Little Origin Happiness Challenge | Dag 8 ‘Het Nu’

Op deze 8ste dag van de happiness challenge neem ik je mee naar ‘het nu’. Je leert o.a. dat je door in het moment te zijn, altijd en overal een geluksgevoel kunt ervaren. Ook al ben je niet fysiek daar waar je over droomt of datgene wat je wenst. Tevens hebben we de tweede week van de drie weken durende challenge bereikt. Dit betekent dat we de komende 7 dagen gaan oefenen met het creëren van een happy mind. In de derde en laatste week gaan we al het geleerde geïntegreerd toepassen. Enjoy!

Leven in het nu maakt gelukkig

Al dromend over die geweldige reis zak je nog wat verder in je stoel. “Wow, wat zou het fantastisch zijn als ik met mijn gezin op dat strand kon zijn. Ik zie mezelf al lekker liggen op één van die ligbedden terwijl de kinderen met het mooie, witte zand spelen. In de verte hoor ik meeuwen krijsen. En wat is dat? O, er staan daar flamingo’s!” De zon die je huid verwarmt, de golven die zachtjes over het zand ruisen en het geluid van wuivende palmen. Op de achtergrond ruik je de geur van verse kokosnoten en klinkt er een tropisch muziekje. Je ziet de ober komen aanlopen om je te bedienen terwijl jij 100% in de chill modus bent. Je weet zelfs wat je wilt bestellen: een koude ice-tea en een bakje tortilla chips om in humus te dippen. Zou een heerlijke vakantie zijn, niet waar?

Je kunt zo’n fijne gebeurtenis of happy place elk moment in je hoofd ervaren. Dat maakt fantaseren ook zo fijn. Er zijn geen voorwaarden, plannen of verre reizen nodig om een geluksgevoel te kunnen ervaren. Begrijp me niet verkeerd, reizen is de mooiste leerschool die er is. En natuurlijk besef ik al te goed dat het hier makkelijker is getikt dan gedaan. Door de vele gedachten in je hoofd kan je je overweldigd voelen en onzeker. Misschien draag je schaamte of spijt uit het verleden of voel je angst en onzekerheid over de toekomst. Dit maakt in ‘leven in het nu’ zijn dan misschien ook uitdagend. Toch lukt het jou want dat weet ik zeker 😉.

Dromen, plannen en doen

En natuurlijk is zo’n reis in je hoofd niet hetzelfde als in het echt. Daar bestaat geen twijfel over mogelijk. Toch is het effect ervan (namelijk dat het geluk brengt) wel hetzelfde. Maar dat is precies waar het in deze challenge om gaat. Het leven in het nu, in het moment. Want als je je focust op het moment, dan voel je kalmte en is er niets waardoor je afgeleid wordt. Misschien heb je een keer tegen jezelf gezegd dat je pas gelukkig kunt worden als je dit of dat gedaan hebt. Of als je zus of zo gekocht, beleefd of ervaren hebt. Of dat we ons leven ‘instellen’ op wat de buitenwereld vindt dat we moeten doen, wie we moeten zijn of wat we moeten bereiken.

We spreken dit helaas ook vaker uit dan we denken en eigenlijk is dit best een kwalijk iets. Blijkbaar is dit moment wat we nú hebben niet goed genoeg en streven we steeds naar iets nieuws. Wat als we dat nieuwe, dat te hebben ‘iets’ dan krijgen? Willen we dan weer iets nieuws? Maar als deze vicieuze niet doorbroken wordt, kunnen we blijkbaar nooit echt content zijn met ons leven in het nu. Het is absoluut gezond om een droom te hebben en deze zo te plannen dat het werkelijkheid wordt. Iedereen is vrij in hoe dat bereikt moet worden. Belangrijk daarbij is wel dat je jezelf afvraagt wie het wil, waarom en wanneer. Maar daar kom ik in de derde week van de challenge op terug.

Met behulp van onderstaande worksheet daag ik je uit om in het nu te zijn. Hoe vaker je dit oefent, hoe handiger je hierin wordt. Beloofd.

[pdf-embedder url=”https://little-origin.nl/wp-content/uploads/2019/07/little-origin-happiness-challenge-kopie-9.pdf” title=”little origin happiness challenge kopie-9″]

Hier ga je naar dag 9.

Liefs, Essma

Afbeelding: Pexels

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*