14x zonsondergang in Zeeland!

Jeeej! Het is dan zo ver! Het is vakantietijd en wij zijn heerlijk 14 dagen op vakantie in Zeeland en verblijven in een strandhuisje op het strand! Dat betekent dat we maar liefst veertien keer kunnen genieten van een prachtig ondergaande zon direct aan het strand vanaf ons balkon! Ik kan op dit moment niets mooiers bedenken! In deze post deel ik leuke ideeën die je kunt doen met kleine kinderen in Zeeland.

1. Oneindig zandkastelen bouwen

Uiteraard ga je naar Zeeland voor het strand! Langs het strand kan je met de kinderen (en de bolderwagen als je kindje nog niet loopt) schelpen zoeken en ander moois wat uit zee aanspoelt bekijken en eventueel fotograferen. Ophelia neemt haar fotocamera mee, dus die zal ongetwijfeld van alles vast willen leggen. Zand genoeg, dus er kan volop gegraven, gebouwd en gestapeld worden.

2.Tropical Zoo

Mocht het een keer wat frisser zijn of je wil niet naar het strand, dan kan deze tropische mini jungle bezocht worden. Er zijn allerlei kleurige tropische planten en dieren te bewonderen zoals kameleons, vlinders, aapjes, toekans en verschillende insecten uit de jungle. Aan attracties is er een fossielenmijn, natuurschool, dino expo, kids jungle en buitenspeelbos.

3. Deltapark Neeltje Jans

Naast dat je hier alles te weten kunt komen over de Deltawerken, kun je ook een zeehondenshow bijwonen met uitleg, walvisexpositie bezoeken en allerlei lekkers bestellen in het restaurant. Je kunt uitwaaien in de orkaanmachine, roetsjen in een bootje van de waterglijbaan, griezelen bij de 3d-film en kinderen kunnen op waterspeelplaats spelen. Mocht je het wat rustiger aan willen doen, dan kan je een rondvaart doen over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Ophelia kent dit al een beetje n.a.v. het boek Nederland. Voor Aiden is dit nog ‘nietszeggend’, maar hij zal er op zijn manier vast wel van genieten.

4. Fietsen

Je kunt er prachtige routes fietsen met beide kinderen in een zitje en onderweg stoppen om leuke plaatsjes te bezoeken of ergens wat te eten. Je kunt er fietsen huren, dus dat is iets wat we ook zeker gaan doen deze vakantie! Ophelia en Aiden vinden fietsen heerlijk en waar kan je dat leuker doen dan hier?

5. Molen de Jonge Johannes

Hier kan je deze mooie molen bezoeken waar ook een maïsdoolhof en midgetgolfbaan bij gelegen is voor jong en oud. Hoe leuk! Er is een grote speeltuin waar de kleintjes (ook Aiden) zich uren kunnen vermaken met verschillende speeltoestellen. Ook is er een streekwinkel waar je allerlei plaatselijke lekkernijen kunt kopen en kan je er lekkere pannenkoeken eten van de molen zelf! Met de skelterbaan en springkussen doen we Ophelia in elk geval een heel groot plezier!  😀

6. Het Ezelhuis

Hier kan je meedoen aan bijvoorbeeld een picknicktocht met ezels. Je wandelt een mooi stuk in Kamperland met de beestjes en kijkt uiteraard uit op het prachtige strand en de zee.

Zoals je ziet, hoeven wij ons niet te vervelen. Mijn man komt alleen de weekenden over naar Zeeland omdat hij helaas gewoon moet werken. De dagen dat hij niet met ons is, komt familie langs om ons gezelschap te houden in de beach house! Ik zal een keer een aparte plog wijden aan onze vakantie in Zeeland en wellicht kun je wat inspiratie opdoen!

Ben jij een keer in Zeeland geweest? Heb je misschien ook een tip voor ons? Ik ben erg benieuwd en lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

afbeelding: iStockphoto/Getty Images

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!