Mijn doelen voor 2017

Een nieuw jaar is voor veel mensen vaak een perfecte start om aan iets nieuws te beginnen, een bepaalde gewoonte af te leren of juist aan te leren. Kortom, we zien een nieuw jaar vaak als een nieuwe kans om er weer iets moois van te maken. Ik ook. Ik heb nooit echt de clichematige voornemens gehad die ik dan ook wil nastreven vanaf een bepaalde datum. Ik kan zomaar midden in het jaar starten met iets wat in mijn hoofd opkomt…zo ook deze blog bijvoorbeeld!  😀 Toch heb ik een aantal doelen gesteld waar ik graag aan wil werken het komende jaar. Benieuwd wat dat is? Lees verder!

Eerst wil ik even stilstaan bij het volgende. Ik wil iedereen daarom heel veel succes, gezondheid en vooral veel plezier dit nieuwe jaar toewensen! Vul ‘jouw 2017’ met mooie herinneringen en maak er een geweldig jaar van. Uiteraard bestaat het leven niet alleen uit zonneschijn, unicorns en regenbogen, maar ik wil je bij deze veel sterkte en geluk toewensen met iedere uitdaging die je aangaat of aan moet gaan. Geloof in jezelf! Mocht je niet zo lekker in je vel zitten en je niet meteen de zilveren rand ziet, weet dan dat achter iedere (grijze) wolk de zon toch schijnt in een prachtige blauwe hemel.

1. Minder online zijn

Ja dit is absoluut iets waar ik dit jaar bewust mee bezig ga zijn. Alleen op gezette tijdstippen en het liefst buiten het zicht van mijn kinderen om. Na het lezen van dit artikel en het zien van dit filmpje, zijn bij mij dus echt de alarmbellen gaan rinkelen! Meer tijd met familie doorbrengen it is!

2. NTI studie kinderpsychologie

Hier wil ik binnenkort mee gaan starten. Het is een cursus voor thuis gedurende 8 maanden en een mooie aanvulling op mijn achtergrond als leerkracht basisonderwijs. Het zal best pittig worden met de zorg voor twee kinderen en het huishouden, maar ik heb het er voor over. Mijn motto is dan ook: if not now, then when? In een andere blog zal ik erover schrijven en mijn ervaringen hiermee delen.

3. Aanvullende cursus fotografie

Later in het jaar wil ik weer een fotografie workshop volgen zoals ik hier in Frankfurt in 2015 gedaan heb. Dat beviel goed! Het was dan ook zeker een waardevolle aanvulling op mijn huidige skills. Dit keer overweeg ik een 1 op 1 workshop. Een grote groep vond ik minder fijn, omdat de aandacht altijd verdeeld is en omdat mijn Duits niet perfect is, heb ik juist de volle aandacht nodig van een coach.

4. Meer activiteiten ondernemen met de kinderen

Omdat het nu winter is en men sowieso minder geneigd is om langer buiten te spelen of überhaupt naar buiten te gaan, wil ik dit jaar toch meer quality time buiten doorbrengen met de kinderen. Aiden wordt steeds groter en kan steeds meer dus dat maakt het erop uit gaan voor hem ook steeds leuker!

5. Weer beginnen met hardlopen

Dit al dan wel of niet met een personal trainer, maar ik wil toch richting de halve marathon gaan ‘werken’. Ik mis het gewoon. Vooral het gevoel erna. Je hoofd leeg, lekker rennen, ontgiften en meer goeds voor je lichaam en geest!

6. Minder zorgen maken, meer genieten

Ik ben altijd al een piekeraar geweest, dus ‘story of my life’ zou ik zeggen  😀 . Piekeren is goed denk ik. Zo leef ik bewust en krijgen de dingen in mijn hoofd uiteindelijk de ‘juiste’ plek. Ik kan ook doorslaan waardoor ik de volgende morgen merk dat ik nog steeds bezig ben met het gepieker van de dag ervoor. Dat wil ik niet meer. Ik moet het sneller uit mijn systeem zien te krijgen. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, want ik ben net begonnen in een zelfhulpboek wat belooft mij een manier aan te leren hoe ik minder moet piekeren en meer moet genieten 🙂 . Ik ben dan ook iemand die bewust bladzijde voor bladzijde gaat lezen om geleidelijk in de stof te komen en niet meteen halverwege in het boek gaat starten op zoek naar de ‘oplossing’. Ook hier schrijf ik nog een aparte blog over. Dus wordt vervolgd!

Het is een aardig lijstje geworden, maar ben blij als ik aan het eind van dit jaar voldaan kan terugblikken op deze mooie ‘zes’.

 

Wat zijn jouw doelen dit komende jaar?

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: