Little Origin Photo Diary #39 + Mini review Het Meerdal

Little Origin Photo Diary #39 + Mini review Het Meerdal

Jeetje wat een weken liggen achter ons! Weken met een traan en een lach. Weer samen zijn met familie in Centerparcs, wandelingen gemaakt, enorm gelachen maar ook ziek geworden. Onze lieve oom die kwam te overlijden en het verdriet wat daarbij kwam kijken. Deze photo diary bevat dan ook alles waar het de afgelopen weken om heeft gedraaid. Plus een mini-review van het park Het Meerdal. Enjoy!

Samen ben je sterker

Als je met je familie bent en je na lange tijd ook je vrienden weer ziet dan kun je alles beter relativeren. Beter dan wanneer je alleen bent. Toen we op het park Het Meerdal waren, ontvingen we ook het bericht dat onze oom overleden was. We hebben die dag dus rustig aan gedaan. Omdat de kinderen er natuurlijk nog niet zoveel van begrijpen en zij vooral het park wilden ontdekken, moesten we hier aan toegeven. Daardoor vergeet je even alles. Een rollercoaster van emoties is het in deze diary. Zoals het leven soms gewoon kan zijn.

Centerparcs Het Meerdal

We boekten een zogeheten ‘nieuwe generatie kindercottage’ bij Centerparcs Het Meerdal. Ik weet niet hoe de kindercottages vroeger heten, maar de zogeheten nieuwe generatie vind ik best nog gedateerd. Helemaal kindvriendelijk was het ook niet echt ingericht, want de kabels achter de tv waren gewoon vrij toegankelijk voor een (ondernemende) dreumes. Verder vond ik dit een heel leuk park met veel mogelijkheden voor kinderen. Zo was er een kinderboerderij pal achter ons huisje en hadden we onze eigen speeltuin met omheining in de tuin van de bungalow. Ideaal dus!

Andere pluspunten aan een cottage van dit type, was dat er twee verschoonkussens aanwezig waren, een box (maar die hadden wij niet meer nodig, dus plaatsten we deze in de berging van het huisje), een speelkamer met speelgoed en een opstapje in de badkamer voor je kind voor meer gebruiksgemak van de wastafel. In de speelkamer plaats ik wel twee kanttekeningen, want er waren kleine onderdelen in de speelgoedbox die makkelijk in de mond van een klein kind passen en de trap in de speelkamer is niet geschikt voor een kruipend/ontdekkend kind. Je kind kan dus niet alleen gelaten worden in zo’n kamer. Ook was er een badje met standaard aanwezig voor een baby.

Kinderboerderij op Het Meerdal

Zoals je kunt zien was dit de favoriete hotspot van Aiden. Hij vond de dieren zo leuk!

Deze knapperd kwam af en toe bij ons langs in de tuin om haar schoonheid te showen. Ook dit was voor de kinderen heel bijzonder om ze van zo dichtbij te zien.

Ophelia vond de kamer met stapelbed wel het leukste ?

Natuurpark De Groote Peel

Dit vond ik werkelijk zo’n prachtige omgeving. Je kunt er verschillende routes wandelen die variëren van 2,4 tot 9 kilometer. De fietsroute bedraagt 33 kilometer. We liepen eerst met Ophelia en haar nichtje het kabouterpad van 500 meter. Je krijgt dan als begeleider een rugzakje mee met hulpmiddelen voor de opdrachten en een vragenboekje. De meisjes kregen elk een rugzakje mee met daarin een pakje drinken, een sultana en een kaboutermuts die ze na afloop mochten houden. Ze vonden het geweldig om dit pad te lopen.

Na dit pad met opdrachten gedaan te hebben, wandelden we aansluitend nog zo’n 6 km verder door het prachtige natuurgebied.

Mooi he?

De meiden keken van een afstandje naar de mooie witte herten die op het park waren.

