Little Origin Photo Diary #61

Little Origin Photo Diary #61

In dit eenenzestigste weekoverzicht neem ik je weer mee naar een weekje achter de schermen van het reilen en zeilen in Frankfurt. Afgelopen week was ik niet helemaal in topvorm omdat ik verkouden en grieperig werd. Gelukkig voel ik me inmiddels al veel beter. In deze little origin photo diary #61 zie je food photo’s omdat daar afgelopen ‘veel aandacht’ aan besteed is zeg maar…?, neem ik je mee naar de professionele marathontraining en Aidens feestje. Enjoy!

Little Origin Photo Diary #61

We beginnen de week heel rustig want voor ons allemaal (behalve Aiden) is het vakantie. Heerlijk als alles mag en niets hoeft. Als we vrij zijn, dan vind ik het ook leuker om speciale dingen klaar te maken enzo. Herkenbaar?

Rond de lunch kwam een kennis spelen en de kinderen vermaakten zich met name met de iPad en de watertafel buiten in de tuin.

Ik bakte eerder die ochtend American pancakes ‘my style’ voor ze en die vielen gelukkig goed in de smaak. Wat deze pannenkoeken zo lekker maakt is dat ik ze met karnemelk (dat proef je niet) en 50% volkorenmeel bereid.

Voor het avondeten maakte ik wat simpels en dat werden pita broodjes. Ik grilde er aubergines en champignons bij. Verder zie je falafelballetjes en nog wat restjes sushi van de dag ervoor. Die waren uitsluitend met groenten gevuld.

Na het eten maakten we nog een wandeling in de buurt en Aiden test hier zijn eigen krachten uit. Hij is echt zo speels als een puppy dit kind! ?

Consulaat Marokko

De uitdrukking ‘al doende leert men’ ken je vast wel. Nou, deze geldt zeker voor mij. Een aantal weken geleden dacht ik dat ik mijn Marokkaanse ID kaart alleen kon verlengen in Rotterdam omdat mijn dossier nu eenmaal daar ligt. Ik had dat niet meeverhuisd naar Frankfurt. Nu bleek dat ik mijn ID kaart gewoon in Frankfurt kon verlengen. Ik hoefde daar slechts een ‘anmeldebescheinigung’ voor te laten zien. Dat is een bewijs van inschrijving in de gemeente Frankfurt. That’s all! Ik wist echt niet dat ze al zo vooruitstrevend waren! Dus met mijn map waarin ik alles met tabbladen geordend heb (iets met de juf in mij) reed ik naar het consulaat.

Omdat ik niet weggestuurd wilde worden omdat een bepaald papier misschien zou ontbreken, had ik alle mogelijke papieren die je je ook maar kunt bedenken bij me. Ik stond binnen 30 minuten weer buiten en kan over 4 weken mijn nieuwe ID kaart ophalen! Ze werken super efficiënt en punctueel hier! Duits ingeburgerd vermoed ik?? Helaas heb ik ook minder fijne ervaringen gehad bij een dergelijk consulaat, dus vandaar mijn verbazing.

Bij de ingang waande ik me weer heel even in Marokko.

Ik had er totaal geen zin in, maar moest wel gebeuren. Iedere keer als ik naar huis liep werd ik geconfronteerd met een stoffige, vieze vensterbank en dito jaloezieën.  Zat niks anders op dan einfach starten want vanzelf ging het in ieder geval niet lukken. De buitenkant ziet er weer blinkend uit en dat is dan altijd zo fijn.

Lunchdate

Toen Aiden weer naar de opvang ging, spraken we in de stad af om weer eens met z’n drieën te lunchen. Het werd Five Guys. Wat vind jij van dit tentje? De friet vind ik hier trouwens echt super lekker! De milkshake ga ik niet meer nemen, want die is me echt te zoet. In de avond namen we alleen een schaaltje yoghurt met muesli.

Naar de bioscoop en verjaardagscadeau

Terwijl papa en Ophelia naar de film gingen (Sherlock Gnomes) ging ik voor Aiden nog last minute een cadeau halen. Dat besloot ik te doen bij onze lievelings kinderwinkel van Frankfurt. Ik slaag hier altijd voor de kinderen. Ze verkopen er veel Nederlandse en Scandinavische merken wat ik erg fijn vind. Ik ben dol op Scandinavische kinderkleding en meubels!

De buit was binnen: een step werd ‘t.

