Inspiratie | verjaardagsfeestje in Mermaid Thema

Inspiratie | verjaardagsfeestje in Mermaid Thema

Ophelia is 7 geworden en sinds haar vierde verjaardag mag ze een kinderfeestje geven. Dit vindt ze dan ook altijd een hele spannende gebeurtenis waar we haar zelf ook de bepalende factor in laten zijn. Zo laten we haar meedenken met wat er in de goodie-bags moet, welke spelletjes we doen en wat we gaan eten. Dit jaar koos ze voor een mermaid party en in deze blog lees en zie je hoe dat ongeveer ging. Enjoy!

Het verzinnen van een thema

Uiteraard hoef je niet ieder jaar een thema te verzinnen maar wij doen dat wel omdat het handig is met het invullen van de rest van het verjaardagsfeestje. Nadat ik Pinterest had afgespeurd was ik eerst enorm geïnspireerd geraakt door een kinderboekenfeestje. Er zijn immers zoveel kinderboekenfiguren dat je daar oneindig mee uit de voeten kunt. De kinderen zouden dan hun lievelingsboek mee mogen nemen, verkleed komen als hun held, etc. Eerst leek Ophelia het ook een leuk plan maar later kwam ze er zelf weer op terug en liet blijken dat ze liever toch iets anders wilde. Best logisch eigenlijk, want een onderwerp als ‘boeken’ doet kinderen al snel de associatie leggen met school. Het werd dus een Mermaid Party!

Uitbesteden of zelf hosten?

De voorgaande verjaardagen hebben we het programma zelf bedacht en regelden we dus ook alles zelf. Dit jaar kozen we ervoor om het partijtje te laten hosten. We kozen voor Ene Mene Kiste welke in Frankfurt gevestigd is maar in Nederland ook ongetwijfeld een soortgelijk animatiebedrijf is. Ene Mene Kiste is een organisatie die verjaardagsfeestjes voor kinderen organiseert. Ze komen in overleg bij je thuis of op een andere locatie. Gelukkig waren zij op de door ons opgegeven datum beschikbaar om Ophelia en haar vriendinnen van 14:00 tot 17:00 te entertainen.

Het leuke aan deze optie is dat zij alles regelen. Van het opbouwen van de verjaardag inclusief decoratie tot en met het opruimen. Doordat we het dit jaar door een host lieten doen, had ik mijn handen vrij om te filmen. Wat ik met de video deed, lees je onder het kopje Goodie-bags.

De host nam attributen mee zoals het visnet, schelpen, verkleedspullen etc.

Op tafel zie je ook schelpen, zeesterren en een net liggen. Ook aan de kast hing een visnet om zo een soort ‘onderwater wereld’ te creëren.

De meisjes namen in een kring plaats op het kleed voor de voorstelronde.

Cupcakes en taart

Toen Ophelia op 14 november écht jarig was, bakte ik een taart voor haar. Omdat ik zelf niet zo handig ben met taarten bakken gebruikte ik het beslag van Dr.Oetker. Niet moeilijk om te maken maar wel een heerlijke en leuke taart als eindresultaat! Op haar kinderfeestje wilde Ophelia graag cupcakes en die maakte ik ook zelf met hulp van een bakmix. Het basisrecept voor de cupcakes zelf kreeg ik van een lieve volgster op Instagram. Naast zoetigheid had ik ook hartige en gezonde dingen op tafel gezet zoals komkommertjes, kaas en tomaatjes.

Troubleshooting en #notetoself: leg de uitgestoken letters van fondant pas voor het serveren op de taart. Dat voorkomt blijkbaar smelten.

Cupcakeversiering van Dr.Oetker

Wat dit pak handig maakt is dat er aan de binnenzijde van de verpakking sjablonen zitten die je kunt gebruiken om leuke figuren te creëren met de bijgeleverde fondant.

Activiteiten

Hieronder de beschrijving van de spelletjes die de kinderen tijdens het feestje deden. Tussen de spelletjes door kan je zo nu en dan een drink- en/of snackpauze inlassen.

estafette: je vormt twee rijen kinderen. De eerste 2 kinderen (elk uit een rij) proberen zo snel mogelijk naar de overkant te rennen. Trekken daar de laarzen aan en rennen terug. De laarzen worden weer uitgetrokken en aan de volgende in de rij doorgegeven. De aflosser rent vervolgens snel weer naar de overkant met laarzen, trekt ze daar uit en ga zo maar door. De winnende rij kinderen is diegene die als eerst allemaal aan de beurt zijn geweest met de laarzen. Lachen en plezier gegarandeerd! Hierop is de variant met de flippers.

