5 en precies 2 weken geleden kwam zijn zusje op de wereld. Ik vind het schitterend om te zien dat hij nu ineens in een grote broer is veranderd en dat fantastisch doet. Hij geeft haar kusjes en wil in de ochtend als eerste de baby zien.

    • little-origin 5 May 2017 @ 17:09

      Hallo Sheila! Dank je voor reactie! Wat lief dat je zoontje zich nu al zo ontfermt over zijn zusje! Mijn dochter van 5 deed dat ook bij haar broertje. Zo lief om te zien! Twee weken is nog maar pas, dus bij deze wil ik je van harte feliciteren met jullie dochtertje! Geniet van elkaar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*