Little Origin Photo Diary #14

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_749b
fVUkbVZNRB+FWg5oa96Kww_thumb_74af
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74ad
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b7

We zijn een week verder en een diary ‘rijker’! Afgelopen week was weer druk met twee afspraken bij de fysiotherapeut, heb ik meegelopen en geassisteerd met een leraar in zijn klas, heb ik weer Nederlandse les gegeven, schoongemaakt (was erg nodig), naar de dierentuin geweest, kreeg ik wel een heel leuk apje doorgestuurd van m’n zus en meer! Kijk je gezellig mee?

zondag

We besloten naar de dierentuin te gaan, omdat het erg warm was in Frankfurt. De dierentuin ligt wat hoger (Taunus gebergte) en daarom hoopten we dat het daar iets koeler zou zijn. Dat was helaas niet het geval. In de zon was het echt heel heet! Ophelia smulde van haar groenten en dronk genoeg water. De dierentuin ligt echt in een prachtige omgeving waar ik in elk geval nooit genoeg van al dat groen krijg.

maandag

Terwijl Ophelia op school zat en Chris aan het werk was, gingen Aiden en ik ‘ s morgens naar de winkel voor wat boodschapjes. Deze dag beloofde een hele drukke te worden en ik heb het geweten. Chris kwam al om 13:00 thuis om mij af te lossen, want ik had een afspraak in de stad om weer les te geven. Aansluitend werd ik in Taunus verwacht op een school om mee te lopen met een leraar. Het was de bedoeling dat ik zou zien hoe de kinderen binnen die twee uur les kregen en hoe het er verder verloopt. Na dit meegemaakt te hebben, heb ik toch besloten om af te zien van deze mogelijkheid om er na de zomervakantie te beginnen. Er zijn naar mijn idee best veel onzekerheden omtrent de opvang voor Aiden en dat zou betekenen dat Chris steeds een halve dag vrij moet nemen om op Aiden en Ophelia te passen zodat ik kan werken. Dit alles vond ik niet ‘rijmen’, dus besloot ik het niet te doen. Ergens wel jammer, maar ik heb inmiddels ook geleerd te relativeren. Wat niet gaat, gaat gewoon niet. Er komt vast wel iets anders op mijn pad. Eerst moet Aiden maar een plek krijgen op de opvang. Hij is nu mijn eerste prioriteit.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74a9

dinsdag

Vandaag gingen Aiden en ik wederom het centrum in. Ik zocht een receptenboek voor ‘yoghurt bowls’, maar was helaas niet geslaagd. Terwijl ik alles behalve op mijn gemak rondkeek, griste Aiden boeken van planken waarna ik ze steeds terug moest leggen 🙄 . Ik besloot te stoppen met de zoektocht, want het werkte voor geen meter. Hij wil niet meer in de wagen zitten (als ik stil sta), dus moet ik hem er af en toe uithalen. Zulke momenten doen me altijd weer realiseren dat het niet te doen is om met een baby te gaan winkelen. Pffff..

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74ac

Gelukkig stond er op de kinderafdeling een houten trein waar hij 1 minuut zoet mee was.  😆 Je ziet dat hij hier ook erg geïnteresseerd in is…not. In de avond had ik een afspraak bij de fysio voor mijn arm. Omdat de JP Morgan Run bezig was in de stad, moest ik extra vroeg van huis want het zou erg druk worden in de stad. Ik parkeerde de auto bij de metrohalte bij ons in de buurt en nam de metro verder naar hartje centrum waar de fysio is.

woensdag

Vandaag stond lesgeven weer op de planning. Ik had mijn les al in de ochtend voorbereid, zodat ik daar geen omkijken meer naar had. Wist ook niet hoe het middagslaapje van Aiden zou gaan, dus probeerde zoveel mogelijk in de ochtend te doen. Ik kreeg van mijn zus deze foto doorgestuurd. Erg leuk! Mijn zwager nam ‘em ergens in de buurt van Breda.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74ad

Ook kwam Aidens nieuwe slaapzak binnen. Hij had enkel één zomerslaapzak, maar dat is te weinig om te kunnen afwisselen. Hij spuugt namelijk nog vrij veel, dus is het fijn als er een schone in de kast ligt. Hij hoeft maar even getriggerd te worden door een hoestbui en dan is het weer raak. Ook kwam er op Instagram een giveaway waarbij ik iemand gelukkig kon maken met een heerlijke bodylotion.

