Hoe belangrijk is social media voor jou?

Deze vraag stelde ik mezelf laatst ook en ik kan het antwoord er nog niet echt op vinden. Ik zou niet helemaal de waarheid spreken als ik zou zeggen dat ik het totaal onbelangrijk vind. Vroeger zette men de tv aan om te willen weten wat er in de wereld gebeurd of werd de radio aangezet. Je had er dus nog enigszins controle op. Tegenwoordig ‘vliegt’ het nieuws je om je oren! Of je het nu wilt of niet…Hoe belangrijk is social media voor jou?

Ik als blogger

Ik ben nu ongeveer een jaar aan het bloggen en het bevalt me uitstekend moet ik zeggen. Daarom ben ik sinds kort iedere dag posts gaan publiceren! Ik raak maar niet uitgeschreven… 😆 Ik krijg energie van de reacties die mensen hier achterlaten, vind het heerlijk om anderen te inspireren en een kijkje te geven in hoe het ons hier vergaat in Frankfurt.  De functie van social media voor mij als blogger vind ik daarom erg handig, omdat lezers ook via deze kanalen mijn website vinden en zo bij mijn posts terechtkomen. Het ene social media kanaal gebruik ik zelf meer dan het andere. Met enige regelmaat plaats ik een foto op Instagram. De foto’s die ik plaats representeren mij als persoon en mijn website als ‘platform’ om inspiratie op te doen. Ik heb op een kanaal als Instagram al verschillende bijzondere contacten opgebouwd die voor mij de moeite waard zijn om te volgen. Dit alleen vind ik al een leuke, nieuwe manier van mensen leren kennen.

Moet alles er dan op?

Veel mensen gebruiken social media op hun eigen manier. De een tweet werkelijk alles de wereld in en de ander liked ieder dag foto’s van zo’n 300 mensen. Als je niet veel te doen hebt verder, zou dat een prima dagbesteding kunnen zijn. Daar waar we 20 jaar geleden nog bijvoorbeeld van een zonsondergang konden genieten en in het moment van zo’n ondergang konden blijven en deze ook daadwerkelijk onder zien gaan, moeten we (ik ben daar ook schuldig aan) eerst nodig een foto maken, deze voorzien van een paar hashtags en dit vervolgens de virtuele wereld insturen. Yep, voordat je dit alles gedaan hebt, is de zon inmiddels al onder en heb jij er niets van kunnen meemaken omdat je zo druk bezig was met de telefoon.  😮 Of zigzaggend door de menigte van de stad lopen omdat je aan het tweeten, liken, posten, commenten en taggen bent…Hoe zou dit beeld er in vogelvlucht perspectief uitzien?  😀  Is dit de wereld die ons zo laat leven of hebben wij dit zelf zo gecreëerd? Deze vragen houden mij nogal bezig, want waar komt de echte behoefte vandaan om alles de virtuele wereld in te sturen? Dat vraag ik me serieus af. Weet jij het?

Hoe belangrijk is social media voor jou? Ik ben erg benieuwd naar je reactie! Laat je het me weten in de comments?

 

Uitgelichte afbeelding: iStockphoto/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments, RSS

 1. Patricia 22 April 2017 @ 06:54

  Ik kan echt niet zonder. Zit dan ook in de (online) marketing, dus heb er voor een deel mijn werk van gemaakt. Maar verder heb ik er ook al zoveel leuke, interessante mensen leren kennen (met name via Twitter) en bereik ik via Facebook steeds meer onbekenden met mijn blogverhalen (en daardoor kan ik dus stukje bij beetje ook een taboe doorbreken).

  • little-origin 22 April 2017 @ 12:49

   Dag Patricia, bedankt voor je reactie!
   Ik kan me goed voorstellen dat als het eenmaal onderdeel van je werk is, je daar niet zonder mee zou kunnen. Het is een uitstekende manier om contact met ‘de wereld’ te maken en zo in contact te komen met mensen die je misschien helemaal nooit ontmoet zou hebben! Alleen daarom al zou ik ook niet zonder kunnen denk ik..;)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.