Naar familie en vrienden

Na een heerlijke week op het park te hebben doorgebracht reden we verder naar familie. Ik sprak er ook even af met vriendinnen wat altijd leuk en gezellig is als ik weer even ben. We kwamen er op vrijdag aan en toen maakte mijn oudste zus couscous, want het is een traditie om op vrijdag couscous te eten en omdat het toevallig zo uitkwam. Heerlijk! Met gestoomde groenten, kikkererwten en rundvlees.

Die avond ging ik even met een van mijn zussen naar de kringloopwinkel en kocht ik deze set waar ik altijd al zulke fijne herinneringen aan heb. Lekker vintage! ❤️ Mijn ouders hadden er ooit een heel servies van maar helaas is daar maar één schaaltje van overgebleven. Ik heb het aangevuld met de 4 kopjes met schoteltje en een melkkan. Deze set is van het merk Anchor Hocking en komt uit Amerika. Het is ergens uit de jaren 40. Blijf het mooi vinden.

Wat ik graag doe als ik weer thuis in NL ben

Eigenlijk zijn dat heel random dingen en is er vaak niet veel voor nodig om happy te zijn. Een bezoek aan de Albert Heijn of Jumbo is ineens een soort uitstapje geworden en loop ik dan de vertrouwde route naar het dorp zoals ik deed toen ik er woonde. Ik liep altijd langs deze plek waar twee borden naast elkaar staan. Ik moest er een foto van maken, want vond het gewoon te grappig om niet te delen.

Op het rechter bord: ‘verboden toegang voor onbevoegden’ en op het linker bord: ‘hier wel welkom’. Hilarisch! Uiteraard kan je dit op verschillende manieren interpreteren maar een lach kan ik dan ook nooit onderdrukken als ik hier voorbij loop.

Aiden staat vaak met een speen in zijn mond op de foto, maar dat is op dit moment zijn enige troost. Als hij daardoor rustig is, laat ik het ook maar gaan. Uiteraard mocht hij naast de hamster zitten. En ja, op het dorp kwam ik een bekende tegen. Dat is bijna standaard als ik in mijn oude dorp terug ben. Grappig dat ik dan ook altijd dezelfde vraag krijg ‘kom je nog terug?’. ?

Lunch met vriendinnen

We werden bij Vera thuis uitgenodigd voor een lunch. Iedereen bracht wat lekkers mee en was het zoals vanouds weer een gezellig samenzijn. Ondanks dat het dan zo kort duurt, hebben deze momenten voor mij veel betekenis. Kan er dan weer tegenaan en hoef ik me niet allerlei bochten te wringen om me verstaanbaar te maken.

Vera dekte de tafel mooi en ze had nog de kerstboom staan, dus dat gaf extra gezelligheid. Ook is Vera onlangs oma geworden en showde ze haar kleindochter trots aan ons. Wat een schatje! Het kindje van haar dochter ging bij iedereen even op schoot uiteraard.

Ik kan absoluut geen piano spelen, maar moest wel even ‘vader jacob’ ten gehore brengen. Ook ‘Mieke hou je vast’ passeerde de revue. Zet een groep juffen bij elkaar, doe daar een piano bij en je hebt de grootste lol. Op de pabo leerde ik wel noten lezen, maar dat was maar 1 module. Alles alweer vergeten. Noten lezen staat ook op mijn ‘leuk om te doen’ lijstje.

Deze trui kocht ik trouwens bij Only. Door het filter Clarendon valt hij iets meer rood uit dan hij is maar hij matcht in ieder geval met mijn wangen..haha.

Naar Rotterdam

In deze stad kreeg ik mijn eerste bijbaantje, studeerde ik af, shopte ik mijn eerste kleding zelf, woonde ik de huldiging van Feyenoord bij toen ze in ’99 landskampioen werden en at ik mijn eerste Big Mac menu. Bijzondere herinneringen dus! Ophelia ging er met haar nichtjes en nichten naar de film Ferdinand en ik lunchte met mijn zussen in de stad.

