Hoe gaat het met mijn doelen voor 2017?

De positieve kant van alleen zijn

In januari van dit jaar stelde ik mezelf een zestal doelen waarvan ik dacht dat ze iets zouden toevoegen aan mijn leven. In deze post praat ik je bij over wat er nu van die doelen terecht is gekomen. Ben ik ze nagekomen? Of juist niet? Een mooie spiegel die ik mezelf nu kan voorhouden en eventueel kan bijstellen of juist de boel te boel laten!

1. Minder online zijn

Helaas, dit is volgens mij juist meer geworden. Wel in productievere zin! Daar waar ik een periode veel te vaak en te lang online was, doe ik dat nu alleen op gezette momenten. Weet niet helemaal of ik dit doel behaald heb. Ik heb geen last van ‘online’ zijn, dus zie ik dit niet (meer) als probleem.

2. NTI studie kinderpsychologie

Nee, hier ben ik niet aan begonnen en dat gaat denk ik op de korte termijn ook niet gebeuren. Ik kon er zo enthousiast over zijn als ik erover begon te lezen, maar ik moet mezelf nu de vraag stellen in hoeverre dit op dit moment een meerwaarde zal hebben voor me. Eigenlijk niet om eerlijk te zijn. Ik lees liever een boek (als ik daar tijd voor heb) over hoe je kinderen kunt leren met hun angst om te gaan. Vind ik meer passen in onze leefstijl op dit moment.

Iedere dag genieten is een doel op zich…

3. Cursus fotografie doen

Ik had het idee om een privé cursus te volgen waarin ik 1 op 1 les zou kunnen krijgen van een fotograaf, maar dit heb ik niet meer gedaan. In plaats daarvan hebben we een family photoshoot gedaan. Daarnaast heb ik er voor gekozen om betere blogs te kunnen schrijven. Hiervoor ben ik naar een masterclass geweest in Amsterdam en heb daar heel veel nieuwe kennis opgedaan en ben er ook geïnspireerd om meer met mijn blog te gaan doen. De veranderingen hierin verschijnen vanzelf op mijn blog.

4. Meer activiteiten ondernemen met de kinderen

Dit doe ik wel gelukkig! Ik probeer altijd wel even met de kinderen frisse lucht te halen. Ook nu het winter wordt. Ik ben van nature een huismus, dus naar buiten gaan vergt vooral in de winter iets meer   stimulans haha. Nu we weten dat Aiden gevoelige luchtwegen heeft en astmatische symptomen heeft, ga ik des te meer naar buiten.

5. Weer beginnen met hardlopen

“Dit al dan wel of niet met een personal trainer, maar ik wil toch richting de halve marathon gaan ‘werken’. Ik mis het gewoon. Vooral het gevoel erna. Je hoofd leeg, lekker rennen, ontgiften en meer goeds voor je lichaam en geest!”  Dit schreef ik bij mijn doel destijds. Ik kan je zeggen dat ik hier volop mee bezig ben en dat is van heel dit rijtje het beste wat ik ooit voor mezelf gedaan heb!  😉 Nu lig ik even uit de roulatie i.v.m. mijn geblesseerde knie, maar ik kom terug en pak het gewoon weer op!

6. Minder zorgen maken, meer genieten

De zorgen zijn zeker minder geworden. Het zelfhulpboek heeft me daarbij zeer zeker geholpen, maar ook planmatig werken zoals het werken met een bulletjournal. Dit geeft mijn leven structuur en overzicht en sta ik niet meer zo vaak voor verrassingen. Die triggeren de boel namelijk zo nu en dan.

Het lijstje is hier en daar veranderd, maar stuk voor stuk staat ‘verbetering’ voorop en dat blijft mijn algemene hoofddoel in het leven. Als ik een doel heb laten vervallen, is daar meestal een goede reden voor of ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat wellicht niet helemaal goed overwogen heb. Zulke reflectiemomenten geven mij weer sturing en weet ik weer welke koers ik vaar. Daarmee wil ik deze post afsluiten en positief de resterende maanden van dit jaar doorleven. Genieten moeten we iedere dag, toch?

Uitgelichte afbeelding: iStockphoto

Heb jij iets van je doelenlijstje kunnen afstrepen? Ik lees er graag over! Doe je al mee met de giveaway?  😉 

Liefs, Essma

 

 

2 Comments, RSS

  1. Sylvia 12 oktober 2017 @ 08:46

    Ik denk ook niet dat ik mijn doelen allemaal ga behalen Haha.. Ik moet nodig mijn lijstje weer online zetten. Toch vind ik het knap dat je wel dingen probeert om vooruit te komen (zoals de masterclass voor je blog ipv de fotografiecursus) iets is beter dan niets toch. Ik vind het voor nu heel moeilijk om een goede balans te maken tussen mijn blog en familie. Dat is dus echt een punt waar ik heel hard aan probeer te sleutelen haha

    • little-origin 12 oktober 2017 @ 09:54

      Hi Sylvia! Dank je wel! Het is ook we de aard van het beestje 😉. Ben altijd op zoek naar verbetering van dingen. Soms ook erg frustrerend kan ik je zeggen 😅. Dat met familie begrijp ik heel goed, want heb dat ook. Ben gewend om in weinig tijd veel werk te verzetten, maar nu Aiden 24/7 om me heen is, kan dat niet. Ik kan het soms heel moeilijk accepteren dat ik ‘dingen voor mezelf’ dan even op een lager pitje moet zetten.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: