Lunchbox idee | Smoothies en knijpfruit voor je kind…

Met de winter in aantocht is het verstandig om nu wat extra vitamines te nemen om dan wat extra ‘reserves’ te hebben. Daar kan een preparaat bij helpen, maar ik vind het een fijnere gedachte om mijn dochter aan te leren dat ze vitamines en dus ook een goede weerstand uit gezonde voeding haalt. Je kind is simpelweg nog niet zo ver in zijn ontwikkeling, dus zal hij of zij daar de noodzaak nog niet van snappen en daar daarom zelf nog niet om vragen. Althans, mijn kind niet.. 😀 . Ik wilde eens proberen om zelf knijpfruit/smoothies te maken en die mee te geven naar school. Ik heb er een tijdje mee geëxperimenteerd en deel in deze post wat ideeën. Enjoy!

Byzoo Vacuüm Blender

In vorige artikelen heb je misschien kunnen lezen over hoe enthousiast ik was over de resultaten van deze manier van blenden. Smoothies en knijpfruit maken  heeft een geheel nieuwe dimensie gekregen en dat hoop ik in deze post inzichtelijk te maken voor je. Want als ik het kan, kan elke moeder het. Waarom zou je niet besparen op deze best wel dure knijpverpakkingen terwijl het best eenvoudig is om het zelf te maken. Je weet precies wat er in zit en bovendien kan je oneindig variëren met fruit en andere toevoegingen naar keuze! Ik hoor sommige moeders over dat zodra ze banaan toevoegen aan het geel het dan zo snel bruin wordt. Met een paar druppels citroen buig je dat ook voor, dus dat zou geen drempel moeten zijn.  😉

Herbruikbare knijpfruitzakjes

Ik bestelde op Amazon herbruikbare knijpfruitzakjes. Vóór ik het product in het virtuele winkelmandje klikte, stelde ik uiteraard eerst wat eisen:

 • de zakjes moesten eenvoudig schoon te maken zijn zodat er geen fruitresten niet in de hoekjes van de verpakking gaan zitten.
 • ik wilde minimaal 170 ML qua inhoud zodat ik zeker wist dat er in ieder geval genoeg in kon.
 • ik wilde een gifvrij en BPA vrij product.
 • de prijs moest goed zijn.
 • mogelijkheid om in te vriezen.
 • lekvrij is ook wel handig.

Met deze aandachtspunten zocht ik en kwam ik op de Quetschies uit van het merk Divata. Gelukkig is mijn keuze de juiste geweest, want ik ben erg te spreken over dit product. Ze voldoen helemaal aan het rijtje hierboven. Ik wil hierbij wel benadrukken dat dit geen gesponsord product is, maar ik deel dit omdat ik gewoon erg tevreden ben en ik ze ook kan aanraden.

Hoe maak je zelf zo’n heerlijke smoothie voor je kind?

Wat ik al schreef over eindeloos variëren, geldt natuurlijk hier perfect voor. Omdat ik met een dreumes in huis niet altijd tijd heb om nieuwe recepten uit te proberen, wilde ik toch kijken welke alternatieven er zijn om onze gezonde leefstijl niet in het geding te laten komen door ‘vadertje tijd’  ;). Ik zocht en kwam uit bij Lidl. Daar hebben ze heerlijk bevroren kant en klare fruitzakjes die je zo in de blender doet. Je doet er alleen wat water bij en klaar! Uiteraard zijn ze er ook van andere merken of je portioneert zelf fruit en vriest dit in.

De zakjes voor knijpfruit of smoothies die ik gebruik.
Bevroren fruit wat reeds in porties in zakjes zit. Elke zak bevat 3 portieverpakkingen.
De inhoud van iedere portie.
Voor een smoothie doe je er 250 ML water bij en voor knijpfruit doe je er 100 ML water bij.
Je schenkt de inhoud via de onderkant van het zakje in.

Gemakkelijk en gezond

Een combinatie die je, als je het mij vraagt, hand in hand gaat in het leven van een drukke mama. Je kunt er ook wat eetlepels (Griekse) yoghurt aan toevoegen voor wat extra zuivel en daarmee ook essentiële bacteriën. Ieder kind is anders en daarmee ook de smaken. Mijn dochter vindt dit net zo lekker en soms zelfs nog lekkerder dan knijpfruit uit een zakje van de winkel. Ze kan duidelijk de verschillende fruitsmaken onderscheiden en kan ze zelf ook eigen verzoekjes ‘indienen’. Het past goed in een lunchbox omdat het zakje makkelijk te verbuigen is. Ophelia krijgt snacks als dit mee voor de ochtend, omdat ze op school al een warme lunch krijgt.

Bol verkoopt ook vergelijkbare zakjes, dus je zou daar eens kunnen kijken. Ik zou zeggen probeer het uit! Laat het me vooral weten als je een lekkere combinatie hebt! Zo kunnen we elkaar blijven inspireren  ;).

Zou dit wat voor jou zijn? Ik ben benieuwd en lees het natuurlijk graag in de comments! Of heb je een heel ander, nog beter idee? Ook dat mag je gerust vermelden! 

Liefs, Essma

3 Comments, RSS

 1. Sheila 26 September 2017 @ 16:20

  Erg handig! Ik was alweer vergeten dat je ze op die manier ook handig zelf kan meenemen. Ik ben regelmatig in Duitsland. Weet je ook heel toevallig bij welke winkel je zoiets zou kunnen kopen?

 2. Xenia 23 September 2017 @ 09:29

  Wat leuk om te lezen . Ook ik ben begonnen om zelf knijpzakjes te vullen.. Super handig, je kan er van alles in doen en ze worden met snaak gegeten:)

  • little-origin 23 September 2017 @ 10:13

   Ja precies! Zo weet je ook precies wat erin gaat en kan je zelf unieke combinaties creëren! ?Enjoy!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*