NEW IN | Perfecte Smoothie met Byzoo Vacuüm Blender

Wij zijn fervent smoothieliefhebbers en vooral ik wil altijd nieuwe, lekkere recepten uitproberen. Wij maakten onze smoothies eerst altijd in een blender, vervolgens in een apparaat zoals de NutriBullet en toen ik tegen dit exemplaar aanliep, dacht ik dat we de ultieme smoothiemaker gevonden hadden. Allemaal stuk voor stuk prima apparaten natuurlijk, maar toen werd de Byzoo Vacuümblender Giraffe bezorgd. Een nieuwe smaakbelevenis van dé smoothie was geboren…

Wat is hier dan zo speciaal aan?

Zoals bij de productbeschrijving van de Byzoo Vacuümblender vermeld staat, gebeurt het in de prakijk dus ook echt! Het ‘geheim’ zit ‘em allemaal in het vacuüm die het apparaat trekt. Je doet je ingrediënten in de mengkan, vervolgens schakel je het apparaat aan, drukt de eerste knop in (vacuüm blend) en de kop komt naar beneden. Het vacuüm wordt getrokken waarna het blenden na een minuut automatisch begint. Je kunt het verloop van de tijd zien middels een digitale timer die afloopt. Het uiterlijk van het apparaat doet me een beetje denken aan een nog te ontwikkelen,  ‘Apple-achtige’ iBlender  😉 . De textuur van de smoothie is zachter, voller van smaak en de kleuren van het fruit wat ik gebruikte ‘zie’ ik ook daadwerkelijk terug in het mengsel. Echt een enorme vooruitgang dit!

IMG_6552
IMG_6518
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_74a0

 Verschil met een gewone blender

Een blender zorgt ervoor dat ingrediënten worden verpulverd en gemengd tot sap. Een vacuümblender doet hetzelfde, maar met een maximaal behoud van de voedingsstoffen en versheid van de ingrediënten. Dit komt doordat voor het blendproces in gang wordt gezet, er eerst vacuüm wordt getrokken. Dit voorkomt dat er lucht bij het proces van blenden komt en ingrediënten niet zullen oxideren. Er ontstaat dus een sap met een natuurlijke kleur en smaak, die prachtig overeenkomt met de originele ingrediënten: bron. Dit kan ik zoals eerder geschreven, echt beamen. De textuur van de smoothie is zachter, voller van smaak en de kleuren van het fruit wat ik gebruikte ‘zie’ ik ook daadwerkelijk terug in het mengsel.

Bij mijn vorige blenders, zag je na het inschenken van het sap dat er een tweedeling ontstond tussen het vocht uit het fruit en het fruit zelf. Dat laatste dreef er als het ware op. Vóór het drinken, moest er altijd even geroerd worden om het mengsel weer egaal te maken. Met de vacuümblender hoeft dat niet, omdat er door het trekken van vacuüm geen lucht bij zit en dus geen luchtlagen kunnen opstaan. Vezels, vitamines en mineralen worden maximaal bewaard en dat alleen al vind ik een zeer fijne gedachte!

IMG_1672

Smoothiekaartjes; absolute aanrader om eindeloos te variëren! Kaartjes mee in je boodschappentas en je haalt je benodigde ingrediënten met gemak in huis!

Gezonde leefstijl ook op school voortzetten

Bij mijn dochter op school zijn ze erg van de gezonde snacks en dat is maar goed ook. Er zijn nog veel te veel kinderen met onnodig overgewicht en daar kunnen in mijn ogen de ouders toch het meeste aan doen. Een gezonde leefstijl begint thuis tussen de vier muren waarin het kind opgroeit. Ophelia is echt een sweet tooth en als het aan haar ligt, eet ze iedere dag chocoladepasta op haar brood. Geef haar eens ongelijk! Tja, hoe leg je een vijfjarig kind uit dat dit wel heel lekker is, maar geen gezonde keus.  Ik ben mijn weg daarin nog zoekende merk ik.

We waren altijd wel heel consequent met gezonde tussendoortjes meegeven naar school. Dit varieert van worteltjes, komkommers, tomaat, stukjes fruit, flesje water, knijpfruit en/of plakje volkoren ontbijtkoek. Vooral dat knijpfruit ben ik nog niet helemaal van overtuigd. Ik koop het wel steeds, maar de mama in mij fluistert me toch toe dat het eigenlijk niet waar is wat er op de verpakking staat. Ja, het is bio en ja er zal ongetwijfeld fruit in zitten. Toch ga ik dat knijpfruit achterwege laten, want weet niet in hoeverre de vitamines en vezels hierin bewaard zijn gebleven bij het produceren ervan. Smoothies it is! Ophelia heeft deze nieuwe vorm van ‘smoothies’ al getest en vindt het heerlijk! Ik koos samen met haar een recept-kaartje en maakte die voor ons. Ook Aiden (11 maanden) is verkocht  😉 !

Gebruiksvriendelijk

Doordat de vacuümblender geleverd wordt met een extra ‘to go beker’, kun je dus overal en altijd genieten van je zelfgemaakte smoothie. Deze meeneemkan gebruik je voor de functie ‘vacuüm’ op het apparaat. Je plaatst de beker op het apparaat en de tweede functie (vacuüm) trekt lucht uit de beker zodat de smoothie langer vers blijft en de vezels, vitamines en mineralen van de smoothie maximaal bewaard blijven! Naast de functies vacuüm blend en vacuüm kun je ook middels korte pulsen blenden en gewoon iets blenden. Ik gebruik de pulse functie ook om te reinigen. Ik doe na gebruik van de kan wat water erin en pulse de fruitvezels los.

Varianten

IMG_1681

Maja de Bij variant; uiteraard Ophelia’s favoriet doordat ie zo lekker zoet is. Ik doe er verder niks anders bij dan wat je hier zit. Bij Aiden doe ik er geen kaneel bij. Je kunt natuurlijk zelf eindeloos variëren met toppings voor de extra touch op je smoothie; chia, gepofte quinoa, gemalen noten, etc..

Byzoo Vacuümblender

De Byzoo Vacuümblender is te koop via de webshop of bij Bol voor €499,- Mocht je meer willen weten over vacuümblenden, dan kan ik deze site aanraden.

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Byzoo Appliances Nederland

 

Ken jij de methode ‘vacuüm blenden’ al? Wat is jouw favoriete smoothie recept ? Ik lees er graag over in de comments!

 

 

 

One Comment, RSS

  1. Sylvia 17 juni 2017 @ 09:56

    Wat een leuk artikel heb je er van gemaakt!. Die je hebt ook lege knijpzakjes te koop waar je evt de smoothie in kan doen voor op school. Weet alleen niet meer wie dat verkocht. Zag het afgelopen zomer op verschillende blogs voorbijkomen. Ik heb nog nooit smoothie gemaakt shame on me! Toch naar eens proberen. Zoë at eerst ook elke ochtend broodje chocopasta maar nu een appeltje met kaneel lekker en gezond.
    Sylvia onlangs geplaatst…Veiligheid op het strand!My Profile

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: