Eerste tripje naar het buitenland

thumb_IMG_1013_1024

Afgelopen weekend waren we met Aiden voor de eerste keer naar, voor hem, het buitenland. Naar Nederland. Weer een mijlpaal! Hij is namelijk in Duitsland geboren. We gingen zoals we vaker doen, met de auto. Hoe dat ging? Dat lees je hier.

Eerste tripje

Zoals iedereen die kinderen heeft of met jonge kinderen reist, is het altijd een volksverhuizing met zo’n mini-mensje op stap. Voor Aiden was het de aller eerste keer dus we wisten nog niet goed wat we konden verwachten. Sterker nog, het was voor ons sowieso de eerste keer om met zo’n jonge baby met de auto weg te gaan. Met Ophelia deden we dat veel later. Met negen maanden om precies te zijn. Aiden is nu twee maanden.

Wat ging er allemaal mee?

Omdat we een weekend naar onze families gingen, hadden wij niet echt veel nodig. Aiden (de kleinste reiziger) had de meeste bagage! We namen mee: een heel pak luiers, een pak billendoekjes, de Sleepyhead, melk om bij te voeden (soms heeft hij dat nodig), fles, melkcontainers voor onderweg, een stel rompers, broekjes, watten om gezichtje, nekje en handjes op te frissen, setjes kleding voor Ophelia, spuugdoekjes (veel!), hydrofiel luiers, vitamine D druppels voor Aiden, onder- en bovenstel van de kinderwagen en wat kleding voor onszelf. De auto zat dus aardig vol!  😯 En dan gingen we nu alleen en weekend weg!

Duurde de reis nu langer?

Normaal gesproken doen we met alleen Ophelia erbij zo’n vijf uur over de reis. Omdat Aiden nog borstvoeding krijgt, moest er natuurlijk de nodige keren gestopt worden. Dan ben je zo langer onderweg. Gelukkig sliep Aiden tussen alle voedingen gewoon door in de auto en zo konden we dus lekker doorrijden. Dat scheelt! In totaal deden we er ongeveer zes uur over. Een lange reis dus.

Hotel

We verbleven in het van der Valk hotel naast de dierentuin. Ook dat ging eigenlijk heel goed met z’n vieren op een kamer. Gelukkig is Ophelia een vaste slaapster zodat ze niet steeds wakker werd van Aiden wanneer hij ‘s nachts gevoed moest worden. Aiden kreeg een campingbedje. Daar deden we zijn Sleepyhead in en dat werkte prima! Ophelia sliep in een eenpersoonsbed. De volgende morgen kwamen opa en oma (schoonouders) met ons mee-ontbijten in het hotel! Gezellig! Daarna gingen zij samen met papa en Ophelia naar Diergaarde Blijdorp. Ik ging met Aiden naar mijn ouders (want opa en 3 broers van mij hadden Aiden nog niet gezien). Later op de dag kwamen Ophelia en papa ook weer naar ons. Het werd een kort, maar gezellig bezoek!

Hopelijk kunnen we volgende keer wat langer blijven met de families! Het blijft altijd lastig om de auto in te stappen en weer huiswaarts naar Frankfurt te keren en je familie zo achter te laten… 🙁

Offerfeest

Met het online komen van dit artikel wil ik ook graag gebruik maken van de mogelijkheid om alle moslims een gezegend en liefdevol offerfeest toe te wensen. Maak er een mooie dag van met jullie naasten! Mabrouk El Eid!

 

Heb jij wel eens met je pasgeborene gereisd en zo ja, waarheen en met welk vervoersmiddel? Alle tips zijn welkom! 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*