Little Origin Photo Diary #51 + Review Landal Amerongse berg

Toerist in eigen land! Dat zijn we nu we weer even terug in Nederland zijn. Omdat we afgelopen week hier waren, zal je in deze diary dus voornamelijk foto’s zien van het bungalowpark Landal Amerongse Berg. Kan ik het park aanbevelen? Ik heb in ieder geval een hoop te laten zien, dus ga lekker zitten en neem er iets te drinken bij ?. Je leest en ziet het allemaal in deze Little Origin Photo Diary #51. Enjoy!

Hoe maken we deze keuze?

Dit keer lieten we de ligging een beetje afhangen van het zwembad waar we voor kozen om Ophelia zwemles te laten volgen. Omdat dit zwembad voor ons een ideale ligging had en dus in de buurt ligt van het gewenste bungalowpark, lieten we de keuze vallen op Landal Amerongse Berg. We waren al wel bekend met Landal omdat we er in het verleden een keer een huisje boekten. Dit park was helemaal nieuw voor ons. Wat we van tevoren zagen en gelezen hadden op de website beviel wel, dus kozen we voor dit. We hebben inmiddels wat ervaring met bungalowparken en weten daardoor steeds beter wat we wel of juist niet willen. Een fijne bijkomstigheid is dat het ook goed aan te rijden moest zijn naar familie en vrienden. Dat was met dit park gelukkig wel het geval.

‘Travel light’ met kinderen kan dus wél!?

Voorheen namen we tot overmaat van ramp altijd veel te veel spullen mee in de auto. Een grote koffer inpakken en daar zoveel mogelijk instouwen kan ook niet, want dan past de kinderwagen er niet meer bij. Die neemt tot nu toe altijd verreweg de meeste plek in beslag. Er zit dus niets anders op dan allerlei verschillende tassen in te pakken en we dus alsnog met een hoop spullen moeten sjouwen. Met de komst van kinderen houd je hier natuurlijk rekening mee, maar een overvolle auto is ook niet handig. Ondanks dat we bij het boeken van deze bungalow wisten dat er uitgebreide faciliteiten aanwezig waren, durfden we er ook niet helemaal blind op te vertrouwen. We hebben namelijk helaas meerdere keren meegemaakt dat wat je boekt, je niet altijd krijgt. Gelukkig oversteeg de bungalow onze verwachting en waren we zo blij met wat we zagen. Het grootste gemak van deze bungalow is dat het een wasmachine en droger heeft. Je hoeft daardoor dus niet veel bagage als kleding mee te nemen, omdat je deze apparaten meerdere keren kunt gebruiken. Pure luxe al zeg ik zelf!

Een extra luxe 4 persoons bungalow

Om je een beeld te geven van hoe de huisjes er van buiten uitzien. Elk huisje heeft een eigen terrasje met tuinmeubelen. Aangezien we aan het water zaten, moesten we de kinderen steeds nauwlettend in de gaten houden. Landal Amerongse Berg is een vrij nieuw bungalowpark en dat is te zien aan de huisjes op het park. Ze hebben een vrij moderne architectuur. Voorheen was de bestemming van dit park een campingplaats. De huisjes liggen momenteel op een vrij open plek waardoor je het gevoel krijgt dat het een groot grasveld is met een grote vijver in het midden. Ik vind die open view op het park juist wel wat hebben. Het geeft overzicht. Omdat het nog vrij nieuw is, moet de bebossing nog aangroeien en zal over een aantal jaar wel wat meer tussen het groen liggen. Voor ons in ieder geval geen reden om niet voor dit huisje te kiezen, want voor groen en bossen ga je naar het naastgelegen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of Het Amerongse Bos.

Bij aankomst moest er even een spiegelselfie genomen worden natuurlijk. ?

De woonkamer van de bungalow. Is het geen plaatje? De bank zat heerlijk, de kuipstoeltjes en ook de stoelen van de eetkamertafel. We hebben hier steeds heerlijk aan gegeten. Voor het bloggen leende dit plekje zich trouwens ook perfect.

De keuken direct achter de eethoek en van alle gemakken voorzien.

Een handige oven met verschillende functies: 4D heteluchtfunctie, magnetron, grilfunctie, serviesvoorverwarm functie en een droogfunctie.

Een Nespresso apparaat, gewoon filterkoffieapparaat en een waterkoker die in te stellen is op verschillende temperaturen (min.50 graden).

Iedereen kent wellicht de Quooker? Ook die kraan zat er in. Erg handig! Thee zetten en water koken voor het avondeten gaat hiermee in een handomdraai. Hij wordt ook niet heet aan de buitenkant, dus Aiden kan zijn onderzoekende handjes er niet aan verbranden. De haard in de kamer wordt echter wel heet, dus dat is oppassen geblazen als jij ook net zo’n onderzoekende dreumes of peuter hebt.

