Little Origin Happiness Challenge | Dag 6 ‘Affirmatie’

Little Origin Happiness Challenge | Dag 6 'Affirmatie'

Je hoort misschien vaker om je heen over begrippen als comfort zone, peptalk en mindset. Ze waren er al die tijd al maar we hadden er gewoon nog geen oog voor of oren naar. Toch blijken we behoefte te hebben aan deze termen want we gebruiken ze nu vaker. Ik weet niet of het een leeftijd gerelateerd iets is dat je op een bepaald punt meer gaat reflecteren op jezelf. Of dat je last ondervindt van bepaalde stemmingen of eigenschappen. Op deze 6de dag van de Little Origin Happiness Challenge leer je over wat affirmatie is en hoe het jou kan dienen in je mindset en je comfort zone. 

Affirmaties

Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. (bron) Weet je nog uit de 3e en 4e dag van de little origin happiness challenge? Je kunt je hersenen net zo lang trainen/foppen tot je erin gaat geloven. Ze worden ook wel mantra’s genoemd. Iets blijven herhalen in een moeilijke situatie totdat je een positievere gedachte geeft of de negatieve kwijt bent. Bijv: ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit.

Met behulp van onderstaande worksheet kan je aan de slag met welke affirmatie voor jou werkt. Noteer die in je journal of notitieboek.

[pdf-embedder url=”https://little-origin.nl/wp-content/uploads/2019/07/little-origin-happiness-challenge-kopie-7.pdf” title=”little origin happiness challenge kopie-7″]

Heb jij ook een affirmatie? En helpt het je? Ik lees er graag over in de comments. Hier ga je naar dag 7.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*