limbo dansen: alle kinderen komen een keer aan de beurt. Wie durft de uitdaging aan en kan onder de stok door zonder deze eraf te laten vallen? De stok/lat wordt na iedere ronde een stukje lager gezet.

hot potato: de kinderen zitten in een kring. De jarige mag beginnen door de ‘bom’ te zijn. Dit kind oftewel de ‘bom’ zit zo met de rug naar de kinderen toe dat het geen zicht heeft op de kring. Terwijl de bom tikt (zegt: tik tik tik tik boem!’), geven de kinderen elkaar de kokosnoot (oid) door. Bij het woord ‘boem’ stopt de doorgeefronde en het kind die de kokosnoot vastheeft, is de volgende bom. Net zolang totdat de kinderen er nog lol aan beleven. De bom bepaalt trouwens zelf wanneer hij afgaat 😉.

wat zit er in de zak?: kinderen zitten in de kring en de spelleider (jij) laat een zak rondgaan met allerlei voorwerpen erin. Zonder in de zak te kijken moet het kind al voelend raden welk voorwerp het vastheeft. Dit spel is aan te raden om het vóór de knutselactiviteit te doen zodat ze allemaal weer even tot rust kunnen komen. Er ontstaat namelijk vanzelfeen stilte. De zak kan gevuld worden met voorwerpen als: blokje van hout, veertje, autootje, klein knuffeltje, een littly pony, een speen, etc. Kortom, laat je fantasie de vrije loop.

knutselactiviteit: de host nam zelf alle materialen mee die nodig waren om een schatkistje te versieren of een spiegel. Erg handig kan ik je zeggen. Mocht je geen host hebben, dan moet je zelf dus voor de materialen zorgen.

stop and dance: Je geeft de kinderen elk een voorwerp (knuffels of een ander zacht voorwerp), laat dit voorwerp ergens in de kamer leggen, zet de muziek aan en iedere keer wanneer de muziek stopt, moet iedereen op een voorwerp gaan zitten. Uiteraard zorg je dat er 1 voorwerp minder dan het aantal kinderen op de grond ligt want anders blijven ze tot middernacht gaan 😅. Diegene die niet op een voorwerp heeft kunnen zitten is ‘af’. Je laat het kind wat af is natuurlijk niet passief langs de zijlijn zitten, maar laat je lekker meedansen op de muziek. Het doet echter alleen niet meer mee met het spel. Deze variant op de bekende ‘stoelendans’ is fijn om aan het eind te doen. Na zo’n lange zit tijdens het knutselen zijn kinderen er weer aan toe om lekker te bewegen.

 

Goodie bags

Ik denk dat ik dit altijd wel de leukste activiteit vind bij het plannen van een feestje. Het vullen van de gooide bags! Geven is gewoon leuk💕

Van links naar rechts: 2 schelpen (van Action), kaarsje, 2 kinderen chocolaatjes, klein zakje haribo snoepjes, portieverpakking met 2 kaakjes en Ztringz.

En met de goodiebags zijn we vaak ook aan het eind van het feestje gekomen. We zwaaien met volle buikjes en een tevreden en afgepeigerd kind af😄. Ons feestje was gelukkig een succes en kijken de kinderen terug op een geslaagde dag. Als ‘thank you’ gebaar maakte ik een video waarbij ik de dag had vastgelegd. De video monteerde ik naar een clip van ruim 7 minuten, zette er leuke muziek onder was klaar om gemaild te worden. De ouders waren enorm dankbaar! Ik persoonlijk vind het altijd leuk om te zien of mee te krijgen wat Ophelia gaat doen op een feestje. Je krijgt hier niet altijd iets van mee of terug dus vandaar dat mijn idee ontstond om zo’n filmpje te maken. Bovendien heeft Ophelia nu ook een mooie herinnering aan haar zevende verjaardag 😍.

Hoe vier jij het (zevende) verjaardagsfeestje van je kind? Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Sylvia - alovelyadventure 5 December 2018 @ 19:17

    Wat een geweldig iets. Lijkt mij heerlijk om niets te hoeven regelen. Ik heb dit jaar 2 feestjes zelf ingevuld. Gelukkig konden we een ballenbak afhuren dus dat was makkie. Die taart en cupcakes zijn echt geweldig. Wij zijn nu al aan het brainstormen voor volgend jaar haha

    • Essma 8 December 2018 @ 12:52

      soms als je ‘birthday host’ intoetst in Google kom je op dit soort ‘oplossingen’. Ik vond het dit jaar wel ideaal moet ik zeggen. 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*