Little Origin Photo Diary #81

Little Origin Photo Diary #81

De tijd van de griep, verkoudheid en snottebellen is aangebroken en zo ook in huize Vonk. Aiden was als eerst getroffen door dat vervelende virus en daarna kreeg ik ‘dat cadeau’ van Sint. Maar zoals dat meestal met mij gaat; ik stel het ziek zijn uit tot ik ‘vrij’ ben. En dat is dus nu. Griep, verkoudheid en gesnotter zijn hier voorlopig nog even en dat voel ik. Een griep van deze categorie kan ik me niet herinneren en dat is ergens ook wel een goed teken. 

Sinterklaas op school

Maandag kwam Sint speciaal naar school om de Nederlandse kinderen te bezoeken. Toch wel spannend zo’n Sint van dichtbij 😅.

Chris is eigenlijk geen keukenprins, maar speculaas bakken kan hij weer wel heel goed. Die bakte hij dus ook vandaag.

Het begin van de week was eigenlijk heerlijk met de zon die volop scheen. Zo aan het eind verdween de zon steeds meer en werd het steeds grauwer.

Oefenen oefenen en nog eens oefenen

Misschien heb je het gelezen in dit artikel, maar momenteel vraagt school heel veel van Ophelia en dus ook van ons. We bestelden deze flitskaarten en een poster om de tafels goed te kunnen oefenen.

Lieve momentjes

Als je dan ‘s morgens naar beneden komt en je dit ziet, dan is dat voor mij een perfecte start van de dag 😍.

Aiden die per se zijn paraplu mee wil nemen naar de opvang. Ook als het niet regent. Maar hij schatte het goed in, want het kwam later met bakken uit de hemel.

Een ander moment van de week dat hij dan eerst zijn rozijntjes wil opeten voor het muurtje van de opvang. 😍

Hij laat mij zien wat hij geknutseld heeft. De groep ging eerder deze week naar de nabijgelegen donderdagmarkt en kochten ‘zelf’ een klein kerstboompje voor de groep. Deze versierden ze met zelfgemaakte knutsels zoals hun eigen handjes. De leidsters hangen altijd foto’s op bij de ingang om ouders te laten zien wat ze zoal doen met de kinderen. Zo aandoenlijk om die kindjes in zo’n kar te zien en inkopen zien doen 💕. Het herinnerde mij aan de kindergartentijd van Ophelia hier. Zij ging met haar groep ook altijd op donderdag een wafel eten op de markt en kochten dan dingen zoals fruit, plantjes voor in de groep of deden andere leuke dingen.

Sint Niklaus bij Aidens groep op bezoek

Op 6 december wordt hier in sommige regio’s Sint Niklaus gevierd. Het is een andere variant op het Sinterklaasverhaal, maar in grote lijnen komt het op hetzelfde neer. Alleen zonder pieten. Sint Niklaus loopt hier over in de kerstperiode en dat is altijd te zien aan de versiering. In de winkels hangt namelijk nooit versiering van Sint en/of Piet. Wel werd er in de groep wat aandacht aan besteed en vroegen de leidsters ons wat mee te brengen zodat er een gezellig en smakelijk samenzijn kon plaatsvinden. Dat was het zeker want zo kon ik ook even een praatje maken met ouders die ik bijna nooit zie. Ik bracht cupcakes mee.

Vind dit altijd het leukste; met aandacht kijken naar wat de kinderen maken in de groep.

Werken aan a better version of me

Er is niets lekkerders dan een ochtendloop en dan wil ik als ik daar de kans voor krijg ook díe momentjes even vastleggen. Ik kan echt gelukkig worden van de ochtenddauw op de grassprieten. En wanneer het nog, op die hond na die iets te enthousiast op me afrende😅, lekker rustig is. Misschien vraag je je af waar ik voor train? Er komt weer een race aan namelijk 😍. Maar ik ga je daar meer over vertellen zodra alles zeker is. Wordt vervolgd dus!

En in het kader van a better version of me, heb ik me aangemeld voor de wintertraining van het Marathonproject. Want werken naar een doel als een marathon uitrennen was duidelijk geen eenmalige actie. Zoals gezegd deel ik de details later hier met je.

En bij self love en een betere versie worden van jezelf hoort ook een kleur lipstick die ik normaal gesproken niet snel zou kopen. Niet omdat ie niet mooi is, maar door mijn hersenspinsels over dat de kleur misschien iets te fel zou zijn en toch niet bij me past of omdat er gewoon geen aanleiding voor is. Kortom, allerlei excuses die mijn ideeën en ingevingen zo de grond inboren. Hoeveel aanleiding heb je nog meer nodig dan er gewoon te zijn? Je leven leven en jezelf af en toe datgene geven wat mooi en leuk is? Precies. Ik ga niet wachten tot zich aan aanleiding voordoet om zulke dingen te kunnen gebruiken. Misschien duurt dat wel heel lang of zal die gelegenheid nooit komen. In de tussentijd is mezelf opfleuren in deze ‘grauwe’ tijd met dit soort kleine dingen, reden genoeg 😉. Deze kleur heet Hollywood Red trouwens.

En genieten van dit soort kleine momenten; lunchen in mijn uppie.

Shopping

We konden eindelijk Ophelia’s nieuwe laarzen ophalen bij de Zara. Deze zijn het geworden en ze is er heel blij mee. Ik heb ze inmiddels al geïmpregneerd en zijn dus klaar om gedragen te worden.

Album binnen

Toen we een tijdje terug in Nederland waren om de 65ste verjaardag van oma Vonk te vieren, maakte ik alle foto’s van die bijzondere dag. Ik creëerde online een album en liet deze eerst naar ons huis verzenden zodat ik het kon checken en uiteraard mooi kon inpakken. Ben heel erg tevreden over de kwaliteit van de verwerking! Ons cadeau voor oma  is inmiddels verzonden en ben heel benieuwd naar de reactie.

Vrijdag haalden we donuts…

…nam Aiden de naturel gesuikerde en de rest was voor ons. 😋

En nu ik deze donut zo weer zie, ga ik even kijken of er nog wat is of dat Ophelia en papa de rest al hebben opgegeten. 😅 Ik wens je in ieder geval een fijne nieuwe week toe!  Over twee weken zijn we weer even in Nederland en kijk er enorm naar uit! Ga jij nog weg in de Kerstvakantie? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*