Little Origin Photo Diary #99

Little Origin Photo Diary #99

Na een druilerige week belooft het komende week gelukkig weer wat droger te worden. Jeetje, wat een aanslag op je humeur is al die regen zeg. Voor de vastenden voor de Ramadan was het wel weer fijn die koelte. Zo blijft alles kennelijk zijn voor-en nadelen hebben. Op deze mooie Moederdag neem ik je in Little Origin Photo Diary weer mee naar een weekje achter de schermen hier bij ons in Frankfurt. Deze week wel weer een ‘klassieke diary’ zoals je gewend was. Het lukt me namelijk niet elke week om 20 foto’s te schieten voor het format van de lijsten 😉. 

Regen, regen en nog eens regen

De regen verpest een middag in mei, tenminste dat had ze gedacht…🎶😉. En of ze dat had gedacht! Het weerhield Aiden er in ieder geval niet van om gewoon lekker buiten te gaan spelen. En als Aiden iets in zijn hoofd krijgt…

Gewoon een regenbroek aan en graven maar. Hier was het wel net tussen de buien door, maar dit buitenkind blijft voor een paar spetters echt niet thuis.

Bewapend met paraplu en zijn wintermuts ging hij op pad. Die wintermuts was gewoon echt te warm, maar hij moest en zou dat ding opzetten. Soms laten we het maar gewoon gebeuren zodat hij dingen ook kan ervaren. In dit geval trok hij op een gegeven moment zelf die muts af omdat hij het kennelijk te warm had. Discussies en het daarbij behorende drama zijn het soms ook echt niet waard.

In zijn rode karretje had hij zijn race-auto gelegd, wat brood voor de eenden en een flesje water. Niet alleen die kar moest op een gegeven moment naar huis getild worden, maar ook de eigenaar ervan.

Spring Fair bij Ophelia op school

Bij Ophelia was er een lentemarkt georganiseerd. Ouders bakten er op los zodat al het lekkers op de spring fair verkocht kon worden. Naast baksels werden er ook speelgoed, spelletjes, fruitspiesjes en knutselwerkjes verkocht. De opbrengsten van de fair gingen naar een goed doel en dat verklaarde de ietwat hoge prijs van sommige dingen.

Even een foto bij de vlaggen van de verschillende landen die de school representeert.

Uiteraard moest er even geposeerd worden bij the one. Het viel trouwens niet mee om vastend langs al die lekkere dingen bij de kraampjes te lopen 🤤.

Hallo nieuwe marathon

Yes, ik ga het weer doen. Een nieuwe marathon rennen! Ik schrijf me binnenkort in voor de Amsterdam Marathon en heb daar -hoe gek en onwerkelijk dat ook klinkt- echt zin in!

Deze medaille was van mijn eerste en tevens laatste hele marathon. Hoe mijn ervaring was tijdens deze eerste marathon kun je terugzien in de vlog over mijn eerste Frankfurt Marathon.

Vorige week zondag deed ik sinds tijden weer een sprint training.

Haarroutine van de kinderen

Afgelopen week liet ik op Instagram de haarverzorging van de kinderen zien. Ik kreeg namelijk meerdere keren verschillende DM’s van hoe ik vooral de krullen van Aiden ‘in bedwang’ kan houden. Daarom deelde ik daar wat foto’s van en voor wie dat gemist heeft, hierbij nog een keer.

Na het wassen kam ik de krullen met een grove kam.

Evenals de manuka olie zit er in de amandelolie fles ook een pipetje. Ik vind dat heel handig in gebruik omdat je dan niet zo lang hoeft te wachten op die druppels als de fles bijna leeg is. 😅 Iets met jonge kinderen en geduld… Wellicht heb je eerder in mijn blog de wondere werking van manuka olie tegen haarluis gelezen?

Eén van de Iftarmaaltijden

Ik had op vrijdag zo’n zin in chocoladecake. Zodoende bakte ik voor het dessert die avond een chocoladecake. Na het nuttigen van de hoofdmaaltijd (gnocchi met veel groenten en sla) was het daarna smullen geblazen met de chocoladecake. Als je een hele dag niet gegeten hebt staan je smaakpapillen op sterk en komt alles qua smaak intenser binnen. Een ware smaaksensatie dus. Niet alleen ging het om het eten, maar besef je ook nog eens dubbel en dwars hoe rijk en goed we het hier hebben. In tegenstelling tot andere volkeren in de wereld, die hun vasten moeten verbreken met een fractie van waar wij uit kunnen kiezen. Tijdens deze maand van bezinning gaan mijn gedachten daarom ook extra naar díe mensen in dát deel van de wereld die iedere dag honger moeten lijden. Hun leven lang.

Gnocchi

Deze was zo goed gelukt! 😍

Moederdag 2019

Voor Moederdag werd ik dit jaar weer flink verwend! Een prachtige bos bloemen van mijn man (namens ons gezin) en lieve knutsels van de kinderen zorgden voor kleur in mijn humeur en die grijze, grauwe regenweek.

Echt super lieve woordjes waar ik helemaal blij van word. Ondanks dat we niets aan Moederdag doen, geven dit soort cadeaus het mama zijn echte betekenis. I love it!

En met deze dosis liefde sluit ik de diary af en wens ik jullie ook een hele fijne Moederdag toe.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*