 

Ik bestelde gegrilde groenten op twee sneden brood en dronk een cappuccino. Dit zaakje is trouwens goed aan te raden: Caffé Italia ??! Helaas werd iedereen na deze dag ziek en waren we in de weer met buikgriep. Papa, Ophelia en Aiden waren allen ziek! Daardoor moesten we wat langer in NL blijven. Op de terugweg naar Frankfurt voelde ik me heel naar, maar dit zette gelukkig niet door. Iets met moeder zijn ofzo..?

Souvenirs uit NL

Naast mooie herinneringen nam ik uiteraard ook onze favorieten mee terug naar Frankfurt.

 

Inmiddels is gelukkig ook iedereen weer beter en kunnen we rustig toeleven naar ons ritme waar werk en school maandag weer hervat worden. Stiekem kijken we weer uit naar een nieuwe vakantie, want deze liep een beetje ongelukkig af. Dit was de eerste diary van het nieuwe jaar en hoop dat je het weer even leuk vond om een kijkje ‘achter de schermen’ te hebben genomen. Het is een enorme diary geworden, maar deze omvat daarom ook een langere periode. Heb jij ook zo’n drang naar opruimen nu het nieuwe jaar gestart is?

Liefs, Essma

 

 

 

5 Comments, RSS

 1. Lifestyle Mommy's ~ Linda 7 January 2018 @ 10:23

  Wat een leuke blog weer, vooral van het meerdal vind ik erg leuk om te lezen. Wij hadden er ooit een groep van 8 of 10 witte herten in onze tuin, later op de avond. Zo bijzonder de natuur zo dichtbij ?

  • little-origin 7 January 2018 @ 19:21

   Hi Linda! Dank je wel! Als ik had geweten dat je er zo dichtbij woont, had ik je echt even een berichtje gestuurd ?! Prijs jezelf gelukkig dat je in zo’n mooie omgeving woont! Echt een heel mooi stukje Nederland! ?

   • Lifestyle Mommy's ~ Linda 7 January 2018 @ 19:39

    Ach je kan ook niet alles weten he, maar ik waardeer de prachtige natuur echt. Dat zijn de kleine dingen die ik de laatste jaren zeker heb geleerd om dubbel van te genieten

 2. Maaike 7 January 2018 @ 08:48

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie oom. Dat geeft zo’n vakantie toch even een andere lading. Kinderen kunnen dan inderdaad even voor wat afleiding zorgen. Fijn dat jullie toch nog zo genoten hebben in het vakantie huisje. Wij zijn ook eens in zo’n kinderhuisje geweest. Wij vonden het erg leuk, fijn dat er speelgoed aanwezig is en kindermeubels. Maar ook wij zetten kanttekeningen bij bepaalde dingen. In ons huisje stond bijvoorbeeld een kachel met zo’n ijzeren hekje ervoor met scherpe punten. Voor d dat echt totaal niet passend bij een kindvriendelijk huisje. En zo waren er nog wel meer dingetjes. Je zou verwachten dat men ook daar over nadenkt als je een kindvriendelijk huisje aanbiedt. Ook omdat die huisjes vaak een stuk duurder zijn.

  • little-origin 7 January 2018 @ 19:18

   Dank je wel Maaike! Kinderen zijn zeker een goede afleiding als het aankomt op zulke heftige situaties. Ja dat hekje stond hier ook. Die was ik eigenlijk vergeten te noemen…We hadden er eigenlijk meteen de ‘poef’ voorgezet waardoor we de rest van ons verblijf geen omkijken meer hadden aan die haard. Ik begreep ook niet dat dat deurtje trouwens door een kind open te krijgen was ?. De prijs is zeker wel een dingetje als je bepaalde verwachtingen hebt. Wat dat betreft kan je eigenlijk beter een Eden Cottage nemen die ik eigenlijk nog ‘kindvriendelijker’ vond! Toen Ophelia ongeveer dezelfde leeftijd als Aiden had, deden we dat. Maar ja, het was leuk en dat voerde gelukkig de boventoon. ? Don’t be fooled by a ‘name’ zeggen we maar ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*