Little Origin Photo Diary XL #105

Poeh, wat was het verschrikkelijk warm afgelopen week! In Frankfurt bereikten we maar liefst temperaturen van 39 graden en vandaag is het net zo’n dag. De nachten waren zo warm dat het bijna niet mogelijk was om te slapen. Toch ging Ophelia in deze warme week voor het eerst op schoolreisje waarbij ze een nachtje sliep, lunchten Chris en ik weer samen in de stad, gingen we naar het park en meer. Enjoy!

Lekker lang buiten spelen

Dat is wel weer een voordeel van die hitte. Je kunt heerlijk lang buiten spelen! Als het zowel binnen als buiten warm is, hoeft Aiden niet lang na te denken over waar hij dan het liefste speelt.

Hier ‘leent’ hij even de fiets van het buurmeisje.

Ophelia’s schoolreisje

Kijk nou! Dit is hoe een trots kind eruit ziet 😍. Bij thuiskomst van het schoolreisje kan je begrijpen dat ik niet alleen opgelucht was maar ook super trots en dankbaar dat ze zo dapper én zelfstandig bleek te zijn.

Aiden vroeg de hele tijd wanneer we Ophelia van school gingen ophalen. Hij is die structuur zo gewend…De arme schat begreep niet helemaal waar Ophelia was en die dag niet thuis zou komen. Hij miste haar blijkbaar 💕. Ondanks dat ze elkaar ook vaak genoeg in de haren zitten.

Terwijl ik het echt heel erg warm had, wachtte ik rustig af totdat we Ophelia de volgende dag om 15.00 uur konden opwachten bij school. Hier was ik bezig met het artikel over hoe je je altijd in balans en gelukkig kan voelen. Daarna ging ik naar de stad voor onze lunch.

Terwijl ik in het vernieuwde winkelcentrum van Frankfurt op Chris wachtte, maakte ik even gebruik van die tijd om naar het toilet te gaan. Was hier niet eerder geweest maar een toiletbezoek in winkelcentrum My Zeil is een ware belevenis zoals je kunt zien. Niet alleen was het er heel erg schoon, maar hing er ook een hele fijne geur(verspreider). De deuren waren volledig gespiegeld wat het on point brengen van je haar en kleding extra prettig maakt 👩🏻‍🦱 .

Foto’s vanuit Nederland

De hitte teisterde niet alleen Frankfurt maar ook Nederland en de rest van Europa. Tijdens de contactmomenten met familie in NL bleek dat de huisdieren het ook (te) warm hadden.

Gino vond een duik in de zee ook een goed idee 😄.

De kat van mijn zus vond de hitte op zijn koelmatje allemaal maar best.

Mijn andere 2 zussen namen de kinderen en nichtjes mee naar het strand. 💕

Out and about in Frankfurt

Aiden wordt steeds groter en deze foto geeft dat besef maar al te goed weer. Hij wil namelijk tegenwoordig lopend met papa met de bus en de metro naar Kindergarten gebracht worden. Een kinderwagen is voor baby’s ofzo? Hij houdt dit goed vol, luistert heel goed bij het oversteken, in-en uitstappen en gaat met plezier naar de opvang. Dán mag je met papa aan de hand lopen inderdaad 👏🏻👏🏻.

Omdat dit weer om watermeloen vraagt, kocht ik dus meteen een hele. Ik sneed het voor om het vervolgens makkelijker te kunnen nuttigen en in Ophelia’s snackbox voor school te kunnen doen.

Omdat ik nog wat dingen voor de kinderen nodig had, ging ik naar onze geliefde winkel Globetrotter. Alles op het gebied van outdoor en kamperen vind je hier. Niet alleen verkopen ze er geweldige dingen voor kinderen en volwassenen maar kun je er zelfs ook je vaccinaties halen mocht je dat willen. Speciaal voor de kleintjes is er een ‘goudzoek bak’ gevuld met water en zand. Dit zoethoudertje zorgde er samen met de heerlijke airco voor dat we ‘wat langer’ in de winkel hingen.

Om zijn berekeningen en formules op een inzichtelijke en laagdrempelige manier aan de man te brengen, dook Chris in de huid van Obi Wan Kenobi. Hij paste zijn financiële modellen toe op de ‘Death Star’. #truestory 😉 Het mooiste was dat een heleboel collega’s deze vorm van presenteren wel erg konden waarderen.

Bij het ophalen van Aiden; altijd even de foto’s van de andere kinderen checken. 😄

Hierbij een klein ‘projectje’ van mij afgelopen week. Ik wilde het voetbed van mijn Birkenstocks reinigen omdat ja…dat begint geen uitleg denk ik 🙈. Ik zocht op internet en kwam op een manier met bakpoeder reinigen. Je mengt een zakje bakpoeder met een beetje water zodat het een soort pasta wordt. Vervolgens verdeel je de pasta over het voetbed en laat je het intrekken tot het droog wordt. Daarna borstel je de viezigheid eraf en krijg je dit als resultaat. Omdat ik nog niet helemaal tevreden was, loste ik een 2e zakje op met een beetje water. Hiermee behandelde ik vooral het gedeelte bij de tenen. Heb er nu geen foto van, maar het resultaat was absoluut bevredigend.

Bij het ophalen van kindergarten; nog even goed wakker worden. Gelukkig helpt die eierkoek er best wel bij.

Naar Holzhausen Park

Zaterdag besloten we in de ochtend naar ons favoriete park te gaan. We namen watermeloen mee, zandspullen en water. Het was er door de schaduw van de bomen erg aangenaam maar in de directe zon weer te heet. Tegen de middag reden we weer naar huis zodat Aiden even een middagslaapje kon doen.

Je kunt wel zien wie hier ‘het derde wiel’ is…😄😉.

En na dat chillen (en deze blog) kwam er een einde. Dit waren onze highlights van afgelopen week en kunnen we weer wat herinneringen ‘bijschrijven’. 😊

Heb jij veel last van deze hitte? Pas je je planning dan ook aan of trek je je er niet veel van aan? Alvast een fijne nieuwe week gewenst.

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Sylvia - alovelyadventure 10 July 2019 @ 11:18

    Wat een heerlijke week heb je gehad. En zo trots op kleine grote Ophelia. Ik weet nog steeds niet of ik het zou aandurven met Zoë. Maar echt respect dat jullie haar toch hebben laten gaan. Haha wat een leuke vorm van Presenteren. Lijkt me helemaal geweldig ipv die droge stof waarbij je evt in slaap valt haha superleuk bedacht. Complimenten!

    • Essma 12 July 2019 @ 10:45

      Hi Sylvia! Dank je wel. Dat loslaten in deze situatie was echt puur een ‘onderbuikgevoel’ en soms is het goed om daar naar te luisteren. Het heeft gelukkig goed uitgepakt en ze heeft er zeker wat geleerd want ze kan ineens zichzelf goed wassen incl. shampoo in de haren, uitspoelen, koffer inpakken etc. Naast dat ze een mooie ervaring heeft gehad, heeft het ook zeker bijgedragen aan haar zelfstandigheid. Chris houdt af en toe wel van een grapje 😄😄

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*