Little Origin Happiness Challenge Dag 14 ‘Lachen is gezond’

Little Origin Happiness Challenge Dag 14 'Lachen'

Wanneer rolde jij voor het laatst van het lachen over de grond? Als je daar te lang over na moet denken dan moet je zeker even verder lezen want dan is er werk aan de winkel. 😄 Lachen is namelijk het beste medicijn en ik gok zo dat dit geen nieuwtje is voor je. Op deze 14de dag van de Little Origin Happiness Challenge leer je het geweldige fenomeen ‘lachen’ dagelijks als routine in te bouwen. Lachen is gezond en dat voel je!

Lachen is gezond

En ook deze uitdrukking is je vast niet ontgaan. Het is ook echt zo. Lachen is inderdaad gezond en dat zouden we veel vaker moeten doen. Er komen gezonde stoffen vrij in je lichaam als je stuk gaat van het lachen en daar kan je niet genoeg van hebben. De belangrijkste zijn serotonine, dopamine en endorphine. Alle drie dragen bij aan een positief gevoel en daarom is het zo leuk om te lachen 😉. Andere positieve effecten die lachen heeft op onze gezondheid zijn:

  • bloeddruk verlaging
  • versterkt het immuunstyeem
  • je verbrandt behoorlijk wat calorieën tijdens een flinke lachbui

Lachen als dagelijkse kost inbouwen

Kan je lachen met dwang? Ja zeker! Ik bedoel laat mij een paar memes of filmpjes zien op YouTube en het einde is zoek 😂. Tijdens het lachen vergeet je alle zorgen even en maakt je lichaam ondertussen gezonde stoffen aan die je hard nodig hebt. En nee, je hoeft echt niet alleen te lachen als daar een ‘aanleiding’ voor is. Je hele leven is aanleiding genoeg. Met onderstaande worksheet kan je aan de slag om lachen als routine in te bouwen in je dagelijks leven.

[pdf-embedder url=”https://little-origin.nl/wp-content/uploads/2019/07/little-origin-happiness-challenge-kopie-15.pdf” title=”little origin happiness challenge kopie-15″]

Waar kan jij helemaal van omvallen van het lachen? En merk je zelf ook direct positief effect door het lachen? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*