Mijn eerste kledingbox besteld bij Zalon!

Mijn eerste kledingbox besteld bij Zalon!

Personal shoppen alleen voor sterren? Nee hoor! Want ken jij het fenomeen ‘kledingbox’ al? Een box vol stijlvolle kledingitems en schoenen afgestemd op jouw stijl en smaak? Zo samengesteld door een styliste om aan jouw wensen tegemoet te komen? Klinkt als de ideale oplossing voor als je het even niet meer weet met matchen en nieuwe dingen proberen toch?  Ik heb onlangs mijn eerste kledingbox besteld en ik vertel je graag hoe dat in z’n werk gaat.

Kledingkast opgeschoond

Ik stuitte er toevallig op tijdens, hoe kan het ook anders, een zoeksessie op internet. De maaltijdbox kende je al wel, maar de kledingbox daarentegen heeft zoals de naam dus al doet vermoeden helemaal niets met eten te maken. Onlangs ruimde ik mijn kledingkast uit omdat er zoveel dingen hingen die ik nauwelijks droeg. Zonde van de ruimte als je het mij vraagt. Er is nu in ieder geval ruimte gecreëerd om opgevuld te worden door nieuwe items. Ik maakte begin deze maand een begin door online wat onmisbare items te bestellen. Daar zaten niet alleen basic shirts tussen, maar eveneens 2 basic overhemden die ik veelvuldig kan combineren.

Zalando did the trick

Zo kwam ik dus op dit voor mij geniale plan. Ik zocht iets op Zalando en ineens popte ‘Zalon’ in beeld. ‘Huh, Zalon? Wat is dat nu weer?’ Dat het van Zalando afgeleid was, leek me ook wel duidelijk. Door op de link te klikken kwam ik uit bij een 7 tal stappen die niet alleen mij maar vooral de styliste inzicht moesten geven in mijn stijl. Netjes vulde ik alle vragen in of klikte ik het een en ander aan wat gevraagd werd. Soms mocht ik meerdere items aanklikken en soms ging het om een specifiek antwoord. Mijn lichaamsgewicht en lengte bijvoorbeeld. Hoe verder ik kwam in de stappen, hoe meer mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd werd. Het was vooral ook leuk om te doen! Een professionele stylist stelt dus gratis een outfit voor je samen. Die krijg ik als het goed is volgende week in een handige box thuis geleverd.

In zeven stappen naar een nieuwe kledingbox

In deze zeven stappen geef je aan wie je bent, wat je lengte, lichaamsbouw, kledingmaten (een spijkerbroek kan een andere maat zijn dan een shirtje), schoenmaat en je lichaamsgewicht is. Naast deze handige info kan je ook aangeven welke delen van je lichamen je juist wilt ‘verbloemen’ of waar juist meer het accent op gelegd mag worden. Door middel van de mogelijkheid om weg te klikken wat je absoluut niets lijkt is evenals een hele verademing. Want voor een perfectionist als ik is het best lastig om dingen als ‘shoppen‘ uit handen te geven. Ook krijg ik de mogelijkheid om juist aan te geven wat ik mooi vind of welke stijl juist bij me past. Klassiek, minimalistisch, trendgevoelig of juist sportief? Of een mix van alles?

Passen kan ik nu dus fij thuis doen. Zo kan ik gelijk checken of het te combineren is met wat ik al heb.

Wat voor mij echt de doorslag gaf om eens zo’n box te proberen is dat er een echte stylist achter zit waarmee ik via de mail dus contact heb. Zo heb ik in mijn aangemaakte account bij Zalon ook foto’s geüpload met stijlen die ik mooi vind of in ieder geval typerend zijn voor wat ik graag draag. Op dezelfde manier kan je ook aangeven dat je bijvoorbeeld grote logo’s (waar ik zelf niet zo weg van ben) liever niet hebt. Om het de stylist nog makkelijker te maken, kan je er ook voor kiezen om een foto van jezelf te uploaden zodat ze een goed beeld krijgt van hoe ik eruit zie. Dit laatste heb ik gedaan om de keuzes van de styliste zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij mijn wensen.

Hoe vaak een box en hoe duur?

Je kunt er voor kiezen om elke twee, drie of vier maanden een box te ontvangen. Je geeft per kledingitem (shirtjes, broeken,truien, schoenen en jurken) aan tot wat het budget mag gaan. Dit bepaal je helemaal zelf. Omdat het mijn eerste box is en ik vooral nieuwsgierig was naar het hele concept van dit alles, koos ik even voor de eerste prijsoptie die zogezegd de goedkoopste is. Dit kan te allen tijde aangepast worden. Je kunt per box ook aangeven wat je er absoluut niet in wilt hebben of juist wel. Ik wilde er geen jas in hebben maar juist wel een rode blazer. Die wil ik gewoon uitproberen. Als je een kledingstuk niet leuk vind of de hele inhoud van de doos bevalt niet, stuur je die met hetzelfde gemak kosteloos terug.

Omdat ik bij het verschijnen van deze post dus nog geen kledingbox ontvangen heb, kan ik daarom ook niet meer met je delen dan de info die ik hier heb. Uiteraard laat ik je graag zien hoe zo’n box eruit ziet en wat er dan inzit. Voor nu lijkt me dit een heel leuk maar vooral spannends iets. Ik koop namelijk meestal zelf mijn kleding maar het dit keer laten uitbesteden levert misschien wel een hele interessante kledingstijl op. Ik ben erg benieuwd! Stay tuned! 😉

Kende jij deze manier van (personal) shoppen al? Ik lees het graag in de comments. 

Liefs, Essma

Uitgelichte afbeelding: Lauren Fleischmann on Unsplash

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*