donderdag

Vandaag was voor heel Duitsland een vrije dag ivm Sacramentsdag. In NL is een dag als dit helemaal geen vrije dag, dus daar hebben jullie niks van meekregen. Wij vonden het wel fijn zo’n break. Het geeft geeft alleen wel wat verwarring, omdat het net zondag leek. Alle winkels zijn hier dan dicht (zoals iedere zondag dus) en is er verder weinig levendigheid op straat. De volgende dag moest iedereen weer aan de arbeid en Ophelia weer naar school. Ik heb deze dag in de ochtend het hele huis schoongemaakt. Dat moest rustig aan, want heb altijd nog last van mijn arm. Het spelcomputer vindt Aiden erg interssant. Met deze speciale reiniger maak ik altijd zijn speelmat en tableau van de kinderstoel schoon. Hier zitten geen agressieve ingrediënten in namelijk.

fVUkbVZNRB+FWg5oa96Kww_thumb_74af
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b1
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b2
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7498

vrijdag

Ik testte de vacuüm to-go-beker van de Byzoo Giraffe door een portie in de koelkast te bewaren en deze de volgende dag te nemen. Kijken hoe het met de smaak en eventueel ontstane luchtlagen gesteld was. Wat denk je? Perfect…net zo lekker als de dag er voor en geen luchtlagen!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b4
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b7
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74b6

Toen ik Ophelia van ballet ophaalde, was ik iets te vroeg. We mochten van de lerares gerust binnen kijken. Dat hoefde ik Aiden geen twee keer te vertellen, want zodra hij Ophelia in het vizier kreeg, kroop hij naar haar toe. Hahaha…De juf deed net een oefening voor, maar ik geloof dat de aandacht even naar Aiden ging ipv naar de juf. Oeps! Mijn kleine, grote baby!

 zaterdag

Ophelia moest naar zwemles en aangezien dat midden op de dag is, had het weinig zin om iets te ondernemen. We bleven thuis en ik bracht haar naar zwemles terwijl Chris met Aiden thuis bleef om met hem te spelen. We checkten even of alles in de zwemtas zat en dat was het geval. Föhn, zwempak, 2 handdoeken, shampoo/douchegel, Ockyz, haarborstel, extra plastic zakje voor de natte spullen, een bretzel voor na de zwemles en een elastiekje. Good to go!

Eenmaal bij het zwembad…Ik was niet de enige met slaapgebrek zo te zien:

Je kunt er heerlijk wandelen terwijl de kinderen zwemles hebben. Ik blijf op de een of andere manier toch altijd in de buurt van het zwembad. Na de zwemles maakte ik alvast avondeten: basmati zilvervliesrijst met groenten en gehaktballetjes.

 

Vandaag staat er niet veel op het programma. Chris moet nog alleen even naar het werk om iets af te ronden waar een deadline op zit, dus zal ik beide kinderen meenemen voor een wandeling denk ik.

Hebben jullie nog leuke plannen voor komende week? Ik wens je in ieder geval alvast een hele fijne nieuwe week toe!  

Liefs, Essma

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Sylvia 18 juni 2017 @ 09:47

    Ah balen dat het werk op school niet doorgaat. Maar inderdaad als het niet lukt dan lukt het niet. Voor mij is dat nu ook heel makkelijk. Ik gebruik ook zo’n reiniger voor alles. Werkt perfect en er zitten weinig schadelijke stoffen in. Toch een veiliger idee want Zoë legt ergens soms eten neer en eet het later pas weer op..haha ze heeft overal geheime voorraadjes. Wat leuk dat ophelia een eigen straatnaam heeft! Dat eten ziet er wel heel erg lekker uit.. hmm yummie krijg gelijk trek in avondeten😉 fijne zondag nog
    Sylvia onlangs geplaatst…Veiligheid op het strand!My Profile

    • Essma 18 juni 2017 @ 11:59

      Ja aan de ene kant is dat inderdaad balen maar ergens voelt het ook als ‘juiste beslissing’. Hahaha die Zoë ;-)! Ik heb me voorgenomen om zo min mogelijk met kant en klare zakjes enzo te koken…het is eigenlijk heel makkelijk. Gewoon zorgen dat je basisdingen zoals knoflook, uien, paprika, tomaten, etc. in huis hebt en je kunt volop variëren. Op Lanzarote is de groente/fruit volgens mij heerlijk doordat alles zongerijpt is! Toch?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: