Little Origin Photo Diary #48

Little Origin Photo Diary #48

De derde week waarin Aiden op kindergarten aan het wennen was ligt achter ons en de komende week zal hij meer mee gaan draaien met het algemene programma aldaar. Een heftige tijd was het zeker kan ik je zeggen, maar heb nog steeds vertrouwen in dat het hem gaat lukken om te wennen. In deze photo diary zie je wat we afgelopen week nog meer gedaan hebben. Enjoy!

Op stap

Vorige week zondag gingen we naar het Junges Kindermuseum in de stad. Het is een museum waar ‘bewustwording van tijd’ centraal staat. De kleine bezoeker wordt middels een eenvoudig concept  bewust gemaakt van de begrippen ‘vroeger’ en ‘nu’. Er wordt dan vooral gebruik gemaakt van de belevingswereld van het kind. Leuk museum, maar heel minimaal.

Er was een onderdeel waar je je eigen familie kon tekenen en met een beetje geluk zou die ingelijst tussen de rest een plekje krijgen.

De evolutie van Barbie.

Hoe een klaslokaal er vroeger uitzag. Ophelia dacht dat die lei een iPad van vroeger was…😂Hoe bedoel je ‘opgegroeid in een digitale wereld?’

Running empty

Later die dag moest ik nog een longrun doen. Van 12 km wel te verstaan. Dat ging behoorlijk zwaar, maar na de 6 km zat ik er eindelijk lekker in.

Huiswerk maken stond ook nog op het programma vandaag. Om het tempo te oefenen met de wisselrijtjes (woorden die snel gelezen moeten worden) hebben we de tandenpoets-zandloper erbij gepakt. Werkt prima!

Nieuwe wenweek voor Aiden

Nadat ik mijn verdrietige lieverd naar de opvang bracht, wachtte ik in een nabijgelegen café totdat ik hem weer kon ophalen. Ik ‘troostte’ mezelf met deze latte.

Die avond maakte ik deze heerlijke pasta.

Dokter check up

Ik had een afspraak bij de dokter en kreeg een berichtje van mijn zus met de vraag wat ik aan het doen was. Ik liet het haar zien: wachten in de wachtkamer 😄.

Beetje wazig, maar ben het wel. 😉

Ik rende nog wat meer afgelopen week.

Het overdekte winkelcentrum My Zeil in Frankfurt wordt uitgebreid met meer winkels en een bioscoop op de bovenste etage! Naar die laatste ben ik wel erg benieuwd trouwens, want dat belooft een hele ‘happening’ te worden qua filmbeleving. Met een restaurant enzo.

Het werd al tegen lunchtijd en kreeg best trek. Een take-away salad werd het en die was gewoon lekker!

Of Aiden sterk is? Kijk maar…Hij verbouwt de hele kamer…Hij wijst hier verwonderd naar een foto van papa die hij in een van de dozen vond.

Playdate Fun

Afgelopen donderdag kwam er een vriendinnetje van Ophelia spelen en die hadden samen zo’n plezier! Het meisje is Iers dus Ophelia kon op die manier ook goed Engels oefenen. Hele gesprekken voerden ze en die gingen natuurlijk over fairy tales, My Little Pony en dat ze graag in candy wilden wonen. Zo leuk om de fantasie van twee kinderen aan te horen. Wat ik wel grappig vond was dat de moeder mij de volgende dag bij het ophalen van de kinderen vroeg wat ik met haar dochter had gedaan. Het kind was heel moe en had eigenlijk heel goed geslapen. Terwijl ik even nadacht of we echt geen gekke dingen gedaan hadden, bedacht ik me direct dat die vermoeidheid wel moest komen door de hoeveelheid trappen die haar dochter gelopen heeft. Zij wonen in een appartement waar alles gelijkvloers is en wij hebben alles bijna op een andere verdieping (keuken/toilet,slaapkamer/woonkamer/eetkamer/). Dan snap ik die vermoeidheid wel ja. 😂 Ze zijn meerdere keren al die trappen op en af gelopen. Dus mocht je nou willen dat je kind eens doorslaapt, dan is het een optie om hier een playdate te houden hahaha.

We bestelden pizza! Ik had het al druk genoeg, dus koken sloeg ik even over voor vandaag.

