Marathon Vlog | Mijn eerste hele marathon!

Wat heb ik lang uitgekeken naar dit moment zeg! Het verzamelen van allerlei bestanden die ik vanuit de organisatie van Mainova Frankfurt heb ontvangen en ons eigen materiaal maakte dat het even wat langer duurde dan ik wilde. Nu is het moment hier om dit met je te delen! Het terugzien van deze video’s en foto’s maakt het voor mij des te bijzonderder en iedereen mag hiervan meegenieten 🎉! Enjoy!

Proloog

De eerste halve marathon die ik eerder in april van dit jaar liep, kan je hier nog eens bekijken mocht je willen. Alhoewel dit niet echt een vlog was waarin ik aan het woord was, geeft het toch een indruk van hoe het was en hoe ik het heb beleefd. In de vlog van mijn onlangs gerende marathon kwam ik wel aan het woord en dat maakt dat deze vlog wat persoonlijker is dan de voorganger. Al met al vind ik beide manieren leuk om te doen dus je zal vaker een filmpje te zien krijgen 😉.

De voorbereidingen voor deze lange race (5:02:57) zijn vooral gebaseerd op doorzettingsvermogen en focus. Ik wilde dit zo graag en heb deze mogelijkheid daarom met alles wat ik heb aangegrepen. Ondanks dat mijn rechterknie voor wat onzekerheid m.b.t. de trainingen zorgde, bleef ik positief en hoop houden. Ook hierin heb ik nieuwe levenslessen geleerd, want hoe graag je ook iets wilt volbrengen je hebt er niet altijd controle over. Het advies van de trainer opvolgen en goed luisteren naar mijn lichaam hebben ervoor gezorgd dat ik pijnvrij aan de start kon staan voor dit waanzinnige avontuur. Daar ben ik nog het meest dankbaar voor. Niet dat ik ben gefinisht (ja ook wel natuurlijk😅) maar vooral dat ik ben blijven geloven. Door verschillende seizoenen heb ik getraind en ook op dagen dat het enorm regende. Ik bedoel er is niks leuks aan koude regen die op je gezicht spettert, maar desondanks leerde ik dat er waarde zat in het feit dat ik buiten aan het ploeteren was en een ander lekker warm binnen zat met een lekker drankje.

Wat zes maanden geleden een onmogelijk taak leek, heb ik weten om te buigen naar een haalbaar doel. De immens grote afstand van 42,195 km heb ik overwonnen en dat is soms nog moeilijk te geloven. Ik hoop met deze mindset niet alleen mezelf te blijven motiveren maar vooral ook jou.

Ik hoop dat je de video leuk vond en dat je dit keer in beeld kan meeleven naar de finish. Je kunt je gratis abonneren op mijn kanaal zodat je op de hoogte blijft van de video’s die verschijnen. Alvast bedankt! 😉

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.