Zoals je ziet is er een complete inventaris aan keukenspullen die het verblijf zo aangenaam mogelijk maakt.

Wat ik bijzonder en enorm handig vind is dat er in deze bungalow gewoon scherpe messen zijn waarmee je tenminste normaal kunt snijden. Normaal gesproken is dit er op een aardappelschilmesje na, niet te vinden.

Van de week maakte ik een keer nasi en wilde de kip eerst wokken. Uit automatisme gebruikte ik de pit rechtsonder, maar had eigenlijk de speciale wokpit kunnen nemen. Ach, die fout maak ik niet weer, denken we maar.

De hal en het toilet

Via de entree van de bungalow zijn aan je linkerhand meteen het toilet, het washok en de sauna te vinden. In het washok is tevens ook een opgevouwen box voor de allerkleinsten, stofzuiger, een droogrek, bezem, stoffer en blik en een emmer te vinden. Ook ligt er een grote boodschappentas voor je boodschappen. Mooi aandachtspuntje! Verder bereik je via de hal de twee slaapkamers en de badkamer.

De sauna die zo uitnodigend was in deze nog veel te kille temperaturen.

Alle bedden in de bungalow zijn een boxspring.

Aan decoratie is ook gedacht. Dat kon je al zien op de foto van de woonkamer.

De ouderslaapkamer. Een extra fijn detail van deze kamer en zeker het delen waard is, is dat er op het bed een topper ligt waardoor je extra lekker ligt. Het bedje voor Aiden (20 maanden, maar een flinke jongen) was qua grootte ook perfect. Althans, hij heeft alle nachten goed doorgeslapen en had in ieder geval geen last van ruimtegebrek. ?

De badkamer had een ligbad, een heerlijke douche met douchekop waarmee je de intensiteit van de stralen kunt regelen. En jawel, ook was de douche uitgerust met een ingebouwd zitje zodat je al chillend gebruik kunt maken van de stoomfunctie in de cabine. In de witte map in de bungalow kun je alle regels en gebruiksaanwijzingen nog eens nalezen.

Achter het bungalowpark ligt het begin van het prachtige Amerongse bos wat overloopt in Natuurpark Utrechtse Heuvelrug.

Wat we nog meer deden

Ophelia kreeg 3 uur lang zwemles en moest daarvoor het nodige meegenomen worden. Ze kreeg steeds een kwartier pauze.

 

Rende ik nog een voorlopig laatste duurloop voor de halve marathon.

Haalde ik de laatste dingen voor race dag op 8 april.

Zat ik in mijn oude kamer en legde mijn nichtje dit moment vast.

Omdat Rachelle van kaboutermama.nl bij mijn ouders in de buurt woont, was het wel zo leuk om onder het mom van ‘bloggers get social’ ook even met haar af te spreken. Zo’n leuke meid!

Hier zie je de Cunerakerk van Rhenen die achter de schattige Hollandse huisjes prijkt. Op deze regenachtige woensdag reed ik met Aiden naar het centrum van Rhenen. Voor een frisse neus en sloffen te halen voor papa. Die waren we namelijk in Frankfurt vergeten…?

Ik heb erg genoten van ons verblijf hier op Landal Amerongse berg en kan het je echt aanraden. Dit is geen gesponsorde post of iets in die trant maar gewoon zelf betaald. Puur mijn eigen oordeel en bevindingen. Gewoon om te delen dat er parken zijn in Nederland waar je je inderdaad de koning te rijk kunt voelen! Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit park, dan kun je me gerust een mailtje sturen.

Bij het uitkomen van deze photo diary, hebben we nog maar 1 dag voordat we naar huis terugkeren. Om the most of it te maken, ga ik maar een eind maken aan deze post zodat we nog even kunnen genieten van deze plek.  Een mooie wandeling op de Veluwe lijkt me wel wat. Ik wens je voor nu een fijne Pasen en een mooie nieuwe week toe. Volgende week komt de photodiary te vervallen omdat ik in aanloop naar de race nog een vol programma heb en het me niet gaat lukken om deze in elkaar te zetten. Uiteraard krijg je naderhand een uitgebreid fotoverslag van de race te zien! En wie weet ook videobeelden! Gaat de eerste video nu dan eens eindelijk een keer online? Stay tuned! ??

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Rachelle 4 April 2018 @ 14:50

    Aaah wat lief, ik sta ook in je photodiary! En je race gaat je helemaal lukken, dat weet ik zeker. Tot snel weer en dikke knuffel aan je lieve kinderen!

    • little-origin 4 April 2018 @ 19:21

      Tuurlijk sta je er in! ?Immers ook een hoogtepunt de ontmoeting met jou! ? Dank je wel voor je Support! Xxx

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*