Nadat het vriendinnetje naar huis was en Chris weer terug van werk, kon ik aan mijn geplande run beginnen. Het was International Women’s Day 2018 en voor deze gelegenheid was de tv-toren roze gekleurd. Deze 337,5 meter hoge telecommunicatie zendmast is de op een na hoogste van Duitsland. De hoogste staat in Berlijn met een hoogte van 368 meter. Bron

Bijna weekend

Ik was zo moe afgelopen week dat ik zo uitkeek naar wat langer in bed liggen en rustiger opstarten. Voordat het zo ver was, moest er natuurlijk nog boodschappen gedaan worden, de kinderen opgehaald worden en meals proppen. Nu Aiden volgende week bijna volledig gaat meedraaien met het programma van de opvang en hij dus langer daar zal zijn, is het voor mij niet helemaal helder hoe onze nieuwe routine zal worden. Eten is vooral voor mij op dit moment een belangrijk iets, dus wil ik zoveel mogelijk gezond en verantwoord blijven eten. Naar aanloop naar de halve marathon is dit gewoon heel belangrijk. Ik heb daarom gekozen om een rijkgevulde soep klaar te maken en die dan op momenten dat we weinig tijd hebben, op te warmen. Geeft me ook een fijn gevoel….niet hoeven stressen om eten.

De boodschappen was alvast gedaan.

Dit is een hele simpele, maar heerlijke soep! Het enige wat er in gaat is wortels, bloemkool (diepvries), uien en rode linzen. Je kookt het in groentebouillon met wat peper en zout en andere kruiden en klaar is kees!

Na het mixen in de blender ziet het er zo uit. Even laten afkoelen, invriezen en je hebt een heerlijke maaltijd voor drukke avonden!

Super goed bezig op school

Ophelia doet heel goed haar best en dat zie je hieronder! Ze heeft voor de tweede week alles goed met Engels dictee! Trots op die lieverd!

Dit is voortaan mijn nieuwe trainingsbuddy! Ik ben erg blij met de AppleWatch die ik mezelf gunde! Die kwam gisteren binnen en uiteraard moest meteen alles getest worden. Het is er een uit de Series 3 wat inhoudt dat er mee gebeld worden, kan ik zelf bellen, whatsapjes/berichtjes/mail binnen krijgen en versturen. Dat laatste is minder handig, maar toch fijn dat het mogelijk is. Je stuurt de berichten dan als spraakmemo. Ik voel me dan een soort NightRider 😂. Zo hoef ik niet constant mijn telefoon mee te nemen maar blijf ik toch bereikbaar. Ideaal tijdens de marathon! Voor mij ook niet geheel onbelangrijk is dat hij gesynchroniseerd is met de Nike Run App. Kortom, ik zie in dit pareltje alleen maar voordelen 😉..

En aangezien het klokje nu ‘zegt’ dat het de hoogste tijd is om te stoppen met de diary, ga ik daarom ook maar afsluiten. Voor zondag hebben we niet echt plannen en kijken we wel wat we gaan doen. Alleen die gedachte al tovert een lach op mijn gezicht.

Kan jij ook zo blij worden van niks doen? Of niks hoeven? Ultieme weekend voor mij! Ik wens je een fijne dag en nieuwe week toe! Maak er iets leuks van!

Liefs, Essma

 

 

4 Comments, RSS

 1. Sylvia - alovelyadventure 14 maart 2018 @ 12:21

  Ik doe ook heel vaak maaltijden op voorraad maken en invriezen. Zo fijn even ontdooien en je hebt gewoon lekker én gezond eten. Wat ga je goed met hardlopen en met zo’n supersonisch horloge ga je vast helemaal als een speer. Trots op Ophelia dat het zo goed gaat met Engels. Wij hebben nu ook een Engels buurjongetje naast ons en merk gewoon dat Zoë met sprongen vooruit gaat. Zo Leuk om te zien en horen

  • little-origin 15 maart 2018 @ 20:35

   Lang leven de vriezer inderdaad! 😄 Fijn voor Zoë dat ze al wat kan oefenen met Engels! Ziet er we heel schattig uit hoe de twee zo aan het spelen zijn..Het horloge is echt heel fijn! Er zit ook een ademhalingsfuncfie op waarop je gestimuleerd wordt bewust te ademen. Soort mindfulness. Ook als ik te lang gezeten heb, krijg ik een signaal weer even te bewegen en meer functies! Super! 😍

 2. Cynthia 11 maart 2018 @ 15:36

  Ik word heel blij van niets hoeven vooral. Ik moet teveel soms. Leuke foto’s. Lekker aan het rennen. Ik ga vanavond ook weer en krijg, na het zien van jouw foto’s, extra veel zin om te gaan.

  • little-origin 11 maart 2018 @ 16:15

   Hi Cynthia! Fijn is dat hè? Jij bent ook heel goed bezig! Rennen is de ultieme ‘reboot’ voor alle kopzorgen en meer! En voor je het weet meld je je aan voor een eerste race! 😉😄 Fijn om te horen/lezendat ik je motiveer 😍✨!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: