Little Origin Happiness Challenge Dag 21 ‘Bijdragen’

Little Origin Happiness Challenge Dag 21 'Bijdragen'

Wauw! Op deze laatste dag van de Little Origin Happiness Challenge zijn we dan aangekomen bij hoe je een bijdrage kan leveren in het leven van een ander. Bijdragen hoeft niet alleen in de vorm van geld te zijn, maar kan uiteraard op verschillende manieren. Het gaat erom dat je iets voor een ander doet zonder daarvoor iets terug te willen. Door te geven, doneren of vrijwillig iets te doen word je gelukkig. Het geeft je een boost van endorfine en dat is alleen maar gezond. 

Bijdragen op de laatste dag

Als je tot deze dag gekomen bent, vind ik het echt heel knap en dapper van je. Bedankt voor het vertrouwen dat je in mij had om met mij deze reis naar (meer) geluk te bewandelen. Ik kan me voorstellen dat je met het ene thema meer had dan het andere, maar hoop in ieder geval dat iets ervan is blijven hangen en dat je dat kunt toepassen in je eigen leven. Nu het de laatste dag van deze challenge is, wil het niet zeggen dat het hier stopt. Hopelijk ga je ermee door en kan je een manier vinden om al deze uitdagingen een plek in je dagelijkse leven te geven. Zodat je een zorgelozer en gelukkiger leven kan hebben zonder spijt, pijn en eeuwige gevoelens van ‘had ik maar zus of zo’. Een leven zonder pijn en stress is ideaal maar bestaat helaas niet. Om gelukkig te zijn moeten we niet alleen de vreugde, maar ook de negatieve gevoelens die soms vrijkomen omarmen. Het is onderdeel van wie we zijn en waar we vandaan komen. Dat kun je immers niet wissen of ongedaan maken. Wel kan je je blueprint herschrijven. Zodat de pijnlijke of nare gevoelens die met een bepaalde gebeurtenis uit het verleden verbonden zijn, beter te handelen zijn. Ik kom hier in toekomstige blogs nog uitgebreider op terug.

Geef om te groeien

Als blijk van groei en dankbaarheid voor wie je bent en waar je voor staat in je leven, is het op deze laatste dag een mooie symbolische afsluiting om iets te doen voor iemand uit je omgeving. Denk na over wie dat goed kan gebruiken en wie je er een dienst mee wilt bewijzen. Het kan een bekende zijn, maar ook een dakloze. Laat jouw act of kindness zien aan jezelf. Overtuig jezelf ervan dat jij in staat bent om het leven van iemand anders ‘lichter’ te maken. Reflecteer erop en neem je gevoelens op in je journal middels steekwoorden. Niet alleen ga je je hier zelf goed door voelen, maar zorgt jouw act of kindness voor die sneeuwbaleffect zodat meer mensen jouw voorbeeld gaan overnemen.

[pdf-embedder url=”https://little-origin.nl/wp-content/uploads/2019/08/Happiness-Challenge-Compleet-22.pdf” title=”Happiness Challenge Compleet-22″]

Nogmaals, ik hoop van harte dat ik je op weg heb kunnen helpen met het creëren van meer lichtpuntjes in je leven. Ga vooral door want nu begint het echte werk 😉. Dus leg je journal niet weg, maar blijf schrijven. 

Liefs, Essma

Photo by tear cordez from Pexels

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*