Mijn foto van de week #11

Deze week kreeg ik zoveel moois uit de natuur voor mijn lens dat ik maar bleef klikken.  😀 Ik vind het altijd zo mooi hoe de natuur weer wakker wordt uit de winterslaap en alles weer prachtig nieuw leven krijgt. Ik ruik het ook en dat maakt dat ik alles nog intenser beleef! Kan jij daar ook zo van genieten? Vooral als ik in het bos loop op een mooie lentedag. De nieuwe, verse mooie bladeren in zo’n bos draperen me met zón geluksgevoel dat ik echt even ‘lost in the moment’ ben. Mijn foto van de week #11 is daar zo’n voorbeeld van.

Mijn interpretatie: dankbaarheid

We zijn vaak geneigd om vooral te kijken naar dingen die zich op ooghoogte bevinden. Ik betrap mezelf er ook wel eens op. Maar in de lucht is ook genoeg te zien. Ga eens op een veld op je rug liggen en kijk eens naar de lucht. Ik weet het. Het klinkt allemaal erg zen hè? Dat klopt. We zijn allemaal zo gehaast en moeten zoveel in ons hoofd. Slaag jij er in om dat ‘moeten’ even ver weg te parkeren en voor even in het moment te blijven en jezelf even te ontladen met behulp van al het moois wat de natuur te bieden heeft? Ik denk dat een portie ‘natuur’ ieder mens goed doet! Kijk naar het gras, de blauwe lucht, en de grootte en vorm van wolken. Geniet van de kleuren, de verschillende planten en kronkelende sporen in het gras. De bomen, struiken, frisse lucht en aarde die ons prachtige bloemen en fruit geven en daarbij alles in balans houden zonder daarvoor iets terug te vragen. Dankbaarheid uiten voor al dit moois doet wonderen. Probeer het eens! 😉

mijn foto van de week #11

I never get tired of the blue sky

— Vincent van Gogh —

 

Welke gedachten heb jij bij deze foto van de week? Lijkt me leuk om dat in de comments te lezen!

4 Comments, RSS

 1. TypischKim 12 April 2017 @ 21:03

  Heel mooi!

  • Essma 12 April 2017 @ 21:09

   Dank je wel Kim! ?

 2. Sylvia 12 April 2017 @ 09:56

  Ik hou ook zo van dit soort foto’s. De meeste mensen leven in een soort van versnelling dat ze dit niet eens meer opmerken. Ik sta er dagelijks bij stil Hoe bijzonder de natuur eigenlijk is. Geen dag ziet het er hetzelfde uit!

  • Essma 12 April 2017 @ 10:59

   Ja het is echt een stuk ‘happy food’ for the brain…vind ik! Daar op Lanzarote zal er ook plenty van zijn! ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*