Little Origin Photo Diary #35

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7d54
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7d49
Ibs6uXuPRPK7euYBVCApLg_thumb_7d57

Een bomvolle week vol kerst- en sintdingen, koekjes bakken, verjaardagscadeautjes versturen, lezen en meer! In deze nieuwe photo diary zie je wat we afgelopen week zoal beleefd hebben en waarom deze maand voor ons altijd een beetje verwarrend is. Enjoy!

Brixia, een stukje Italië in Frankfurt

We sloten vorige week zondag op uitnodiging van vrienden het weekend af in een klein Italiaans restaurantje. Het heet Brixia en schijnt een van de lekkerste Italiaanse restaurantjes van Frankfurt te zijn. Het is heel klein, maar heel goed! Eigenlijk is het niet echt een restaurant maar meer een café waar je ook warm kunt eten. We dronken koffie met Italiaanse specialiteiten: cappuccino & pasticceria! Mmmmm..

Opstarten op maandag

Zoals wel vaker gebeurd op maandag, heeft iedereen een beetje last van opstartproblemen. Aiden was de enige die er zin in had en dus betekende dat dat we er vroeger dan normaal uit waren. Ik maakte maar gebruik van deze mogelijkheid om hem eens mee te nemen naar een wijkcentrum speciaal voor moeder/ouder en kind. Het is bedoeld om mama’s met elkaar in contact te laten komen en de kinderen lekker te laten spelen. Er ligt een groot speelkleed en speelgoed en zoals ik al verwachtte was Aiden daar heel snel op uitgekeken.

Hij vond het leuker om alles te verplaatsen en de hele ruimte een nieuwe make-over te geven. Ondanks dat de dienstdoende leidster er helemaal geen omkijken naar had, voelde ik me best opgelaten en merk aan mezelf dat ik dan onrustig wordt. Zo’n plek is bedoeld voor ontspanning. Ja heel mooi idee, maar hoe moet ik dan precies ontspannen als je zoontje alles verbouwt? We proberen het later wel een keer als die fase van ‘ik-moet-overal-aanzitten-en-in-het-schoonmaakhok vermaak-ik me-nog-het-allermeest’ voorbij is.

Ik lunchte bloemkoolsoep met een broodje kipfilet en na zo’n ochtend bij dat “Kinderburo” had ik ook best trek gekregen. Terwijl Aiden sliep, zocht ik tijdens het eten naar andere activiteiten die ik samen met hem kan doen. Muzieklesje misschien.

Ophelia had haar rendierdiadeem op en poseerde even bij de kerstversiering van het winkelcentrum. Ze keek dromerig rond naar al het moois. Sint en kerst lopen hier dwars door elkaar omdat sint hier eigenlijk niet gevierd wordt maar ze hoort er over tijdens de Nederlandse les op school en ziet af en toe het sinterklaasjournaal op tv. Best verwarrend dus voor haar. Vrijdag kwam de sint wel langs bij haar op school en bracht een cadeautje mee voor de Nederlandse kinderen op deze school.

Omdat haar nichtje en neefje jarig waren geweest verstuurde we hun een doos vol cadeautjes. Hopelijk hebben ze het al ontvangen bij het verschijnen van deze blog anders is de verrassing er een klein beetje af 😉

Huiswerk maken en Aiden is klaar voor school

Mijn ontbijt was havermout met noten en perziken. Uit een glas zijn ze lang niet zo lekker als vers, maar ach..maakt niet uit.

Bij het ophalen van Ophelia, wilde Aiden het liefst blijven. Hij vond de spelende kinderen schitterend en was dus erg boos toen ik hem tóch meenam.

 

Na school moet er altijd even huiswerk gemaakt worden. We moesten een bladzijde lezen. Met wat lekkers erbij is dat zo gepiept!  😉

In de avond improviseerde ik een maaltijd met overgebleven groenten en garnalen. Basmatirijst als basis. Ik vond ‘em erg lekker! Deze gezonde tour met af en toe iets ongezonds blijkt ene succesformule voor mij, want afgelopen week gaf de weegschaal weer een kilo minder aan.

 

Ik vond in de berging nog een kerstkransje waar ooit een kaars in zat. Die hing ik aan de takkenkrans die altijd al aan onze deur hing. Toen was er sfeer!  🙂

Om het helemaal af te maken kocht ik deze heerlijke deurkaarsjes. Ondanks dat we geen kerst vieren, vind ik het wel leuk om het binnenshuis gezellig te maken. Buiten is het zo guur, grijs en saai rond deze tijd. Tenzij het sneeuwt dan…

Ik zie ik zie niet meer wat je eerst wel zag en dat is mijn onderkin 😀 ! Weight Watchers werkt! Mijn weightloss-avontuur begint zichtbaar te worden! Joehoe!

Koekjes bakken en een hele handige doggy bag

Toen ik Ophelia van schoolde haalde, stond ze buiten op me te wachten met haar broodtrommeltje in haar handen. Een beetje merkwaardig aangezien die meestal in haar tas zit. Wat bleek? Ze had haar lunch niet op kunnen krijgen en kreeg het van de juf mee in haar broodtrommel. Ok, opgelost! Ze at gebakken aardappelschijfjes.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7d53
x3sXjv4MQtGYqf+Krd99DQ_thumb_7d55

Samen koekjes bakken is toch wel het leukste wat er is. Er komen dan allerlei leuke gespreksonderwerpen aan bod (vanuit Ophelia) die door de drukte van alledag meestal vergeten worden of niet aan bod komen.

Sinterklaasfeest op school

Bij Ophelia op school vieren ze ieder jaar het sinterklaasfeest. Dit wordt georganiseerd door de juf die alle kinderen Nederlandse les geeft en ze weet er ieder jaar weer iets leuks van te maken! Petje af!

Ophelia vindt het nog steeds heel erg spannend, dus moest ik met haar meelopen. Wat ik heel bijzonder vond tijdens dit moment was dat de pieten (2 verklede bovenbouwers) dat merkten aan Ophelia en haar op haar gemak stelde. Pas daarna liet ze mijn hand los. Wat mooi dat een ‘puber’ deze empathie heeft. Alle lof voor deze 2 pieten!

Ophelia kreeg haar cadeautje en Aiden wilde eigenlijk ook…hihi.

Schoenen kopen voor de kinderen

Nieuwe schoenen staan al een tijdje op de planning voor beide kinderen en daarom besloten we de stad in te gaan om die te halen. Ik neem de kinderen liever niet mee winkelen (iets met prikkel overload en opgejaagd zijn 😛 ), maar bij het kopen van schoenen is dat wel zo handig. Verder maakte ik hier geen foto’s van. Die zullen wel een keer voorbij komen.

Neemt de drukte bij jou ook zo toe naarmate je dichter bij het einde van het kaar komt? Ik wens je een hele fijne zondag toe en een mooie nieuwe week. 

Liefs, Essma

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Sylvia - alovelyadventure 5 december 2017 @ 10:19

    Wat heerlijk die kerstsfeer! En wat een heerlijke dagen. Ik snap dat het best verwarrend is sinterklaas en de kerstman. Ik heb gewoon gezegd dat het twee broers zijn en dat ze na elkaar jarig zijn. Maar ipv dat ze cadeaus krijgen ze het leuker vinden om te geven. Het echte verhaal is nog zo ingewikkeld haha

    • little-origin 5 december 2017 @ 12:21

      Goed opgelost! De ene is sowieso afgeleid van de ander 😉Kerstman is door coca cola ‘verzonnen’ dacht ik…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: