Keizersnede | Hoe je je litteken kunt verzorgen.

Zoals je misschien ergens op mijn blog hebt kunnen lezen, is mijn zoontje met een keizersnede geboren. Voor mij was dit een compleet nieuwe ervaring, want onze dochter is via de natuurlijke weg geboren. Ik wist dus ook niet goed hoe ik het litteken moest verzorgen en waar ik op moest letten. In het ziekenhuis werd hier verder niet veel aandacht aan besteed namelijk. Ik kreeg alleen te horen dat ik niet mocht tillen en kreeg instructies over hoe ik het beste in en uit bed moest stappen. Niks over de verzorging van het litteken. Google was wederom mijn beste vriend op dit gebied. Ik zocht en vond: hoe ik mijn litteken kon verzorgen.

Disclaimer: De inhoud  van deze post is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en nadat ik bij mijn medisch team om advies heb gevraagd en zij  het goed hebben gekeurd. Ik adviseer jou dus hetzelfde te doen, alvorens je start met de adviezen die hieronder staan!  😉 

Hoe weet je of iets goed is als je het alleen online ziet?

Ja, dat is een reële vraag inderdaad. Hier was niemand die ik kende met hetzelfde lot, dus ik moest zelf op zoek naar info hierover. Wel had ik ervaring met het merk Earth Mama Angel Baby, omdat ik dat gebruikt had toen Ophelia een baby was. Ze had veel last van luieruitslag en gebruikte de billenbalsem van dit merk. Het rook direct lekker. Ik ben een voorstander van organic producten en al helemaal als ik ze voor mijn kinderen gebruik. Dit merk bleef dus altijd hangen in mijn geheugen en zo kwam het dat ik op Amazon.de ging zoeken. In de winkels kwam ik het namelijk niet tegen. In NL ligt dit bij de exclusievere drogist.

Mama Healing Salve

Nu wist ik wel dat Calendula goed is voor de huid en in het bijzonder voor littekens. In dit product  zitten uitsluitend 100% organic ingrediënten en dat merk je! De geur is heel natuurlijk en voelt goed aan op je huid. Een klein potje maar je doet er zo lang mee! Heel zuinig in gebruik dus! Aiden is nu negen maanden en ik was zes weken na de incisie begonnen met smeren. Het is nog steeds niet op. Ik denk dat ik het nog vier keer kan gebruiken. Ik koop daarna weer een nieuw potje, want echt ik vind dit spul geweldig!

Echt vergelijkingsmateriaal met hoe een keizersende hoort te helen heb ik natuurlijk niet, maar als ik naar mijn litteken kijk, vind ik het er best netjes uitzien. Ik heb na het smeren geen jeuk in ieder geval. Je moet sowieso iedere dag je litteken masseren. Dat helpt tegen verklevingen maar stimuleert de  celvernieuwing ook! Je kunt er hier een filmpje zien van hoe je je keizersnede litteken moet masseren.

Ingrediënten

Dit is wat het potje bevat: biologische olijf olie, biologische calendula, biologische St.-Janskruid, biologische gotu kola, candelillawas, biologische jojoba olie, tamanu olie, duindoorn zaad olie, vitamine E, biologische rozenbottel zaadolie, vitamine C, en een melange van lavendelolie, Strobloem (kerrieplant) olie, kamillebloemolie en tea tree olie. Allemaal goodness in a jar dus! Dit is trouwens geen gesponsord product of wat dan ook. Ik deel graag waar ik achter sta en wellicht helpt het jou ook! Ik heb ook de bodylotion, wasschuim/shampoo uit de babylijn gebruikt en het is heerlijk kan ik je zeggen!

 

Wat heb jij voor je (keizersnede) litteken gebruikt? Heeft het geholpen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Deel je ze in de comments?

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Vlijtig Liesje 17 april 2017 @ 10:34

    Fijn dat het zo goed bevalt. Het potje ziet er leuk uit vind ik. Zelf heb ik nooit een keizersnee gehad, dus kan niet uit ervaring mee praten hier over.

    • little-origin 18 april 2017 @ 16:49

      Ze hebben ook een boel ander lekker spul! Bodylotions enzo…😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: