Help, mijn man is geen klusser!

Help, mijn man is geen klusser!

Bij het zien van de gebladderde muur bekruipt me altijd dat gevoel van hopeloosheid! Waarom lukt het ons nu niet om die muur te fixen? Wat ongeveer een jaar geleden begon als een verkleurd plekje op onze muur is vandaag de dag uitgegroeid tot een grote, geelbruine plek die nodig verholpen moet worden. Omdat de muur in kwestie zich ook nog eens op een moeilijk te bereiken plek (nok) bevindt, maakt dit het nog lastiger om eraan te beginnen. En mijn man is geen klusser…en nu?

Was mijn man maar een klusser

Dat heb ik me helaas vaker afgevraagd. Niet zozeer omdat het gewoon handig is als je klusjes in en om het huis zelf kan verhelpen, maar ook omdat het gewoon fijner is voor onze portemonnee. Er is in ons huis namelijk al zoveel geklust dat we hier -als we dit zelf allemaal konden- veel geld op hadden kunnen besparen. Hem naar klustips vragen om het eventueel zelf te proberen is ook geen optie, want een klusser is hij niet.

Je hebt misschien in andere posts gelezen dat er geregeld iets kapot gaat hier. Dit varieerde van lastige halogeen lampen (met een bepaald soort transformator) vervangen tot het verven van een muur. We hebben ons er inmiddels bij neergelegd dat we nu eenmaal geen goede klussers zijn en dat ieder zijn of haar talent heeft. Gelukkig zijn er op internet genoeg klustips te vinden waar ík in ieder geval wel iets mee kan. Daar kom ik verder in dit artikel zo nog even op terug.

Muurtje verven

Het klinkt ook zo simpel hè? Niet voor ons helaas. Ik schreef al dat de te verven muur zich op een lastig te bereiken plek bevindt. Hier zal dus een steiger aan te pas moeten komen, wil dat muurtje weer strak in de verf staan. En ook dat klinkt zo makkelijk; dan zet je toch een steiger neer? Nee helaas, want steigers hebben vaak een standaard afmeting en die zou dan wel precies moeten passen op de plek waar geverfd moet worden. De open haard gooit hier letterlijk en figuurlijk ‘roet in de verf’ want deze kan niet zomaar verplaatst worden. Deze verfklus vraagt dus om een ander soort oplossing. De huisbaas is as we speak momenteel bezig om een aannemer te vinden die hier de juiste spullen voor heeft. Als de muur weer wit en strak is, laat ik je een foto zien.

Muur waar het om gaat. Helaas is dit in de nok van het dak.

 

Goed gereedschap is het halve werk!

 

Alleen de piano is hier makkelijk te verplaatsen.

Klusjes die ik wél zelf kan

Zoals je misschien weet ben ik zelf met een DIY projectje bezig. Ik maak namelijk een marathon medaille display board. Ik ga nog niet verklappen hoe deze eruit komt te zien, want hier verschijnt nog een apart artikel over. Vóórdat ik begon met mijn project heb ik eerst gezocht naar tips voor verven. Verven is zoals je weet, niet mijn sterkste kant. Gelukkig is het met behulp van de tips die ik vond wel gelukt! Hieronder een tipje van de sluier van mijn DIY project:

Voor ik begon met verven, moest er uiteraard eerst even geschuurd worden.

En ondanks dat mijn man geen klusser is en we in de praktijk dus veel werk (ongewild) uit handen moeten geven, heeft hij gelukkig wel de gewoonte om eerst informatie online op te zoeken voordat hij zich aan iets waagt. Dat dan weer wel😄. En dan geldt voor ons: goed gereedschap is het halve werk! 😉

Is jouw man wel een klusser? Of jij misschien? Wat maak of kan je zoal maken? Ik lees er graag over in de comments.

Liefs, Essma

 

Uitgelichte afbeelding: rawpixel on Unsplash

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eigen Huis en Tuin.

2 Comments, RSS

  1. Sheila 1 December 2018 @ 19:19

    Haha…. Ik had er gewoon een groot schilderij over Heen gehangen.

    • Essma 8 December 2018 @ 12:51

      Dat had ook een mooie oplossing geweest alleen zouden we niet bij die muur kunnen haha😉.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*