Little Origin Photo Diary #24

Deze week in little origin photo diary #24 zie je een stukje van een workshop waar Ophelia in een museum aan deel heeft genomen, de eerste schooldag en meer van wat we gedaan hebben. De week eindigde helaas in het ziekenhuis  🙁 . 

zondag

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7a69
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7a68

Zondag gingen we naar een workshop naar aanleiding van de expositie van Peter Saul, maar dat was niet helemaal mijn smaak. Er was echter 1 beeld waar de workshopleidster gelukkig ook van mening was dat dat werk childproof genoeg is om een kind naar te laten kijken. Dat was een werk van een koelkast. Het kunstwerk symboliseerde de jaren 60. Toen hadden Amerikanen blijkbaar vooral de behoefte om een goed gevulde koelkast te hebben…koste wat het kost. De kinderen mochten hun eigen fantasie koelkast maken met alle lekkers erin wat ze willen.

Het ging om dit kunstwerk:Bron

Ophelia maakte My Little Pony die een ijsje wilde uit de koelkast  🙂 .

 maandag

Ik vulde vandaag deze schuletüte for Ophelia. Dat is een Duitse traditie die kinderen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar mee krijgen van hun ouders. Hij is gevuld met schoolspullen en wat lekkers.

Terwijl Aiden sliep, lunchte ik met Ophelia lekker thuis. Ik maakte daarbij een groene smoothie en at twee sneetjes broodjes. De ene met Alpenkaas en de ander met zalm.

dinsdag

De eerste schooldag was aangebroken en die wordt voor Primary 1 traditioneel geopend middels een openingsceremonie. Ophelia en een heleboel andere kinderen werden extra in het zonnetje gezet door ze één voor één naar voren te roepen. Het werd daardoor een hele langs zit en almaar uitdagender om Aiden te entertainen.

In de verte zie je alle kinderen met allemaal hun eigen puntzak.

Ophelia in haar nieuwe groepje in een nieuwe klas.

Ik zag deze heerlijke vijgen bij de supermarkt en twijfelde geen moment! Heerlijk…mmmm

woensdag

Uiteraard moesten die ook door mijn yoghurt.

donderdag

Ik nam Aiden mee naar de Ikea omdat we nog een hoes moesten hebben voor Ophelia’s voorleesstoel. Die stoel staat al sinds haar geboorte in haar kamertje en wilde ‘em graag nieuw leven geven door een nieuwe hoes erom te doen. Het is een lichtgrijze van Tulsta/Liatorp geloof ik. Past mooi bij haar gordijnen.

Blijkbaar had ik een tekort aan vis deze week, want ik had alweer trek in zalm!

Voor mijn kleine vriendje nam ik een kadergerecht met zalm. Hij at natuurlijk niet alles op…

Nadat we Ophelia van school hadden opgehaald, besloot ik de twee in deze boodschappenkar te doen. Dat blijft ook bie die ene keer want het is echt ene onhandig ding! Het zwenkt alle kanten op en is veel te zwaar. Zij vinden het schitterend natuurlijk, maar ik niet zo  😀 .

vrijdag

Aiden heeft sinds kort toast ontdekt en vindt dat heel lekker! Ik smeer er een klein beetje boter op en vouw ‘em dan dubbel. Zo kan hij er makkelijk aan knabbelen. Aiden werd vandaag een beetje hangerig. Door de verkoudheid waarschijnlijk.

Aidens nieuwe schoentjes kwamen binnen en ben er heel blij mee! Hij ook! Op de een of andere manier wil hij (nog) geen zware schoentjes aan zijn voeten. Dit is dan ook ene heel handig alternatief. Ophelia had precies dezelfde als baby/dreumes en heb ze dit keer ook voor Aiden gekocht. Ik kan ze echt aanraden. Beide zijn van leer en zijn heel flexibel zodat het voetje niet belast wordt. De bovenste zullen voor buiten gebruikt worden en de slofjes voor binnen. Hoewel ze ook prima voor buiten kunnen, alleen met de herfst in aantocht is dit niet zo handig en warm genoeg.

zaterdag

Tja, en toen was het zaterdag. De dag dat we allemaal best wel schrokken van de gevolgen van Aidens verkoudheid. Na zijn middagslaapje werd hij echt lijkwit en ademde heel zwaar. Voor mij waren dit goede redenen om naar het ziekenhuis te bellen. Zogezegd zogedaan. We moesten meteen komen en daar werd zijn zuurstof opgemeten. Dit bleek net onder de grens van 95% te zijn. Hierdoor moest hij aan de zuurstof. Hij zat bij mij op schoot en moest het kapje waar de zuurstof uit kwam voor zijn mondje houden zodat hij dat kon inademen. Ook werd er een kweek gedaan uit zijn neusje om te kijken of het niet om een virus ging. Deze uitslag was gelukkig negatief! Hij kreeg een medicijn wat ervoor moest zorgen om zijn bronchiën te openen. Volgens de arts was het een acute astma aanval. Dit kan voorkomen bij jonge kinderen als gevolg van ene verkoudheid of gevoelige luchtwegen.

Aiden is momenteel weer thuis. Hij was net nog met papa naar het ziekenhuis voor een tweede zuurstof toediening. Hier moet namelijk een aantal uur tussen zitten. We moeten volgende week terug naar de arts voor controle en hopen dat onze kleine schat zich dan weer beter voelt. Zo erg om hem zo te zien!  😥

Dit was in het ziekenhuis tussen het wachten door. Ze keken naar een bewegende maquette. Uiteraard begon deze pas te bewegen nadat we er 50 cent inwierpen.

Ik ga een eind breien aan deze diary en dan even bijkomen van alles, want het was me het dagje wel. Ik wens je alvast een fijne week toe!

Liefs, Essma

 

Uitgelichte afbeelding: iStockphoto

4 Comments, RSS

 1. Vanessa 13 september 2017 @ 00:54

  Ik lees je dagboek net. Hoe is het met Aiden nu? Dat was idd schrikken. Ik hoop dat het beter gaat. Heb je de schoentjes voor Aiden via een website gekocht? Ze zien er mooi uit!

  • little-origin 13 september 2017 @ 08:18

   Hallo Vanessa! Dank voor je reactie! We zijn aan aantal dagje verder, maar de slaap in de nacht is nog steeds best ver te zoeken. Er is wel iets verbetering gelukkig. De schoentjes kocht ik tegelijk via de Duitse amazon. Destijds (5jr geleden) kocht ik de slofjes van Bobux bij de Bijenkorf. Weet niet of ze nog steeds verkopen. Pediped was destijds in NL ook echt alleen verkrijgbaar bij pediped zelf dus via Amerikaanse site. Misschien is dat tegenwoordig ook anders? Fijne dag! 😉

 2. Sylvia 11 september 2017 @ 14:35

  Wat leuk zo’n schuletute. Hopelijk gaat het alweer beter met Aiden! En hopelijk zijn jullie een beetje bekomen van de schrik. Altijd vervelend als er iets mis is met je kindje en je naar het ziekenhuis moet

  • little-origin 11 september 2017 @ 16:21

   Dank je wel Sylvia! Het lijkt vandaag beter te gaan, maar morgen staat er een afspraak bij de dokter ter controle. 😘

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: