Mijn eerste halve marathon in Berlijn + impressie!

Mijn eerste halve marathon in Berlijn + impressie!

Afgelopen week was ik nog volop aan het nagenieten van het euforische gevoel na die halve marathon nu precies een week geleden. Dat was met name ook de reden waarom het wat stil was hier op de blog.  Maar, ik ben weer terug en energieker dan ooit tevoren! ? In deze post vertel ik je wat het precies bij me teweeg heeft gebracht. Enne…mijn eerste Youtube filmpje is hiermee ook officieel! Enjoy!

Get over it!

Ok, get over it…je hebt ’em gelopen en nu weer verder met je leven. Hahaha…ja ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die zo denken. Die meteen weer de draad oppakken en doorgaan met hun dagelijkse reilen en zeilen. Normaal gesproken heb ik dat ook wel. Ondanks dat het me wat moeite kost om die knop om te zetten, heb ik het altijd prettig gevonden om weer terug te keren in ons dagelijkse ritme. Maar het toeleven naar die race en alle trainingen die in het teken stonden van kracht en uithoudingsvermogen opbouwen om überhaupt een ‘estimated time’ door te kunnen geven bij de aanmelding, was voor mij verre van ‘normaal’. Ik zie het als een start van een fit, happy & healthy ‘project’ voor mezelf. In combinatie met het weight watchers programma en de 10 kilo die ik ermee verloren ben, durf ik te zeggen dat het rennen daardoor ook fijner is. Hoef immers minder gewicht te dragen.

Ik kan gerust zeggen dat uit die comfort zone gaan geen makkelijke opgave was. Scenario’s als ‘wat als mijn knie weer opspeelt of ga ik dat wel volhouden?’, ‘is dit wel goed voor me?’,  ‘kan ik niet beter zus of zo?’ Voor mij was het ook de eerste keer dus wist ik niet goed wat ik kon verwachten en namen de twijfels het soms iets teveel over. Tuurlijk heb ik me op het wereld wijde web laten informeren over het (uit)lopen van een eerste halve marathon. Het zelf echt doen en beleven is echt andere koek. Daar vertel ik je graag over in de post van vandaag.

Toeleven naar een echte climax

Het begon voor mij al bij het inpakken van de koffers en alle spullen die ik nodig had voor deze ‘race-reis’. Als ik nerveus ben, ben ik vaak wat stiller en in mezelf gekeerd. Zo ook met dit. De spanning bouwde zich alleen maar op tot op het moment dat het startschot klonk. We vlogen met het hele gezin naar Berlijn en probeerden een evenwichtige planning te maken zodat de kinderen zich ook konden vermaken. Dat deden we door Lego World te bezoeken en gelukkig konden ze daar goed hun energie kwijt. Bij aankomst gaf ik de voorkeur om zo snel mogelijk naar Berlin Vital (voormalig vliegveld) te gaan.

Is dit wel goed voor me?

Na in het hotel te hebben ingecheckt, kocht ik een metrokaartje en vertrok voor het ‘officiële gedeelte’ van de marathon. Je moet jezelf namelijk identificeren alvorens je je startnummer krijgt. Daar aan vooraf kreeg ik als deelnemer zijnde een polsbandje aangemeten. Nadat ik mijn startnummer, Champion Chip (tijdzendertje) en nog wat andere aanvullende informatie had opgehaald kreeg ik ook mijn vooraf bestelde event shirt. Een mooi aandenken dacht ik zo.

Tussen alles door voelde ik nog steeds de zenuwen en al helemaal toen ik een foto nam met mijn startnummer. Er waren eerlijk waar zelfs mensen die er emotioneel van werden. Wil dan altijd graag in gesprek met zo iemand om te vragen wat hem of haar zo ontroert, maar liet alles in zijn waarde en op me afkomen zoals het was. Alle 36.000 deelnemers hadden een mooie reden om deze race in Berlijn te lopen en aan de fijne energie en atmosfeer te merken die er te voelen was, werd de reis voor mij erheen alleen maar waardevoller. Vanaf de start tot en met vandaag. Vandaag omdat ik deze mooie belevenissen en momenten van een ieder hier van me kan afschrijven en een plek kan geven.

Ik ben er klaar voor

Ja, zelfs al was dat niet zo dan had ik gewoon moeten starten want ik was immers in Berlijn en mijn hele mindset was gericht op het starten met de race. Om zo relaxt mogelijk naar de startlijn te kunnen gaan, vind ik het altijd wel fijn om zoveel mogelijk klaar te hebben liggen zodat daar geen omkijken meer naar is en ik zo min mogelijk stress ervaar op de ochtend zelf. Ik had namelijk al een vermoeden dat de nacht voor de race onrustig zou verlopen en ik bij het ontbijt amper wat naar binnen zou krijgen. Het voelde echt alsof ik een belangrijk examen moest afleggen ofzo. Niets was minder waar.

van sommige berichtjes kreeg ik echt een brok in mijn keel

Ondanks dat de zenuwen het nu ook overnamen van mijn eetlust, nam ik op de ochtend van de race een verzadigend ontbijt wat bestond uit een kommetje halfvolle melk en muesli, een glas water met daarin dextro energie opgelost, kop koffie en een kommetje fruit. Het volkoren broodje met jam wat ik ook pakte werd ’em niet meer. Bij het ontbijt kreeg ik een berichtje van mijn man en daarna stroomden er nog meer gelukswensen binnen. Ik moet zeggen dat ik van sommige berichtjes echt een brok in mijn keel kreeg. Zo lief en dankaar ben ik dat deze mensen in mijn leven zijn.

Na het ontbijt vertrok ik richting station Alexanderplatz. De metro was al bomvol met mensen die allemaal een zelfde doel hadden die zondagmorgen. Een bijzonder moment vond ik de stilte in de metro en dat terwijl er zoveel mensen waren. Een alleszeggende stilte.

Mijn eerste halve marathon in Berlijn + Impressie

Nadat ik mijn Finse vriendin uit Frankfurt en haar vriendinnen ontmoette op de afgesproken plek, merkte ik dat de spanning een beetje af begon te nemen. De opzwepende muziek, gezellige sfeer en goedgehumeurde mensen zorgden er ook zeker voor de spanning afnam. Het harde werken moest zich uitbetalen in deze race en ik was er klaar voor. Ik heb met volle teugen genoten van het hele avontuur en zo blij dat ik dit gewaagd heb en blessurevrij ben gefinisht. Al helemaal doordat ik de trainingen een tijdje moest stoppen vanwege mijn knie. Het heeft me positiever en meer ontspannen gemaakt en alleen daarom al zou ik nog een keer mee willen doen met zo’n race. Je kunt verder in het Youtube filmpje zien hoe ik dit alles beleefd heb. Veel kijkplezier!

Ik wens je nog een fijne zondag toe en dat je maar lekker mag genieten van het mooie weer wat zich eindelijk steeds vaker laat zien. Ben uiteraard erg benieuwd wat je van het filmpje/slide show vond. Laat je het me weten in de comments? 

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Giovanna Jansen 15 April 2018 @ 20:52

    Wat een gaaf filmpje Essma! Wat mooi om te zien welke weg je afgelegd hebt. Zo knap wat je bereikt hebt!!

    • little-origin 16 April 2018 @ 18:11

      Dank je wel Giovanna! Lief van je! Ik deel dit graag…al was het alleen maar om anderen te helpen diezelfde stap te nemen in wat dan ook…?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*