Little Origin Happiness Challenge Dag 20 ‘Spontaniteit’

Little Origin Happiness Challenge Dag 20 'Spontaniteit'

Heb je je weleens zo verschrikkelijk verveelt dat je geen raad wist met jezelf? Als je dat nooit hebt (wat ik hoop voor je) betekent het dat je een spontaan type bent die altijd op zoek is naar een nieuw avontuur en zie jij nooit een sleur in je dag. Spontane mensen zijn altijd bezig met iets en kunnen zich uitstekend vermaken. Daarnaast zijn ze vaak goed gestemd en staan ze vaak gelukkig in het leven. Op deze een-na-laatste dag van de Little Origin Happiness Challenge oefen je om (nog) meer spontaniteit in je leven te krijgen. 

Meer spontaniteit graag!

Of dat nu in je werk, relatie, vrije tijd of je levensstijl is, hoe meer spontaniteit je hebt in deze gebieden hoe gelukkiger je je voelt. Door dingen net iets anders te doen dan je gewend bent, ontketen je meer creativiteit en vrijheid in je leven. Als je bijvoorbeeld elke dag havermout zou ontbijten en dit ook steeds op dezelfde wijze klaarmaakt en je vasthoudt aan deze routine, zal je nooit ontdekken dat er nog tientallen andere havermout variaties zijn. Hiermee bedoel ik niet dat het verkeerd is om iedere dag havermout op jouw manier te eten, maar dat er ook andere opties zijn die wellicht een meerwaarde voor je kunnen hebben. Dat geldt uiteraard voor alles in het leven. Als je iedere dag dezelfde route zou nemen naar je werk, kom je er nooit nooit achter dat er via een andere route -die even ver is- een prachtige boom staat die elk seizoen mooi tot z’n recht komt.

Spontaneity is being present in the present.

Of als je op je werk nooit met die ene teruggetrokken collega een babbeltje maakt, kom je er misschien ook niet achter dat ze naast haar werk ook een briljante taartenbakster blijkt te zijn. Toevallig, want je zoontje is binnenkort jarig en je zocht nog een bijzondere taart. En bovendien; hoe saai je je werk misschien ook kan vinden, door iets kleins te veranderen aan je usual workday geef je je dag al meer pit. Al is het een ander tentje wat je uitprobeert om je lunch te halen in de lunchpauze of een mooie foto/schilderij ophangen in je kantoor.

Bron plaatje: Cathy Thorne

Ook al is het soms lastig om uit je comfort zone te komen, raad ik je van harte aan toch er eens keer uit te stappen door iets nieuws te proberen.

Voordelen van spontaniteit

Niet alleen open je je hart voor nieuwe mogelijkheden, maar verbeteren ook deze dingen:

  • je wordt alert: omdat je altijd op zoek bent naar verandering en iets nieuws, vergroot dit je algemene kennis.
  • je wordt flexibeler: omdat je wellicht soms op het laatste moment iets besluit te gaan doen, zal je je minder gebonden voelen aan 1 plan. Je gaat met de flow van je leven word je er gelukkiger van want er is altijd een mate van vrijheid in alles wat je doet.
  • je wordt creatiever: omdat spontane mensen altijd in zijn voor iets nieuws, is de kans aanwezig dat ze hun artistieke kant exploreren. Kan zomaar zijn dat er in jou een echte Rembrandt zit. 😉 Maar als je die penselen nooit aanraakt, kom je daar ook niet achter.
  • je bent minder gestresst: spontane mensen plannen dingen vaak op het laatste moment of wijzigen hun plannen op het laatste moment. Als bepaalde plannen anders lopen dan ze hadden verwacht, zullen ze minder snel gefrustreerd of gestresst raken. Spontane mensen hebben als mindset ‘we zien het wel’ dus zijn ze ook vrijer met hun planning.

Klinkt allemaal niet verkeerd toch? 😄Kijk wat je zou kunnen veranderen in je leven om het beste uit jezelf te halen. De worksheet hieronder geeft je wat houvast.

[pdf-embedder url=”https://little-origin.nl/wp-content/uploads/2019/08/Happiness-Challenge-Compleet-21.pdf” title=”Happiness Challenge Compleet-21″]

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*