Little Origin Photo Diary #104

Little Origin Photo Diary #104

Ik begon de week met een fris nieuw kapsel bij de kapper, nam ik Ophelia mee naar de stad voor wat tijd samen, rende ik door een aardbeienveld en gingen we naar de summer party van Ophelia’s school. In deze diary neem ik je weer mee naar een weekje achter de schermen in Frankfurt. Niet alleen hebben we een warme week achter de rug maar ook een heel productieve. Dit en meer zie je in deze nieuwe photo diary. Enjoy! 

Naar de kapper

De kapster kent inmiddels mijn moeilijke haar door en door en weet wat het nodig heeft. Daardoor ben ik altijd tevreden als ik de zaak verlaat en geeft dit een fijne boost voor mijn ‘innerlijke zelf’. De laatste weken ben ik vooral bezig geweest met het onderzoeken wat zo’n boost nou eigenlijk is en waar ie door getriggerd wordt. Een sessie bij de kapper is een goed voorbeeld om letterlijk én figuurlijk in die spiegel te kijken. En met wat ik nu weet over mezelf kan ik alvast verklappen dat hoe meer ik mijn gedachtenspinsels negeer, hoe meer rust ik binnen mezelf ervaar. De quote ‘let go of anything that no longer serves you’ is voor mij momenteel een actuele topic en dat voelt niet alleen goed maar ook bevrijdend.

Ophelia zocht haar kleding bij elkaar en dat stond haar heel lief. Ze was helemaal klaar om naar school te gaan.

Quality time met Aiden

Aiden is gek op metro’s! Daarom verraste ik hem met een ritje naar de stad na het ophalen van kindergarten. Hoewel het maar twee haltes was naar de stad mocht het zijn pret niet drukken in ieder geval. Nadat we van de stad kwamen reden we naar onze geparkeerde auto om Ophelia op te halen.

Eenmaal geparkeerd voor het huis zag ik deze opvallende wolk en vroeg ik de kinderen wat ze erin zagen. Ophelia zei een hond en Aiden vond het meer een vliegtuig 😂.

High Tea met de buren

Zo rond een uur of half vier belden de buren aan om aan te schuiven bij de door ons verzorgde high tea. Omdat ik zo druk bezig was maakte ik hier eigenlijk nauwelijks foto’s van wat best jammer is. Het was in ieder geval heel gezellig en lekker.

Als lunch maakte ik een mango bowl voor de lunch. Daarna kon ik weer verder in de keuken om te werken aan mijn cupcakes, muffins, salade, en overige hapjes.

De buren namen een doosje kersen en doosje aardbeien mee die echt heerlijk zoet waren. 💕

Quality Time met Ophelia

Iedere vrijdag is Ophelia eerder ‘uit’ dan Aiden. Dat betekent dat we dan samen altijd net even tijd hebben om samen iets te drinken of te lunchen voor we Aiden ophalen.

En dat deden we in ons ‘favoriete Franse café’. We bespreken dan meestal hoe de ochtend op school was en hoe haar spelling tets ging. Tijdens zulke momenten komen de ‘verhalen’ altijd goed op gang en dat is mij veel waard.

Voor mij een chocolade croissant en cappuccino en voor Ophelia 2 macarons en water.

Eerst de bovenkant van de macaron eten? Ok, wat jij wil 😄.

Out and about in Frankfurt

Toen ook Aiden opgehaald was gingen we naar een grote speelgoedwinkel. Ik beloofde Ophelia namelijk dat ze wat mocht kopen met de centjes die ze vorige week verdiende. Ze verkocht tijdens de garage sale namelijk wat van haar oude speelgoed. Aiden wilde deze mee naar huis nemen 😅, maar het enige wat helpt om hem zonder stress die winkel uit te krijgen is om kalm te blijven. Ik ga zitten, laat hem even spelen en probeer niet in ‘gesprek’ te gaan met mezelf in mijn hoofd want dat resulteert juist in stressvolle situaties. Het ging heel goed. Aiden kon even zijn ‘ei kwijt’ en ik voelde me niet gejaagd. Deze momenten waren wel eens anders kan ik je zeggen.

Nog één dan… (ja, de kinderen mochten hier trouwens gewoon op zitten).

En terwijl papa met de kinderen naar Grüneburg Park ging, deed ik mijn wekelijkse hardloopronde.

Ik rende langs het aardbeienveld waarbij ik ook daadwerkelijk even stopte voor een lekkere ‘snack’ 🍓😍. De meeste aardbeien waren al geplukt helaas, dus moeten we even wachten voor een nieuwe oogst.

Een cliché maar toch even de moeite waard om die te herhalen; it’s the little things in life what’s making us happy.

In augustus zullen hier waarschijnlijk weer strobalen van gerold worden. Dat levert trouwens echt hele mooie (achtergrond)foto’s op…just a tip 💕.

Summer party bij Ophelia op school

Vorige week heb je kunnen zien hoe we bij Aiden de summer party vierden op kindergarten. Dit keer was het de beurt aan Ophelia want nu zij op school een afsluitend feest. Omdat het heel erg warm was bleven we niet lang. Toch hebben de kinderen en wij het gezellig gehad. Ook heb ik even kunnen bijpraten met andere Nederlandse ouders wat heel gezellig was. 

Er werden diverse springkussens neergezet, een ijswagen, werden er waren verkocht en voetbaltoernooien georganiseerd. Kortom, een echt zomerfeest.

Nadat we besloten dat we wel genoeg ‘zon’ hadden gehad besloten we om even af te koelen met een ijsje. In een ijssalon in de buurt streken we neer op het terras en een verkoeling als deze smaakt dan extra lekker. Note to self: laat Aiden niet kiezen, want dan eindig ik weer met zijn ijsje (in het midden) 🙄.

Dat knotje was even nodig voor wat extra verkoeling 😄.

En hiermee ben ik aan het einde gekomen van deze diary want de kleine man is op de bank in slaap gevallen. Van een dag vol spelen, pret, springen en indrukken is ook uitputtend natuurlijk. Fijne week gewenst!

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Saskia 24 June 2019 @ 09:26

    Wat een leuk foto overzichtje, genieten!

    • Essma 24 June 2019 @ 19:19

      Dank je wel Saskia 😉!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*