Mijn foto van de week #1

Ik heb mijn fotografie skills naar het volgende niveau getild en daarmee ook een nieuwe categorie op mijn blog toegevoegd! Vanaf nu kan je iedere woensdag een ‘foto van de week’ zien die ik graag met je deel. Ik laat me inspireren door de natuur, mensen, stillevens en al het andere wat ik mooi vind om vast te leggen. Ik schiet zelf met een spiegelreflex camera. Mijn eerste was een 350D (een oudje dus) en nu heb ik de beauty 80D. Hierbij mijn eerste foto voor jou! 

Een stukje achtergrondinformatie

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor beelden en foto’s. Om mijn interesse hierin te verbreden en mijn nieuwsgierigheid ‘brandend’ te houden, besloot ik een camera te kopen en zelf ook mooie foto’s te creëren. In oktober 2006 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en schoot er op los. In november van dat jaar volgde ik mijn eerste fotografie cursus in Amsterdam bij Image Lab.

Cursus bij Image Lab Amsterdam

Daar leerde ik met name een verhaal omzetten in beeld. Uit de serie gemaakte foto’s moest dus een verhaal ‘te lezen’ zijn maar dan in beeld. Dat vond ik ook een van de leukste opdrachten om te doen. Iedere week kregen we ‘huiswerk’ mee en de gemaakte foto’s moesten uitgeprint weer meegenomen worden om ze te bespreken. Hele leuke cursus vond ik dat.

Cursus ‘Bewusster Klicken’

Op z’n Duits: ‘Bewusster Klicken’. Deze cursus heb ik hier in Frankfurt gevolgd en was ook zeer leerzaam. Ondanks dat de taal een beetje lastig was, vond ik het toch een zeer leerzame cursus. De cursus had namelijk vooral een technische inhoud en daar hoefde ik dan weer niet vloeiend Duits voor te spreken. Ik leerde hier vooral beter omgaan met alle functies van de camera en hoe je een object op een goede, interessante manier voor je lens krijgt.

Hierbij dan mij eerste foto die ik met je wil delen: #1

The sun is in my head and it’s ok,  It’s an ice cream day
Sun’s in my head – Racoon

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*