Verder kocht ik een rugzakje en deze kip. Het rugzakje (mini) is voor kindergarten en gewoon omdat ik het een super leuke rugzak vind voor die kleintjes! Ik gebruikte de grotere versie al als ‘luiertas’ en ben er echt nog altijd blij mee! Ik ga er binnenkort een ‘camera inlay’ voor kopen en daarna zal de tas dienst doen als cameratas, want Aiden mag zijn luiers nu zelf dragen ??.

Wie mij op instagram volgt, weet dat ik soms vlogs over kippen kijk met Aiden omdat hij dat zo waanzinnig interessante dieren vindt blijkbaar. Vandaar een klein kippetje voor erbij. En raad eens? Dikke hit! Er komt nog een aparte plog online over het feestje, dus zul je in deze diary niet alles terugzien.

Daarna lunchten we alweer (!) in de stad en bestelde ik een pasta met scampi. Ik moet me dit keer echt niet verbazen als er wat bijgekomen is bij Weight Wachters haha.

Verjaardag en bramen plukken

Na het vieren van Aidens verjaardag deden we het verder rustig aan. Ik ging nog heel even naar de stad en nam het risico om nieuwe schoenen voor Chris te kopen voor zijn werk. Hij stelde dit maar steeds uit en is ook niet zo dol op winkelen. Er moesten nieuwe schoenen komen, want die andere konden echt niet meer. Ik koos twee modellen uit en stuurde hem een foto en de keuze om tussen rechts of links te kiezen. Gelukkig pakte ik dus een schoen die hij in ieder geval heel mooi vond ?.

Het werd rechts. Ze waren ook nog eens in de sale dus dat was helemaal mooi. Zo klaar je dat klusje dus, dames ?. Hij was erg blij met de schoenen die ik koos en nog belangrijker, ze zaten goed!

We wandelden in de buurt, speelden in de speeltuin en had Ophelia het superleuke idee om bramen te plukken en die in haar fietsmandje te doen. Eenmaal thuis bleken ze ‘zuurder’ dan ze eruit zagen. Ik kreeg tijdens het plukken flashbacks naar mijn kindertijd toen vader nog een volkstuin had. Ik vond bramen plukken toen ook zo leuk!

Zaterdag marathon seminar

Ik kreeg gisteren weer een hartslagtest waarbij ik per aangegeven hartslag 3x 1,2 km moest rennen. Ik begon met 149 bpm. Ditzelfde aantal (3x 1,2 km) moest ook met de overige twee hartslagen gebeuren. Respectievelijk 70, 80 en 90 procent van je maximale hartslag. Doel van deze test was om de resultaten met de eerste test in april van dit jaar te vergelijken. Is er progressie of niet? Met andere woorden: kan je meer kilometers maken met een lagere hartslag? Mijn trainingsschema wordt op basis van deze uitkomsten bijgesteld en kan er weer ‘vooruitgestreefd’ worden. Dit keer werden we begeleid door iemand van Polar zelf, dus dan krijg je meer het gevoel dat zo iemand een goede inschatting kan maken en je dus zelf reële verwachtingen mag hebben.

Na die martelrun op de baan bij 31 graden kregen we van de trainster (lichtgrijze top)nog een sensomotorische training met de theraband. Zij rent al 10 jaar marathons ? ….We moesten hier in paren trainen en dat vind ik altijd het leukste onderdeel van de training. Zo kan ik mijn Duits bijslijpen en maakt het een training als dit -waar je over het algemeen op jezelf bent aangewezen- extra gezellig. Zoals je kunt zien is het een vrij gemêleerde groep mensen. De ene gaat voor zijn of haar zoveelste marathon, en anderen zijn net als ik ‘rookies’.

Alle merken en producten die in deze little origin photo diary #61 staan, zijn geen gesponsorde artikelen. Allemaal zelf gekocht of ben er gewoon enthousiast over. De bedrijven Commerzbank (Duitse bank) en Rosbacher (water) zijn sponsors van de Frankfurt Marathon. Je zult deze merken misschien daarom vaker tegenkomen op mijn blog. Ik persoonlijk word daar dus niet door gesponsord. ?Moe maar voldaan sluit ik deze diary af voor nu. Ik wens je een heerlijke nieuwe week toe! Ga je nog op vakantie of ben je al terug? Ik lees er graag over in de comments! 

Liefs, Essma

One Comment, RSS

  1. Sylvia - alovelyadventure 18 July 2018 @ 14:31

    Heerlijke week en bramen plukken deden wij vroeger ook altijd. Jeugdsentiment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*