Little Origin Photo Diary #44

Little Origin Photo Diary #44

De 44ste photo diary alweer! Hoe langer ik er over nadenk, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Afgelopen week was net zo druk en snel gegaan als zijn voorganger, maar daarmee niet minder leuk. Veel getwijfeld of we wel of niet naar Nederland gaan, een Carnavalskostuum gevonden voor Ophelia en het feestje zelf op haar school. Kijk je gezellig mee?

Beginnen met een betere mindset

Ik nam me vorige week voor om nu echt serieus aan de arbeid te gaan voor de halve marathon. In deze post heb je misschien kunnen lezen hoe ik met rennen in een dipje raakte. Ik moest er weer uit, want april nadert en wil graag een tijd rennen op de halve marathon waar ik trots op kan zijn. Daar moet dus voor getraind worden. Koud of niet…??‍♀️het levert altijd wel hele leuke foto’s op vind ik.

Na het rennen van bovenstaande run maakte ik voor ons drieën (want Aiden lag te slapen) deze lekkere mango-blueberry bowl.

Hallo motivatie!

Het strenger toespreken van mezelf hielp, want de volgende dag trok ik alweer mijn hardlopen schoenen aan. ?

Later die week rende ik een speedinterval om snelheid te trainen.

Balletuitvoering

Ophelia had op school een balletuitvoering en daar gingen Aiden en ik heen om Ophelia te bewonderen. Zo schattig hoe hij in z’n bolle knuistjes aan het klappen is met de rest. Ophelia is de ballerina met de zuurstokroze balletschoentjes.

Die avond moest ik wederom naar de fysiotherapeut. Gelukkig gaat het veel beter met mijn nek en hoef ik nog maar twee behandelingen. Frankfurt in de avond levert ook leuke foto’s op, want dan zijn alle wolkenkrabbers mooi verlicht. Op deze foto zie je de ING bank met oranje verlichting. Hier heb ik ook op locatie een medewerker Nederlandse les gegeven.

Het gebouw er links van is de Messeturm en is met een hoogte van 257 meter het op zeven na hoogste gebouw van Europa. Het telt 63 verdiepingen en je kunt denk ik wel raden waarom mensen het ook wel ‘The Pencil Building’ ? noemen. Naast dat het bewoond wordt, maakt het ook deel uit van de handelsbeurs van Frankfurt.

Een greep uit de keuken

Door mijn weightwatchers avontuur let ik natuurlijk goed op mijn voeding. Dit is absoluut geen straf want alles smaakt me heerlijk. Juist omdat ik het met aandacht bereid en vaak afwisselend is.

Om Ophelia’s vakantie in te luiden wilde ik iets simpels en lekkers klaarmaken en werden het zonder al te lang na te denken Amerikaanse pannenkoekjes. Ontbijt varieert ook vaak en de rijst en garnalen bestelden we bij onze favoriete Thai.

Windowshoppen en Shoppen

Eerder deze week zag ik een hele leuke jas bij Vero Moda die ik graag wilde passen. Het is een type jas die ik normaal gesproken gelijk gekocht zou hebben, maar met de maat durfde ik het nog niet aan. Deze maat S zat als gegoten, alleen ik heb mijn streefgewicht nog niet behaald en ga er daarom vanuit dat er dus nog wat gewicht afgaat. Heb ‘em daarom maar niet gekocht, maar ik kan je zeggen dat ik echt trots was op wat ik zag in die spiegel!

Omdat Ophelia vrijdag verkleed naar school mocht, moesten we dus nog nog een outfit scoren. Al haar andere verkleed-kleding was te klein geworden en daarom gingen we de stad in voor iets nieuws. Ze is gek op My Little Pony en daarom werd het zo’n kostuum.

Waar ik altijd zo van kan genieten in de stad is dat Ophelia altijd wel een leuke herinnering heeft aan iets wat ze ziet. De Eschenheimer Tor bijvoorbeeld. Dit herinnert haar aan alle keren dat ze met me meeging naar de tegenoverliggende sportschool toen ik er ging sporten en zij daar bij de kinderopvang kon spelen.

Vroeger deed deze toren dienst om de stadsmuren te bewaken. Tien straten komen uit op deze toren en is daarmee een van Frankfurts drukste kruispunten. Tegenwoordig is dit een leuk café met heerlijke dingen op de kaart! Hoe mensen hier door het verkeer bewegen is echt geniaal te noemen! Scooters, fietsers en auto’s kruisen elkaar dwars over de wegen. In het begin kreeg ik altijd paniekaanvallen als ik hier moest oversteken met Ophelia achterop. Er zijn namelijk geen fietspaden. De fietsers racen gewoon over de autoweg en weet je wat het maffe is? Het functioneert gewoon allemaal! Iedereen kent zijn plaats op de weg, maar ik kan er maar niet aan wennen.

Kijk hoe leuk deze kindertoiletten zijn op de speelgoed/verkleedafdeling van Galeria Kaufhof! Alles op kinderhoogte en ook nog eens heel schoon…

Zou het binnenkort Valentijn zijn? ?

Toen ik Ophelia de volgende dag van school ging ophalen, zag ik dit op staat liggen. Vier cassettebandjes, een asbak en een soort kaartje. Ik probeer het ‘waarom’ dan te begrijpen van zo’n actie van iemand maar ik kwam niet verder dan een foto maken en terugdenken aan mijn tijd van de cassettebandjes. Jawel, daar behoor ik toe. ?

Die avond stond er wederom een long run gepland.

En na die run dronken we deze pot thee leeg, keken tv en sliep daarna als een roos.

En als afsluiter deel ik dit succesje graag met je: Ik paste mijn blouse weer (van 3,5 jaar geleden)! Jeeeeej…? Let niet op die wasmand..haha.

Dit was de photo diary van deze week. Volgende week heeft Ophelia een weekje vrij en dat betekent dus rustig aan doen. We zouden eerst naar NL gaan, maar doen dat liever volgende maand. Er staan namelijk veel afspraken gepland die niet zomaar verschoven kunnen worden. 

Ik wens je een fijne zondag toe en hopelijk wordt het snel lente! Ben best wel klaar met die kou 🙁 Heb jij nog leuke plannen voor vandaag of komende week? Ik lees het graag in de comments!

 

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Sylvia -alovelyadventure 15 februari 2018 @ 14:45

    Wow wat zie je er goed uit! Weight watchers en hardlopen is een gouden combi! Lijkt mij superleuk zon balletvoorstelling van je kind. Hoop dat met zoë ook mee te maken. Nog even geduld haha. Wat een leuk carnavals pakje heeft Ophelia uitgezocht. Heerlijke laatste dagen van de week

    • little-origin 15 februari 2018 @ 19:35

      Dank je Sylvia! Ik voel me ook best ok ?! Door minder gewicht merk ik dat het lopen ook echt fijner is (geworden). Ophelia is helemaal fan van My Little Pony en dan kun je maar beter gewoon ‘toegeven’ aan zo’n fase! Hopelijk is er binnenkort ook iets voor Zoë om te doen! ??

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: