Little Origin Photo Diary #26

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7ad7
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7ada
tkpmAtKYTEeq7+XCX9yS7A_thumb_7ad8

Een week waarin we hier in Frankfurt een echte indian summer hadden en volgende week ook nog even aanhoudt gelukkig, Ophelia echt best veel huiswerk heeft gedaan en mijn oefenwedstrijd liep voor de echte race van vandaag lees en zie je in little origin photo diary #26! Kijk je gezellig mee?

zondag

Meneertje had het prima naar zijn zin met papa in de speeltuin!

Terwijl ik wat smoothies maakte voor die week zodat Ophelia ze mee naar school kon nemen. Uiteraard maak ik daar ook mooie foto’s van ;-).

maandag

Ophelia en ik speelden samen met haar Sylvanian Familie poppetjes. Wat zijn ze toch schattig! Aiden wil ze ook steeds, maar dat vindt grote zus niet goed! Tja…

Ik maakte deze pasta als avondeten en bij iedereen viel die gelukkig in de smaak!

dinsdag

Ik lunchte met muesli en havermelk en moet zeggen dat deze combinatie echt heerlijk is! Ik zat vol tot zeker een uur of 15:00! At dit rond 11.30…

Nadat Ophelia van school kwam, gingen we nog even woordjes oefenen en overig huiswerk maken. Ze is een echte doorzetter en dat bewonder ik aan haar. Mijn geduld aan het eind van een dag is ook niet echt veel meer, dus daarom proberen we er toch altijd een gezellig momentje van te maken met wat te drinken erbij en wat te snoepen. De tricky words (I he she we do to are all was the be) heeft ze al aardig in haar hoofd zitten! Heel knap! Die avond ben ik ook naar de parents meeting geweest waar alles nog een keer uitgelegd werd over komend schooljaar.

We aten zilvervliesrijst met groenten en groenteballetjes. Lekker!

woensdag

Mijn nieuwe vitamines waren binnen en had zo mijn bedenkingen toen ik beide potjes met elkaar vergeleek. Beide bevatten 90 tabletten, maar de linker is toch echt groter!  😯 Wat denk jij? Ik zou haast het idee krijgen om ze te gaan tellen…hahaha.

Ik sprak vlak voor het ophalen van Ophelia met een moeder af in het winkelcentrum om samen koffie te gaan drinken. We waren zo aan het kletsen dat er van koffie drinken eigenlijk maar weinig kwam. We besloten dus maar voor onderweg naar school een koffie mee te nemen en te drinken. In het zakje zat voor mij een soort naanbroodje met humus.

Ophelia vindt haar broodtrommel te klein; “Mama, ik ben nu toch in een hogere groep? Mag ik dan een grotere trommel?”  🙂

Dit momentje hier terwijl ik Aiden de fles geef en ik even naar een van mijn favoriete programma’s kan kijken (Huizenjacht) is echt mijn break. Voel de vermoeidheid dan zo enorm dat ik maar wat blij ben dat hij de fles nog wil 😀 .

Als avondeten maakte ik aardappelpuree, falafelballetjes en simpele boontjes. Wel erg lekker die balletjes! Gewoon kant en klaar hoor.  Denk vooral niet dat ik die heb staan rollen  😆 . In de avond stond er een NTC workout gepland die ik thuis deed. Het was een yoga lesje van 20 minuten. Heerlijk!

Aiden was weer fris gewassen en klaar om te gaan slapen.

donderdag

Ik moest in de stad zijn en maakte nog snel voordat het stoplicht op groen sprong deze foto. Hier zie je duidelijk het contrast tussen authentiek en nieuwe moderne architectuur. Heel tekenend voor Frankfurt! Het torentje is Eschenheimer Tor. Het barokke torentje stamt uit 1333 en vroeger stond hier de stadsmuur omheen.

Toen ik bij Kaufhof onze favoriete pindakaas wilde halen, zag ik deze cognacfles in een vitrine kast. Te koop voor 24.000 euro! Mijn hemel! Het was een foto waard, maar meer ook niet…Ik weet niet of de fles zo bijzonder is of de inhoud…

Die avond stond er een benchmarkrun gepland: 7 minuten warming up, 3 minuten zo hard als ik kan rennen en dan 5 minuten cooling down. Pfffff…wel een voldaan gevoel die avond!

Toen ik terug kwam van de run maakte mijn lieve dochtertje dit toetje voor me. Van wie zou ze die combinaties hebben?  😀

Zo lief! Op het bord ligt quinoa met tofu en groenten trouwens.

vrijdag

Huiswerk maken; waar hoor je de aa? Alleen als die in het midden hoorbaar was, mocht ze kleuren. Ging erg goed! Jeetje tijd, wat heb je met mijn kind gedaan!? Ze groeien echt veel te snel op!  🙁

Ik sprak aan het eind van de middag af met een vriendin waarmee ik zondag de benefietloop van 5 km ga lopen. We liepen een trial run van 5 km en dat ging goed. Ik paste mijn pace aan aan die van haar wat voor mij betekende dat ik langzamer rende dan normaal. Vond ik niet erg, want ik heb haar goed kunnen motiveren zei ze. Nou, daar teken ik dan voor  🙂 .

zaterdag

Vandaag heb ik geen foto’s genomen omdat het een vrij drukke dag was. Ik bereid me verder voor op morgen en wil het vooral een beetje rustig aan doen. Volgende week lees je in mijn running update hoe de ‘Race for Survival was’. Die houden jullie tegoed!

zondag

Vandaag staat in het teken van de race. Ik word in de ochtend opgehaald en de race zal in de loop van de ochtend starten. Ik ben reuzebenieuwd naar zoiets, want heb dit niet eerder meegemaakt! Heb er wel onwijs veel zin in! Stay tuned!

Voor nu wens ik je alvast een fijne dag en op insta (stories) kan je wellicht iets meekrijgen van het event. Fijne nieuwe week en hopelijk kan iedereen waar dan ook genieten van de laatste zonnestralen!

Liefs, Essma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments, RSS

 1. Maaike 24 september 2017 @ 08:15

  Het gaat inderdaad zo snel als kinderen op school woordjes gaan leren schrijven en lezen! Bijzonder ook hè! Heel veel succes vandaag!

  • little-origin 24 september 2017 @ 14:27

   Dank je wel Maaike! Het was echt een memorabele dag! 💕✨

 2. Sylvia - alovelyadventure 24 september 2017 @ 08:12

  Wat een fijne week weer. Knap hoor dat je kleine meid het al zo goed op school doet.
  De tijd gaat inderdaad veel te snel.. Heel veel succes en plezier vandaag.

  • little-origin 24 september 2017 @ 14:26

   Dank je wel! Het was zo’n mooie race! Ongelooflijk…Ophelia was er ook om mij aan te moedigen ❤️

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: